+359 878 292 513

ЛИНЕКС ФОРТЕ КАПС.Х 14

Линекс Форте капсули Х 14

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: SANDOZ

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ЛИНЕКС ФОРТЕ КАПСУЛИ Х 14

Съвет за силен имунитет
Използвайте имуностимулиращи билки
Природата ни е предоставила дълъг списък от билки, които имат свойството да повишават активността на имунната система. Някои от тях са ехинацея, сибирски, американски и азиатски женшен, астрагал, чесън, шейтаке, майтаке и гъбата рейши. Чесънът е любима храна на много хора, освен като храна, той изпълнява ролята на стимулатор на имунната система. Отличава се с противораково и антимикробно действие. За съжаление част полезните му съставки се разпадат при готвене, ето защо е хубаво той да се консумира суров.
 

Kапсулите LINEX Forte съдържат живи лиофилизирани млечнокисели бактерии с добавени пребиотици / инулин с олигофруктоза /, които регулират и поддържат баланса на чревната флора.Млечнокиселите бактерии /пробиотици/ естествено присъстват в тънките и дебелите черва и се наричат чревна микрофлора. Те поддържат здравословния киселинно-основен баланс, необходим за нормалното функциониране на храносмилателните ензими, предотвратяват растежа на болестотворни бактерии и влияят върху чревния мотилитет /перисталтиката/ и имунната система.

Пробиотиците / инулин с олигофруктоза/ са захари, които не могат да се разграждат и използват от човешкия организъм, но се усвояват от чревните бактерии.
Здравословният баланс на чревната микрофлора може да се наруши от редица фактори като вирусни и бактериални чревни инфекции, лечение с антибиотици, пътуване в чужбина или консумация на алкохол. Такива храносмилателни нарушения могат да бъдат следствие от начин на живот, когато има неправилно хранене и стрес. Чревният дисбаланс се проявява като флатуленция /образуване на газове/, диария или запек.
Комбинацията на млечнокисели бактерии с пробиотици е благоприятна за физиологичния баланс на чревната микрофлора, тъй като го възстановява до естественото му състояние.

Предупреждения
Не използвайте LINEX Forte, ако имате хронично чревно заболяване, състояние на имунен дефицит или сте алергични към някои от съставките на продукта. Ако имате диабет, трябва да използвате този продукт внимателно, защото може да съдържа прости захари.
Вие не трябва да приемате капсулите с алкохол или горещи напитки, за да не се предизвика унищожаването на бактериите в капсулите. Ако приемате антибиотици, препоръчителният интервал между антибиотиците и LINEX Forte е поне 3 часа.

Тази хранителна добавка не може да замени добре балансираното и разнообразно хранене.

Начин на употреба

Капсулите се поглъщат с малко течност след хранене.

Препоръчителна доза:

Възрастни и деца над 12 години: 1 капсула 1-3 пъти дневно.

Деца на възраст между 2 и 12 години: 1 капсула 1-2 пъти дневно.

Кърмачета и деца под 2 години: 1 капсула веднъж дневно.

Препоръчителната дневна доза не трябва да се надвишава.

Когато LINEX Forte се дава на деца, които не могат да глътнат капсулата, капсулата може да се отвори, съдържанието да се изсипе в лъжица и да се смеси с малко течност.

Състав
Всяка твърда капсула съдържа не по-малко от 2x109 колония образуващи единици от живи лиофилизирани млечнокисели бактерии от вид Lactobacillus и Bifidobacterium.
Другите съставки са: инулин с олигофруктоза, безводна декстроза, микрокристална целулоза, картофено нишесте, магнезиев стеарат, остатъци от млечен протеин.

За информация и поръчки: