+359 878 292 513

МИГРАНОЛ ТАБЛЕТКИ Х 30

МИГРАНОЛ ТАБЛЕТКИ Х 30

Тегло: 300.00 гр.

Вижте още продукти от: Complete Pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Мигранол

 

Хранителната добавка мигранол се използва за редуциране на симптомите на мигрена. Мигранол съдържа магнезиев окис, рибофлавин и екстракт от дива лайка.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА MIGRANOL:

Мигренознотo главоболие се счита за съдово главоболие, въпреки че точният механизъм и етиология остават неизвестни. Съдовата хипотезата на мигренозната теорията, е че аурата на мигрена е причинена от интрацеребрално свиване, последвано от екстракраниална вазодилатация водеща до главоболие.
Мигрената може да бъде класифицирана като: мигрена без аура, наричана по-рано обща мигрена или мигрена с аура, по-рано известен като класически мигрена. Тази класификация се основава или на наличието или на липсата на огнищни неврологични симптоми преди появата на главоболие. Аурата може да се състои от мигащи светлини или зигзагообразни линии или може да се прояви като слепи петна във визията. Пациентите може дори да изпитват трудност с говоренето, да чувстват изтръпване на лицето или ръцете, объркване, или слабост на ръката или крака. По-голямата част от пациентите, страдащи от класическа мигрена имат аура, която се развива 10-30 минути преди развитие на действителното главоболие. Според последните проучвания, аурата се смята за ускорител на процеса, който създава невронната депресия. Това може да доведе до 25-35 процента намаление на мозъчния кръвоток, и със сигурност е напълно достатъчно, за да се  предизвикат симптомите, свързани с аурата.
Серотонинът се смята за важен медиатор на мигрената. От седемте класа на 5-НТ рецепторите, които са били идентифицирани, 5-HT1 рецепторите, пресинаптичните авторецептори, които модулират освобождаването на невротрансмитерите, и възбудените пост-синаптични 5-HT2 рецептори, изглежда играят важна роля в патофизиологията на мигрената, както и в благоприятните ефекти на aнтимигренозните терапии.
Статистически всеки 3-ти от  4-ма страдащи от мигрена е жена.
Мигренозното главоболие най-често се появяват в ранните сутрешни часове. Приблизително 60% от мигренозно болните страдат от продромални симптоми, което може да продължи часове или дни преди появата на главоболие. Продромалните симптоми се срещат сред пациентите в различни варианти, но въпреки това обикновено те са строго индивидуални. Симптомите могат да се проявят като психологичи: раздразнителност, тревожност, депресия, умора, сънливост или еуфория, или като неврологични: фотофобия,  или патологично остро обоняние; конституционални: като диария, запек, полиурия или схванат врат; или автономни: жажда, прозяване или глад за храна. Аурите се наблюдават при 10-15% от мигренозното главоболие. Аурите обикновено през последните 10-30 минути преди развитието на мигренозното главоболие се развиват зрителни нарушения като  зигзаг линии, мигащи светлини, тъмни петна или тунел .
Пикът на  интензивността на главоболие обикновено настъпва в рамките на един час. Болката е обикновено едностранна и може да се появи навсякъде по лицето или главата, но най-често в слепоочието. Главоболието  най-често е с умерена до тежка по интензивност болка и често се описва като туптене, ударяне, или пулсиране. Дейностите от ежедневието често са засегнати, като активността обикновено се влошава с увеличаване на главоболието. Пациентите често търсят тихо и тъмно място за почивка, като може допълнително да се оплакват от диария, запек, гадене, анорексия, повръщане и повишена чувствителност към светлина и звук. Главоболието може да продължи 4-72 часа и пациентите обикновено страдат от постмигренозни симптоми на изтощение, чувствителност на скалпа и повторна поява на главоболие при резки движения на главата.

 ПРИ НАПРАВЕНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ СА ДОКЛАДВАНИ ПОЛЗИ ОТ СЪСТАВКИТЕ НА MIGRANOL:
 
Вратигата придоби огромна популярност, защото на нейната ефективност се дължи  облекчението на мигренозното главоболие. Необходимо е време докато тази билка, окаже положително въдействие, затова се препоръчва престой в употребата за минимум един месец . Тя се използва и за възпалителни заболявания като ревматоиден артрит, релаксира гладката мускулатура на матката, инхибира тромбоцитната агрегация и кръв, кръвосъсирването, и треската. Цветовете са били използвани като противоглистно средство. Вратигата също е била използвана като естествен инсектицид.
Съобщава се,че вратигата потиска производството на възпалителни медиатори като левкотриени, простагландини и тромбоксани. Вратигата може да повлияе на началните етапи на възпалителни процеси в контраст с действията на аспирин и нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).
Няколко клинични проучвания докладват за ефикасността на вратигата в предотвратяване на мигрена и главоболие. Вратигата показва няколко фармакологични действия, които могат да бъдат замесени в профилактиката на мигрената, включително инхибиране на секрецията на хистамин, инхибиране на секрецията на гранули, тромбоцитната агрегация и междинни арахидонови съединения, както и инхибиране на свеиваемостта на съдовата гладка мускулатура.
Също така, излишъка на серотонин (5HT) освобождава тромбоцитите и е  като една от основните предпоставки за задействане на  механизма в патогенезата на мигрената, което може да обясни някое от профилактичното въздействие на вратигата в мигренозното главоболие.
Mg
Magnesium (Mg)
Магнезият е с важна  роля в патогенезата на мигренозно главоболие, което е ясно установено в множество клинични и експериментални изследвания. Въпреки това, остава да бъде уточнена ролята му за това как и защо ниските нива на магнезий увеличава риска от мигрена. Възможните механизми включват следното: нивата на магнезия засягат серотониновите рецептори, синтеза и освобождаването на азотен окис, NMDA рецепторите, и много други мигренозно свързани  рецептори и невротрансмитери. Текущите данни показват, че до 50% от пациентите са с занижени нива на йонизиран магнезий по време на остър пристъп на мигрена. Инфузията на магнезий често води до бързо и трайно облекчение при такива пациенти. Две двойно-свързани проучвания сочат, че периодичното приемане на добавки от магнезий също може да намали честотата на мигренозните главоболия. Магнезият е безопасносен  и  икономически ефективен и поради това авторите на тези проучвания препоръчват орално приемане на Магнезий на голямата част от страдащите от мигрена. Те също така отбелязват, че рефрактерни пациенти понякога могат да се възползват от интравенозни инфузии на магнезиев сулфат.
Изследвания, отчитат връзка между Магнезий и мигренозното главоболие, като отбелязват следното:
пациенти с мигрена имат ниски нива на Магнезий в мозъка и в изследване на 3000 жени, 80% са се повлияли добре от Магнезиеви добавки. Установено е , че магнезият е ефективен в профилактиката на менструалната мигрена. В двойно-свързано проучване, при жени приемащи 360 мг / ден на магнезий в продължение на два месеца се отчита намаляване на броя на дните с главоболие, в допълнение към цялостното подобрение в предменструалните оплаквания. Към намаляването на честотата на менструалната мигрена, авторите на това изследване показват, че ниските нива на магнезий в действителност може да действа като ускорител за предизвикване на  мигренозно главоболие.
VITAMINS
Riboflavin (B2)
Терапията с високи дози Рибофлавин (витамин В2) доказа, че е той забележително ефективен при лечението на мигренозно главоболие. В отворено проучване, 55 пациенти са приемали 400 мг витамин В2 дневно в продължение на три месеца. Резултатите при пациентите които са приемали  рибофлавин  далеч превъзхождат резултатите при  плацебо експеримента за намаляване на честотата на мигренозните атаки и броя на дните с главоболие. Броят на пациентите, които са потвърдили подобрение  е 59% за употребата на рибофлавин, в сравнение с 15% за пациентите на плацебо експеримента. При това високо ниво на дозата, само двама пациенти са съобщили за незначителни странични ефекти на диария и обилно уриниране. Предишно проучване на употреба на рибофлавин в доза от 400 мг / ден проведено с 49 пациенти, страдащи от мигрена показва, че те имат сходни полезните терапевтични ефекти. Резултатите от тези проучвания показват, че високите дози рибофлавин  освен че могат да бъдат ефективни, те са и евтино профилактично лечение на мигрена, без значителни странични ефекти. Отворено проучване, проведено през 2004 г. установи, че 400 мг рибофлавин намалява средната честота на мигрена от 4 на 2 месеца от 2 да 3пъти на 6 месеца.
Mайзелс и други проведаха рандомизирано, двойно-свързано и плацебо контролирани проучвания в 120 дисциплини, за да се определи ефикасността на комбиниран продукт, който съдържа рибофлавин, магнезий и вратига за профилактика на мигрената. Продукът съдържал дневна доза от рибофлавин 400 мг, Магнезий 300 мг и вратига 100 мг и е бил приеман в продължение на три месеца. Плацебо продукта съдържал 25 мг Рибофлавин. Четиридесет и девет пациенти са завършили курса . В проучването е включен едномесечен план във фаза, с предварително планиран междинен анализ на данните. Основния резултат от проучването е 50% или по-голямо намаляване на мигрената. Вториченият резултат е 50% или по-голямо намаление на дните с мигренозно главоболие и промяна на средния брой на мигренозни пристъпи, дните с мигренозно главоболие, индекс  на мигрената или триптанови дози. Като най-важен се смята  резултата, като няма разлика между проведеното лечение и плацебо групата, постигнат от 10 (42%) и 11 (44%), съответно (р = 0.87). Също така няма значителни разлики в средните оценки за крайния резултат при проведеното лечение в сравнение с плацебо групата,: 50% или по-голямо намаление на дните с мигренозен пристъп (33% и 40%, р = 0.63), или промяна на средния брой на мигренозното главоболие, дните с мигренозно главоболие, индекс на мигрена или триптанови дози. Въпреки това, в сравнение с изходното ниво, двете групи показали значително намаляване на броя на мигренозните пристъпи, дните с мигренозно главоболие, и индекса на мигрена. Авторите отбелязват, че 25 мг Рибофлавин може да бъде активното вещество в сравнителната група, и по този начин може да се обясни високото ниво на положителни отговори в плацебо групата  в това проучване.


MIGRANOL ИМА БЛАГОПРИЯТЕН ЕФЕКТ ПРИ СЛЕДНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ:
- мигрена от всякакъв вид;
- като превантивна мярка срещу мигрена.

MIGRANOL СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ:
- заболяване от мигрена;
- при здрави хора , като превантивна мярка срещу мигрена.


ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
- Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
- Продуктът е хранителна добавка, не е лекарство;
- Да не се използва хранителната добавка като заместител на разнообразно хранене;
- Продуктът да се съхранява на място недостъпно за малки деца,на хладно, проветливо, сухо място, при стайна температура, защитено от пряка слънчева светлина,в оригинална опаковка
- Децата, бременните и кърмещите жени да се консултират с личния си лекар преди употреба,
-   Да не се използва след срока на годност, посочен върху опаковката,
- Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти , стабилизатори и генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони, животински продукти и опасни химикали от какъвто и да е вид.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ: 1 ТАБЛЕТКИ НА ДЕН , ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
НАЧИН НА УПОТРЕБА: 20-ДНЕВЕН ЦИКЪЛ, КОИТО СЕ РЕДУВАТ С 10-ДНЕВНО ПРЕКЪСВАНЕ
ОПАКОВКА: 30 ТАБЛЕТКИ, ФАБРИЧНО ЗАПЕЧАТАН БЛИСТЕР

ЕКСКЛУЗИВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ:

INTELLIMAX LIMITED
26 CRAIGTON DRIVE
PETERCULTER
ABERDEEN
AB14 OSF
UK
TEL: +44-1224-466244
         +44-1224-732133

За информация и поръчки: