+359 878 292 513

ПРО-ВИЗИО ТАБЛ.Х 30

Про-визио таблетки х 30

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: UNIMED PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ПРО ВИЗИО ТАБЛЕТКИ 

 

Човешкото око е сензорен орган, чрез който добиваме 80% от цялата значима информация за заобикалящата ни среда. През последните десетилетия се постигна значително увеличаване продължителността на човешкия живот. Това неминуемо води до увеличаване на органната патология свързана с възрастта. Ето защо понастоящем все повече се налага да предпазваме нашите очи от нарастващото влияние на негативните фактори на околната среда - ТV и PC монитори, слънчева радиация, прекалено силна светлина, тютюнев дим. В това отношение Про Визио се явява като правилният продукт за осъществяване на тази защита.

Да се отнесем с отговорност към нашето зрение, което е нашето най-ценно притежание.

- Про-Визио е подходящ за напрегнати и уморени очи, стресирани от съвременните условия на живот - радиация от PC и TV монитори, прекалено силна светлина, прекалена натовареност.

-Про Визио ограничава възрастовите промени в очите и намалява риска от дегенеративни заболявания като мускулна дегенерация.

Състав: подлсадител сорбит (Е 420), стандартизиран екстракт от невен (Calendula officinalis) -  лутеин, витамин Е ажцетат, стандартизиран екстракт от боровинка, ябълчна киселина, противо-слепващи агенти: талк, растителен магнезиев стеарат, целулоза, натурално идентиен боровинков аромат, натриев селенит пантахидрат.

Не съдържа консерванти или млечна захар.

1 таблетка съдържа:

Лутеин  6.0 mg

Зиаксантин  0.7 mg

Eкстракт от боровинка  20.0 mg

Витамин Е  30.0 mg

Селен 50 мg

Ролята на Лутеина:

Лутеинът е един от най-мощните антиоксиданти, ключов компонент на защитата на очните тъкани от оксидативните процеси (стареенето) и свободните радикали. Лутеинът е каротеноид, който се натрупва в лещата и макулата - мястото, което осигурява най-ясното виждане. Той действа като филтър, който поглъща високоенергичната синя светлина и предпазва макулата от фотохимично увреждане.

Изследвания проведени в Харвардския университет установяват, че приемът на 6 mg лутеин дневно намалява с 43% риска от развитие на макулна дегенерация свързана с възрастта.

Проучвания показват също така, че увеличеният прием на лутеин и зеаксантин води до увеличаване на тяхната концентрация в кръвната плазма и съответно в макулата.

Рисковата група за развитие на макулна дегенерация са пушачите и хората със светли очи, които имат намалено количество от пигмента лутеин в макулата.

Роля на боровинковия екстракт:

Антоцианите, които се съдържат в боровинката ускоряват регенерацията на пигмента родопсин във фоторецепторните клетки на ретината и подобряват контрастната чувствителност на окото и нощното виждане. Това е установено при проучвания извършени с водачи на МПС и самолетни пилоти. Друг значителен положителен ефект на антоцианите е тяхното анти-аксидантно и противовъзпалително действие. Те също така увеличават резистентността на съдовата стена и ограничават кървенето при увредени капиляри.

Тесотве проведени с доброволци и експериментални животни сочат възможно намаляване на повишената пропускливост на съдовете при диабетици.

Ролята на Витамин Е и Селен:

Витамин Е е най-мощният протектор на тъканите от свободните радикали, той има отношение и към кръвния ток. Заедно със Селена те оказват антиоксидантно действие.

Дозировка:

За възрастни по 1 таблетка дневно за смучене или според предписанието на офталмолога. За деца над 3 години по 1/2 таблетка дневно след консултация с лекар.

За постигане на ефект се препоръчва продължителен прием (поне 2-3 месеца).

Опаковка:

10 и 30 таблетки.

Тегло на 1 таблетка: 700 mg.

Забележка:

Препоръчва се за диабетици.

Не е подходящ за деца под 3 години.

Превишаване на дозата може да подейства слабително.

Използването на хранителни добавки не трябва да замества рационалното хранене.

За информация и поръчки: