+359 878 292 513

Natural factors калций фактор + 350мг х 90 табл.

Natural factors калций фактор + 350мг х  90 табл.

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: NATURAL FACTORS

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Калцият е най-често срещаният минерал в човешкия организъм. Основната му функция е да поддържа плътността и здравината на костите и зъбите, които пък съдържат 99% от общото количество калций в тялото. В процеса, познат като костна минерализация, калцият се свързва с фосфора под формата на калциев фосфат. А калциевият фосфат е главен компонент на специалния минерален комплекс, отговарящ за структурата на костите.

Но ролята, която изпълнява калцият, не се изчерпва до тук. Този така важен минерал е необходим за нормалния сърдечен пулс, съсирването на кръвта, предаването на нервни импулси, мускулните контракции, производството на енергия, хормоналната секреция и др. Съвременните изследвания показват, че калцият регулира кръвното налягане, намалява риска от развитие на онкологични заболявания и потиска симптомите при ПМС.

Много важно е под каква форма се приема калцият, с оглед на неговото оптимално усвояване от тялото. Калциевият цитрат е една от най-добре абсорбиращите се форми на калций. Той съдържа висока концентрация на калций, който се усвоява перфектно. Установено е, че минералните цитрати имат отлична абсорбция, особено когато се приемат на празен стомах!

Абсорбцията на калций е намалена при хора с ниска стомашна киселина, но калциевият цитрат може да бъде много добре усвоен дори и в тези случаи. Затова тази форма на калций е най-подходяща за онези, които имат проблем с отделянето на стомашни сокове.

Човешкото тяло не произвежда калций, затова набавянето му чрез храната и/или хранителни добавки е от ключово значение за здравето ни. Калциевият дефицит е опасно състояние, което може да доведе до омекване на костите, остеопороза, изтръпване на крайниците, мускулни болки и спазми, и др.

Всяка таблетка отпродукта Calcium Citrate Factor + на канадската компания Natural Factors, е източник на 350 mg калциев цитрат – най-бионаличната форма на калций.

Състав
Съдържание в 1 таблетка дн. доза
Калций (като Калциев цитрат) 350 mg 1400 mg

 

Други съставки: Кроскармелоза натрий E468, обвивка (въглехидратна гума [целулоза E460], глицерол E422), растителен клас магнезиев стеарат E572 (лубрикант).

Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и посладители; млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, мая, соя, царевица, яйца, риба, ракообразни, животински продукти, сол, дървесни ядки, генномодифицирани организми (ГМО). ВЕГАН!

Доза

По 1-4 таблетки дневно. Да се приема няколко часа преди или след приемането на други медикаменти.

За информация и поръчки: