+359 878 292 513

ВИТАГОЛД-ВИТАМ.А-Я+ГИНКО+ЛУТЕИН КАПС.Х30

Витаголд Витамини голд А-я таблетки х 30

Тегло: 250.00 гр.

Вижте още продукти от: VITA GOLD

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Усилена формула за енергия, очи, памет и сърце с най-важните витамини и минерали, допълнително обогатена с екстракт от гинко билоба, лутеин, коензим Q 10 и магнезий.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Лутеин:
Лутеинът е вещество от групата на каротеноидите. Той се натрупва в ретината на окото и има свойството да поглъща част от високоенергийните лъчи в синия спектър на светлината. Има силен антиоксидантен ефект и подпомага за неутрализирането на свободните радикали. Лутеинът е един от най-често използваните компоненти в хранителните добавки за подпомагане на очите и зрението.

Коензим Q10:
Коензим Q10, познат още като убиквинон е естествена съставка, която в организма играе важна роля при трансформацията на енергия в клетките. Той е особено важен за нормалното функциониране на сърцето и мускулите.

Екстракт от гинко билоба:
Екстрактът от гинко билоба съдържа голямо разнообразие от биологично активни вещества (флавоноиди), които благоприятстват състоянието на целия организъм. Гинко - флавоноидите допринасят за поддържане нормалната циркулация на кръвта в най-малките кръвоносни съдове. Гинко Билоба допринася за естествения приток на кислород до мозъчните клетки. Подпомага за нормалното функциониране на мозъка и за паметта. Има изразен антиоксидантен ефект.

Магнезий:
Магнезият допринася за нормалната функция на мускулите, нервната система и сърцето. Благоприятства за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага електролитния баланс и нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Магнезият допринася за нормалния синтез на белтъчини и поддържане състоянието на костите и зъбите.

Витамин А (ретинол):
Витамин А участва в процеса на специализация на клетките. Допринася за нормалната функция на имунната система и зрението. Подпомага за поддържане нормалното състояние на кожата и лигавиците. Участва в метаболизма на желязото.

Витамин Е (токоферол):
Витамин Е е мастно разтворим витамин - мощен антиоксидант. Витамин Е допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Витамин Д (холекалциферол):
Витамин D допринася за нормалното усвояване и използване на калций и фосфор в организма и поддържане на тяхната нормална концентрация в кръвта. Благоприятства нормалното състояние на костите и зъбите. Подпомага нормалната функция на мускулите и имунната система. Участва в процеса на делене на клетките.

Витамин С:
Витамин С допринася за нормалната функция на имунната и нервната система. Подпомага за защитата на клетките от оксидативен стрес. Благоприятства за намаляването на чувството на отпадналост и умора. Витамин С спомага при образуването на колаген за нормалната функция на зъбите, кожата, венците, хрущялите, костите и кръвоносните съдове. Увеличава усвояването на желязото. Подпомага за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Витамин В1 (тиамин):
Витамин В1 допринася за нормалната сърдечна функция. Благоприятства за естественото протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалното функциониране на нервната система.

Витамин В2 (рибофлавин):
Витамин В2 допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалното функциониране на нервната система. Допринася за поддържането на естественото състояние на лигавиците и червените кръвни телца. Поддържа нормалното състояние на кожата и зрението. Участва в метаболизма на желязото. Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за намаляване чувството на отпадналост и умора.

Витамин В6 (пиридоксин):
Витамин Вб допринася за поддържането на нормалната психична функция и нормалното функциониране на нервната система като цяло. Той подпомага нормалния синтез на някои аминокиселини в организма. Допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалния метаболизъм на хомоцистеина - вещество, което играе важна роля за поддържане на нормалното състояние на кръвоносните съдове. Допринася за естественото образуване на червени кръвни телца, намалява чувството на отпадналост и умора, регулира хормоналната дейност.

Ниацин (никотинамид, витамин В3):
Ниацинът допринася за поддържането на нормалната психична функция и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва в метаболизма и производството на енергия. Благоприятства за поддържане нормалното състояние на кожата и лигавиците.

Пантотенова киселина (витамин В5):
Витамин В5 (пантотенова киселина) допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалния синтез и метаболизъм на стероидни хормони, витамин D и някои невротрансмитери. Намалява чувството на отпадналост и умора. Допринася за нормалната умствена дейност.

Биотин (витамин В7):
Биотинът допринася за поддържането на нормалното състояние на косата и кожата. Подпомага метаболизма на хранителните вещества.

Фолиева киселина (фолат, витамин В9):
Фолатът участва в процеса на делене на клетките. Допринася за поддържането на нормалната психична функция и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва при кръвообразуването и в метаболизма на хомоцистеина. Фолиевата киселина допринася за синтеза на аминокиселини и за нормалния растеж на тъканите у майката по време на бременност.

Витамин В12:
Витамин В12 допринася за поддържането на нормалната психична функция и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва в процеса на делене на клетките. Витамин В12 допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Благоприятства за нормалното образуване на червени кръвни телца. Участва в метаболизма на хомоцистеина.

Витамин К (фитоменадион):
Витамин К допринася за поддържането на нормалното състояние на костите и за нормалното кръвосъсирване.

Калций:
Калцият участва в процеса на делене и специализация на клетките. Необходим е за поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите. Подпомага за нормалното кръвосъсирване. Допринася за нормалното пренасяне на нервните импулси и функцията на мускулите. Благоприятства нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага функцията на храносмилателните ензими.

Желязо:
Желязото допринася за нормалния пренос на кислород в тялото и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва в процеса на делене на клетките. Желязото допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Благоприятства за нормалното образуване на червени кръвни телца и хемоглобин.

Мед:
Медта допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Тя участва в преноса на желязо в организма. Подпомага нормалната функция на нервната и имунната система и нормалната пигментация на кожата и косата.

Цинк:
Цинкът благоприятства за поддържане на нормалното състояние на костите, косата, ноктите, кожата и зрението. Той допринася за поддържането на нормална концентрация на тестостерон в кръвта. Подпомага нормалната функция на имунната система. Благоприятства за нормалния синтез на ДНК и за нормалния фертилитет и възпроизводство. Цинкът подпомага за нормалното протичане на метаболизма на въглехидратите, мастните киселини, витамин А и синтеза на белтъчини. Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система. Подпомага за поддържане на нормалната когнитивна функция.

Йод:
Йодът допринася за нормалното производство на тироидни хормони и нормалната функция на щитовидната жлеза. Подпомага метаболизма и производството на енергия. Благоприятства нормалното функциониране на нервната система и на кожата.

Селен:
Селенът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Подпомага нормалната функция на щитовидната жлеза и имунната система. Допринася за поддържане нормалното състояние на ноктите и косата. Благоприятства за нормалната сперматогенеза.

Хром (хром пиколинат (Cr 3+)):
Допринася за нормалните нива на кръвната захар, подпомага за волевото контролиране на апетита и влечението към сладки храни. Освен това благоприятства изгарянето на излишната глюкоза.

Молибден:
Молибденът допринася за нормалното протичане на метаболизма на серосъдържащите аминокиселини.

СЪСТАВКИ: калций и фосфор (калциеви соли на ортофосфорната киселина): калций (калциев карбонат); пълнители (карбоксиметил нишесте натрий, декстрин); магнезий (магнезиев оксид); вит С (аскорбинова киселина); пълнител (прежелатинирано нишесте); калий и хлорид (калиев хлорид); екстракт от гинко билоба (24% биофлавоноиди, 6% гликозиди); ниацин (никотинамид); антислепващ агент магнезиев стеарат; вит Е (D-алфа-токоферил ацетат); желязо (железен фумарат); цинк (цинков оксид); вит В5 (калциев D-пантотенат); вит В6 (пиридоксин хидрохлорид); коензим Q10; лутеин; мед (меден(Н)оксид); вит В2 (рибофлавин); вит В1 (тиамин хидрохлорид); вит А (ретинил ацетат); фолиева к-на (птероилмоноглутаминова киселина); йод (калиев йодид); D-биотин; хром (хромен(Ш)хлорид); молибден (VI) (натриев молибдат); селен (натриев селенит); вит К (фитоменадион); вит D3 (холекалциферол); вит В12 (цианокобаламин).

КОЛИЧЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ
Витамини голд А-Я хранителна добавка    За 1 таблетка (максималната дневна лоза)    % от референтните стойности (RDA)
Витамин А    800 μg RE    100
Витамин Е    12 mg α-TE    100
Витамин D    5 μg    100
Витамин С    120 mg    150
Витамин В1    2.1 mg    191
Витамин В2    2.4 mg    171
Витамин В6    3 mg    214
Ниацин (никотинамид)    18 mg NE    112.5
Пантотенова киселина    6 mg    100
Биотин    150 μg    300
Фолиева киселина    300 μg    150
Витамин В12    3 μg    120
Витамин К    30 μg    40
Калций    162 mg    20
Магнезий    75 mg    20
Фосфор    100 mg    14*
Калий    40 mg    2*
Хлорид    36.3 mg    4.5*
Желязо    3.5 mg    25
Мед    1 mg    100
Цинк    5 mg    50
Йод    100 μg    67
Селен    25 μg    45
Хром    60 μg    150
Молибден    25 μg    50
Лутеин    3 mg    **
Коензим Q10    3 mg    **
Екстракт от гинко билоба    55 mg    **

** Все още няма препоръка за референтна доза
^Количеството не е достатъчно да покрие минималните нужди за дневен прием

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
Препоръчва се по 1 таблетка на ден, сутрин след храна.

ПРЕПОРЪКИ:
За да се постигне ефект, се препоръчва приема на Витамини голд А-Я да продължи не по-малко от 2-3 месеца, след което може да се направи кратка почивка.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
При свръхчувствителност към някоя от съставките.
Не се препоръчва на деца под 12 години, бременни и кърмещи жени.
При поява на нежелани реакции, употребата на продукта трябва да се прекрати.

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ:
Не са наблюдавани в посочените дози.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Продуктът не е лекарствено средство!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

СЪХРАНЕНИЕ: На сухо и прохладно място до 25°С.


За информация и поръчки: