+359 878 292 513

ЕНТЕРОЛ КАПС.250 МГ.Х 10

Ентерол капсули 250мг. х 10

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: BIOCODEX

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Ентерол

Съвет за силен имунитет
Консумирайте полезни бактерии
Полезните бактерии живеят на колонии в червата, пикочните пътища и горната част на дихателните пътища.Те имат способността да надделяват над лошите бактерии и да стимулират имунната система. Можете да си ги набавите като консумирате кисело мляко, кисело зеле и кимчи. Пробиотичните добавки, които са налични в дрогериите, могат да намалят риска от появата диария и респираторни инфекции.
 

Как да използваме Ентерол?

Eнтерол може да се използва терапевтично и профилактично. Все пак, преди да решим да приемем Ентерол, трябва да се запознаем с лекарските препоръки относно приложението, начина на прием и противопоказанията.   

Дозировка

Дозировката зависи от два фактора – първо, употребата на Ентерол и второ, възрастта на пациента.

При лечение с антибиотици, ние трябва да използваме веднага Ентерол. За да се предпазим, ние трябва да приемем първата доза от пробиотика с първата доза от антибиотика. При профилактична употреба, желателно е да се приемат по 2 капсули или 2 сашета на ден. Тези препоръки се отнасят за възрастни и деца (над 2 месеца).

При терапевтична употреба на Ентерол, т.е. когато се появят симптоми на диария, трябва да приемаме по 2 капсули или 2 сашета на ден.

Начин на приложение

Най-удобният начин на приложение е да се разтвори съдържанието в малко количество вода или подсладена напитка. Можете да го смесите и с храна или, при малки деца, с храната в бебешката бутилка. Капсулите Ентерол трябва да се поглъщат с чаша вода.

Противопоказания

Eнтерол, подобно на другите лекарства, може да причини нежелани реакции. Ето защо, ако сте алергични към някоя от съставките на това пробиотично лекарство, не приемайте Ентерол без да се консултирате първо с Вашия лекар. Съставките на Ентерол са както следва:

  • Дрожди от групата Saccharomyces boulardii и монохидрат лактоза;
  • Фруктоза, колоиден безводен силиций (Aerosol 200), аромат тути фрути (за Ентерол сашета);
  • Maгнезиев стеарат, желатин, титанов диоксид (за Ентерол капсули).

Ако сте бременна или кърмите, приемът на Ентерол не се препоръчва. Обърнете се към Вашия лекар, който ще Ви посъветва относно подходящото лекарство за Вас и Вашето дете.

Кога трябва да се използва Ентерол?

Ако се налага да взимате антибиотик, необходимо е да използвате и Ентерол, защото те заедно създават надежден екип за Вашия организъм при спешни случаи. Aнтибиотиците унищожават бактериите, докато Ентерол предпазва полезните чревни бактерии, като оставя патогенните микроорганизми да бъдат унищожени. Още от първия прием на Ентерол с антибиотик, този пробиотик помага за предпазването на нашата храносмилателна система от така наречената „стерилизация”. Същевременно естествената защитна бариера може да бъде запазена и продължителността на лечението да се съкрати, а рисковете от усложнения след лечение с антибиотици се свеждат до минимум.    

Запомнете: Eнтерол е най-добрата защита при лечение с антибиотици.

Клиничните проучвания доказват, че този пробиотик намалява риска от антибиотик-асоциирана диария (AAД) с 60%. Освен това този пробиотик не позволява на патогенните микроорганизми да станат резистентни на антибиотиците; в резултат на това, лечението е по-бързо, спестява се време и разходите за лечение се намаляват.  

Освен това лечението с Ентерол се препоръчва за диария при деца (препоръка на ESPGHAN). Това пробиотично лекарство спира атаките на вируси и бактерии, които могат да бъдат причинители на диарията, като укрепва естествената защитна бариера на нашия организъм.

Ефикасен ли е Ентерол и при други заболявания?

  • Лечение на остра диария при възрастни и деца
  • Превенция на антибиотик-асоциирана диария (AAД)
  • Превенция на рецидивираща диария дължаща се на Clostridium difficile в комбинация с ванкомицин или метронидазол
  • Превенция на диария на пътуващите

Различни проучвания са доказали ефикасността на Ентерол. Това пробиотично лекарство може да ви помогне да се възстановите по-бързо – то съкращава продължителността на диарията с 25%. Това е и една ефективна защита, която намалява риска от продължителна диария със 75%!

Eнтерол е добър избор и при пътуване зад граница. Ако започнете да приемате Ентерол пет дни преди пътуването и продължите приема през следващите пет дни, рискът от поява на диария на пътуващите ще се намали значително.

В обобщение можем да кажем, че Ентерол е ефективно, добре проучено и напълно безопасно защитно лекарство при лечение с антибиотици, както и идеалното пробиотично лекарство за лечение на диария при деца и възрастни. 

Защо Ентерол е пробиотик номер 1?

Sb е пробиотик - непатогенни дрожди, и се прилага за превенция и лечение на диария. Активната съставка се състои от живи микроорганизми, които приложени в достатъчно количество, оказват благотворен ефект върху здравето. Фактът, че Sb епробиотик-дрожди, го прави уникален сред другите пробиотици. Живият Sb действа посредством редица механизми, включително мощна антитоксична, антимикробна и ензимна активност, като модулира чревната микробиота и подсилва интестиналната имунна система.

До сега са проведени повече от 50 клинични изпитвания и над 90 фармакологични проучвания, които доказват ефикасността на този щам Saccharomyces boulardii – най-големият брой сред всички пробиотици по света. Освен това има написани 300 научни публикации относно този малък, ползотворен щам на дрождите.  

Днес този пробиотик Ентерол, който съдържа лиофилизирани дрождиSaccharomyces boulardiiе добре познат в целия свят. Препаратът се продава в 100 страни като ефикасен пробиотик за лечение и профилактика на различни видове диария (остра вирусна или бактериална диария, антибиотик-асоциирана диария и диария на пътуващите). Петдесет години опит потвърждават доказаната ефикасност и профил на безопасност на Sb.

Eнтерол се препоръчва от педиатри, многобройни научни институти, медицински организации и органи като например ESPGHAN – Eвропейско дружество по детска гастроентерология и хепатология за лечението на остра диария при деца.

История на откриването на Saccharomyces boulardii

Пътувайки из Индокитай в началото на 20-те години на миналия век, френският микробиолог Анри Булард бил свидетел на избухването на епидемия от холера сред местното население. Д-р Булард забелязал, че някои хора пият специален чай, приготвен от тропически плодове, за да спрат или предотвратят заболяването от диария. Тайните съставки на чая идват от комбинацията на кората на личи и мангостен.

Когато д-р Булард започнал да прави изследвания върху това свое наблюдение, той открил, че ефикасната съставка е Saccharomyces – един уникален щам дрожди, който расте при температури по-високи от всички останали дрожди от този вид. Той нарекъл откритите дрожди Saccharomyces boulardii или Sb.

По-късно д-р Булард се завърнал във Франция, където патентовал откритието си като противодиарично средство.  Biocodex придобива щама на д-р Булард през 1947 година и веднага започва научни и медицински проучвания относно ползите и възможната употреба на Saccharomyces boulardii.

През 1953, Saccharomyces boulardii е регистриран и маркетиран за първи път като лекарство.  Оттогава Biocodex продължава да налага уникалния щам на д-р Булард като пробиотик номер 1 в света за лечение и превенция на диария.

За информация и поръчки: