+359 878 292 513

КОЕНЗИМ Q10 ПЛЮС+ Х 60

КОЕНЗИМ Q10 ПЛЮС+ Х 60

Тегло: 250.00 гр.

Вижте още продукти от: Complete Pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

КОЕНЗИМ Q10 ПЛЮС

Интересни факти за витамините
Препоръчителна дневна доза на витамин С
На децата са необходими около 45 мг на ден витамин С, а за възрастни, около 60 мг. Хората, които са хронично болни и пушачите имат по-големи нужди витамин С. Ако системно се предозира с витамин С, макар че витаминът се изхвърля с урината, е възможна появата на болки зад гръдната кост, главоболие, гадене и мускулни крампи.
 

Хранителната добавка Коензим Q10+ може да се използва при исхемична болест на сърцето, високи нива на холестeрол и захар в кръвта, деменциа вследствие  на болест на Алцхаймер, сърдечна недостатъчност, спиране на сърцето, астойна  кардиомиопатия, мигрена, атеросклероза,  коронарна болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА COENZYME Q-10 PLUS+:
I. Свойства на съставките на коензим Q-10 плюс:
- Коензим Q10 участва в производството на аденозин трифосфат (АТР), което е високо енергийно гориво за всички живи клетки.
- Коензим Q10, Витамин C и зеления чай - са най-силните антиоксиданти. Зеленият чай съдържа в най-висока
концентрация мощни антиоксиданти, наречен полифеноли. Свободните радикали допринасят за процеса на стареене, както и за развитието на редица здравословни проблеми, включително рак и сърдечни заболявания. Антиоксидантите като например полифенолите в зеления чай може да неутрализират свободните радикали и може да намалят тяхното действие или дори да помогнат в превенцията срещу някои от вредите които те причиняват. Една чаша зелен чай  може да предостави същия потенциал за подобряване на антиоксидантния статус като 150 мг чист витамин С.
 Зеленият чай предпазва от атеросклероза, особено от заболявания на коронарните артерии; намалява общия холестерол и води до повишаване на HDL ("добър") холестерол; предпазва от ракови заболявания; контролира кръвната захар; предотвратява развитието на диабет  тип-I и бавната му прогресия; предпазва черния дроб; повишава обмяната на веществата; помага за изгарянето на мазнините; намалява риска от смъртност по всички причини. 1 чаша чай дневно намалява риска от инфаркт с 50%, 3-4 чаши на ден намаляват риска от смърт от коронарна болест на сърцето с 58%.
II. Информация за специалистите: 
Ползи от съставките на коензим Q-10 плюс: Коензим Q10 (с молекулярна формула: C59H90O4) е важно хранително вещество в човешкото тяло. Това е мастноразтворим витамин като съединение е известен още като ubiquinone (думата ubiquinone означава "Навсякъде"). Коензим Q съединения се синтезират в клетките на всички живи организми, включително в растенията, животните и хората. Има 10 коензим Q съединения, които се срещат в  природата, а само коензим Q10 се синтезира в хората. 
 1.  ЗДРАВЕ ЗА СЪРЦЕТО
 Коензим Q10 укрепва сърцето, като дава възможност на 43% от пациентите с различни форми на сърдечно-съдови заболявания да преустановят  приема на 1до 3 лекарства в рамките на 4 до 6 месеца. Намаляването или прекратяването на предписаните лекарства трябва да се контролира от на лекуващия лекар. 
Сърдечна недостатъчност: Има някои клинични доказателства, че добавките с коензим Q10 действат благоприятно при лечение на пациенти със застойна сърдечна недостатъчност. 
Кръвно налягане: Има няколко доклади по отношение на ефекта на коензим Q10 на кръвното налягане при изследвания върху хора. В един от последните (2007) мета-анализи за клинични изпитвания на коензим Q10 за хипертония изследователска група под ръководството на проф. Франк Розенфедт (директор, сърдечна хирургия,  изследвателски отдел на  Алфред Болници, Мелбърн, Австралия) преразгледа всички публикувани проучвания на коензим Q10 за хипертонията и преоцени цялостната ефикасност, последователността на терапевтичното действие, и честотата на  страничните ефекти. Мета-анализът беше изпълнен с 12 клинични проучвания (362 пациенти) състоящ се от три контролирани проучвания на случаен принцип, едно пресичащо проучване и осем отворени проучвания.От изследването бил направен извода, че коензим Q10 има потенциал в лечението на пациенти с хипертония за понижаване на  систоличното кръвно налягане с до 17 mm Hg и на диастолното артериално налягане до 10 mm Hg без значителни странични ефекти. 
Една средна доза на коензим Q10 225mg/на ден довежда до значително понижаване на кръвното налягане и 
56 до 109 пациенти (51%) са в състояние напълно да прекратят употребата на 1до 3 антихипертензивни лекарства в рамките на шест месеца. 
Атеросклероза: Коензим Q10 се транспортира в целия организъм,   
опакован във фракции LDL + VLDL на холестерола. По този начин този важен антиоксидант може да бъде едно от най-важните средства за предотвратяване и лечение атеросклероза, поради способността си да предотвратява окислението на LDL-холестерола. 
Застойна сърдечна недостатъчност (ЗСН): Коензим Q10 е важен при допълнителна терапия при пациенти със застойна сърдечна недостатъчност,  подобрява качеството на живот и повишава възможността за оцеляване. Проучвания, съобщават, че коензим Q10 подобрява изтласкването на фракции, появата на толерантност, сърдечен дебит и ударния обем при пациенти със застойна сърдечна недостатъчност CHF. Спиране на сърдечната дейност: Друго скорошно изследване показва животоспасяваща полза след спиране на сърдечната дейност, ако коензим Q10 е прилаган в допълнение към започнатото активно охлаждане на тялото до 32-34 градуса по Целзий.
 Кардиомиопатия: Коензим Q10 укрепва сърцето, съществено намалява смъртността и е доказано, че е безопасен и ефективен в дългосрочна терапия за хронична кардиомиопатия. 
Мигренозно главоболие: Хранителна добавка от коензим Q10 има благотворен ефект върху състоянието на някои страдащи от мигрена главоболие. Дозировките са 150-300 мг / дневно. 
2. ПРОИЗВОДСТВО НА ЕНЕРГИЯ
 Коензим Q10 играе важна роля в производството на енергия в рамките на митохондриите. Коензим Q10 участва в производството на аденозин трифосфат (АТР), който е високо енергийно гориво за всички живи клетки.
 3. ВАЖЕН АНТИОКСИДАНТ
КОЕНЗИМ Q10 предпазва клетъчните мембрани в човешкото тяло от оксидативни увреждания. Той е уникален и може да пребивава в митохондриалните клетъчни мембрани, където предоставя защита срещу увреждането на митохондриалните DNA от свободните радикали.
 Други клинично потвърдени предимства: 
Диабет: Много хора болни от диабет са с  дефицит на коензим Q10 ензими, както и с ниска активност на синтезиране на коензим Q10 ензими; дефицит на коензим Q10 може да попречи на способността на панкреаса да произвежда инсулин. 
Безплодие (мъже): Едно проучване, показва че в безплодни мъже, съществува обратнопропорционална връзка между коензим Q10 съдържанието и броя сперматозоиди в семенната плазма и процента на сперматозоиди с патологична морфология. В Друго проучване, лечението с коензим Q10 води до подобряване на подвижността на спермата и подобряване на нивото на оплождане. 
Затлъстяването: приблизително 50% от пациентите със затлъстяване се оказаха с коензим Q10 дефицит и тези, които приемат коензим Q10 загубват повече от два пъти от теглото което подлежи на  контрол. 
Деменция на Алцхаймер (АД): Има добри доказателства от контролирани проучвания на произволен принцип в подкрепа на използването на коензим Q10 при лечението на деменция на Алцхаймер (АД). На базата на потенциалната си ефикасност  при АД, коензим Q10 може да има допълнителен ефект с употребата на други билки при болестта на Алцхаймер. Тъй като коензим Q10 е мастноразтворимо вещество, усвояването му  зависи от индивидуалните особености на  мазната храносмиланелна  ефективност. Коензим Q10 най-добре се абсорбира, ако се приема с храна, която съдържа някои мазнини така, че да започне разграждането на мазнините в организма. 
 ЗЕЛЕНИЯТ ЧАЙ се прави от неферментирали листа и се съобщава, че  съдържат най-голяма  концентрация мощни антиоксиданти, наречени полифеноли. Антиоксидантите са вещества, които изчистват свободните радикали - вредни съединения в организма, които променят клетките, променят ДНК (Генетичения материал)довеждащи до клетъчна смърт. 
Много учени смятат, че свободните радикали допринасят за процеса на стареене, както и развитие на редица здравни проблеми, включително рак и сърдечни заболявания. Антиоксидантите като например полифенолите в зеления чай  могат да неутрализират свободните радикали и могат да намалят или дори да предотвратят някои вреди, които причиняват свободните радикали.  
Една чаша зелен чай може да предостави същия потенциал за подобряване на антиоксидантния статус като около 150 мг чист витамин С. 
Зеленият чай е широко изследван при хора, животни и при лабораторни експерименти. Резултатите от тези проучвания показват, че зеления чай може да бъде полезен за здравето при следните обстоятелства: 
- Антиоксидантни свойства на зеления чай могат да помогнат за предотвратяване на атеросклероза, особено при заболяване на коронарните артерии. 
- Изследванията показват, че зеления чай намалява общия холестерол и повишава HDL ("добър") холестерол. 
- Многобройни клинични проучвания показват, че полифенолите от Зеления чай помагат за защита срещу 
ракови заболявания. Изследователите също вярват, че полифенолите помагат за  убиването на  раковите клетки и спрат тяхното размножаване. Зеленият чай показва положителни клинични резултати за следните видове рак: на пикочния мехур, рак на гърдата, рак на яйчниците, рак на дебелото черво или рак на ректума, рак на белия дроб, рак на панкреаса, рак на простатата, рак на кожата, рак на стомаха. 
- Зеленият чай е бил използван традиционно за контрол на кръвната захар в организма. Зеленият чай може да помогне за предотвратяването развитието на диабет тип-I и да забави прогресията му, вече след като се е развил и да регулира глюкозата в организма. 
- Зеленият чай може да предпази черния дроб от вредните ефекти на токсичните вещества като например
алкохола. 
- Клиничните проучвания показват, че екстракт от зелен чай може да засили метаболизма и ще помогне за изгарянето на  мазнините. 
- Проучванията показват също, че пиенето на зелен чай се свързва с намаляване на риска от смъртност по всички причини. Едно проучване установи че  хората консумиращи най-малко една чаша чай на ден намаляват риска от инфаркт с 50%. Мъжете и жените, които пият една или повече чаши зелен чай на ден намаляват с 44% риска от сърдечен удар в сравнение с тези които не са любители на  зеления чай. Предишни изследвания са показали почти същите резултати.
 Холандско разследване на повече от 800 мъже между 65 и 84 показа, че пиенето на зелен чай  между три и четири чаши на ден - намалява риска от смърт от коронарна болест на сърцето с 58%.

COENZYME Q-10 PLUS+ ИМА БЛАГОПРИЯТЕН ЕФЕКТ ПРИ СЛЕДНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ:
-Сърдечна недостатъчност;
- Високо кръвно налягане (хипертония);
- Атеросклероза;
- Исхемична болест на сърцето;
- Висок холестерол и кръвна захар;
- Коронарна болест на сърцето;
- Застойна сърдечна недостатъчност (ЗСН);
- Спиране на сърдечната дейност;
- Кардиомиопатия;
- Мигренозно главоболие;
- Диабет;
- Мъжко безплодие;
- Затлъстяване;
- Болестта на Алцхаймер деменция (АД).

COENZYME Q-10 PLUS+ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ:
- Хора със симптоми на отслабване на сърцето, особено със симптоми на сърдечна недостатъчност, по-високо кръвно налягане(Хипертония), атеросклероза, исхемична болест на сърцето / сърдечни заболявания, висок холестерол и кръвна захар, застойна сърдечна недостатъчност (ЗСН), спиране на сърцето, кардиомиопатия, мигренозно главоболие;
- Хора с симптоми на дефицит на коензим Q10, особено, страдащи от диабет, мъжки стерилитет,
затлъстяване, болестта на Алцхаймер деменция (АД);
- Възрастни хора;
- Здрави хора, като превантивна мярка срещу сърдечно-свързани заболявания.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
- Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
- Продуктът е хранителна добавка, не е лекарство;
- Да не се използва хранителната добавка като заместител на разнообразно хранене;
- Продуктът да се съхранява на място недостъпно за малки деца,на хладно, проветливо, сухо място, при стайна температура, защитено от пряка слънчева светлина,в оригинална опаковка
- Децата, бременните и кърмещите жени да се консултират с личния си лекар преди употреба,
-   Да не се използва след срока на годност, посочен върху опаковката,
- Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти , стабилизатори и генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони, животински продукти и опасни химикали от какъвто и да е вид.

ЕКСКЛУЗИВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ:

INTELLIMAX LIMITED
26 CRAIGTON DRIVE
PETERCULTER
ABERDEEN
AB14 OSF
UK
TEL: +44-1224-466244
         +44-1224-732133

За информация и поръчки: