+359 878 292 513

ХЕПАЦЕЯ САШЕТА Х 14

ХЕПАЦЕЯ САШЕТА Х 14

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: INBIOTECH

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: 48499


ХЕПАЦЕЯ саше * 14

Букет от подбрани билки + витамини В2 и В6.
Прах за перорален разтвор с вкус на лимон и мента.
С естествен подсладител без захар.

Уникалната формула от билкови екстракти помага за:

    Здрави черен дроб и жлъчка;
    Пречистен и тонизиран организъм.

Хепацея представлява сашета на билкова основа за перорално приложение с вкус на лимон и мента. Съдържа растителни екстракти от корен на глухарче, листа на артишок и сух екстракт от корен и надземна част на цикория. Благотворното въздействие върху функциите на черния дроб и жлъчката е подпомогнато от силибина и фосфолипидите от соеви зърна, както и от витамините В2 и Вб.
Хепацея е уникален комплекс от внимателно подбрани и доказани в практиката билки, които осигуряват благоприятен ефект върху черния дроб, жлъчката, храносмилателната система и метаболизма.
Комбинирането на силибин с фосфолипиди спомага за по-лесното преминаване на силибина през богатите на липиди биомембрани (фосфолипиден слой) на клетките. Това допринася за по-високата му бионаличност в сравнение с чистия силибин или силимарин от семената на бял трън. Силибинът е основният активен флавонолигнан от семена на бял трън. Използва се от дълбока древност. Има благотворен ефект върху черния дроб и жлъчката и нормализира нивата на холестерол в организма. Фосфолипидите в Хепацея поддържат нормалната функция на чернодробните клетки (хепатоцитите) и чернодробната тъкан.

Предназначение:

    Благоприятства естествените регенеративни процеси на черния дроб и поддържа защитата на чернодробните клетки (хепатоцитите);
    Подкрепя прочистващата функция на черния дроб при продължителен прием на лекарства и алкохол, като нормализира активността на ензимите в него;
    Оказва благоприятно въздействие върху нормалната дейност на жлъчния мехур и подпомага естествения процес на отделяне на жлъчен сок. Влияе положително върху храносмилането и резорбцията на мастите (холестерин, триглицериди, свободни мастни киселини и др.) от организма. Отделянето на жлъчен сок в нормални количества и състав е от значение и за потискане на гнилостните процеси в червата;
    Подкрепя храносмилането и действа благоприятно върху функциите на стомаха и червата;
    Подпомага липидния баланс в организма, като поддържа нормалните нива на LDL-холестерола (лошия холестерол) и HDL-холестерола (добрия холестерол).

Препоръчва се прием на хранителната добавка при:

    Злоупотреба с алкохол и лекарства, както и при професионална експозиция на органични разтворители и други токсични вещества;
    Чувство на тежест след продължителна употреба на тлъсти меса, преяждане и при неправилен хранителен режим.

Активни съставки:

    Корен от глухарче Radix Taraxaci officinalis - богат на тараксацин (горчиво вещество), лактоцерол (церилов алкохол), който се съдържа в млечния сок, инозит, холин, манит, дъбилни вещества, сапонини, каучук, органични киселини, както и слузни, смолисти и белтъчни вещества, тритерпени (тараксерол, тараксастерол и псевдотараксастерол), мазнини (глицериди на олеиновата, церотиновата, линоловата, палмитиновата и др.) и стерини. Корените от глухарче съдържат също и инулин, който е в най-голяма концентрация през есента, когато се бере билката. Глухарчето съдържа също и витамините А, В, С и D, както и минералите желязо, калий и цинк. Корените на растението подкрепят прочистващите функции на черния дроб. Билката подпомага дейността на жлъчния мехур, като подобрява жлъчната секреция, което благоприятства разграждането на мазнините и въглехидратите от организма. Корените на растението подкрепят също и диуретичната дейност на бъбреците и пикочните пътища. Билката влияе благоприятно върху обмяната на веществата, като подобрява апетита и храносмилането и нормализира функциите на стомаха и червата. Коренът от глухарче подкрепя диетичните режими при задръжка на течности в тялото и регулира обмяната на веществата. Високото съдържание на инулин в глухарчето подпомага чревната ни флора след прекомерна употреба на антибиотици, други лекарства, алкохол или при неправилно хранене, бедно на фибри и с високо съдържание на животински мазнини. Глухарчето допринася за нормални функции на имунната система, като, също така, е антиоксидант.
    Силибин-фосфолипиден комплекс - комбинирането на силибин с фосфолипиди в Хепацея спомага за по-лесното преминаване на силибина през богатите на липиди биомембрани (фосфолипиден слой) на клетките, което допринася за по-високата му бионаличност в сравнение с чистия силибин или силимарин от семена на бял трън.
    Силибинът (Silybin) е извлечен от семената на бял трън (Semen Silybi Mariani). Това е основният активен флавонолигнан от семената на растението, който се използва от дълбока древност и има благотворен ефект върху черния дроб. Нормализира активността на чернодробните ензими и съдържанието на липиди и нуклеинови киселини в него. Силибинът предпазва чернодробните клетки (хепатоцитите) и ги поддържа здрави. Той подпомага и нормалната функция на жлъчката и нормализира нивата на холестерол в организма.
    Фосфолипидите в Хепацея са от соев лецитин, извлечен от соеви зърна. Те поддържат и защитават чернодробните клетки (хепатоцитите) и чернодробната тъкан. Фосфолипидите в Силибин-фосфолипидния комплекс се вграждат в мембраните на хепатоцитите, като впоследствие преминават в жлъчката. По този начин се подобрява чернодробната функция и активността на чернодробните ензими. Допълнително, се стабилизират мембраните, което нормализира процеса на регенериране на чернодробна тъкан. Фосфолипидите благоприятстват липидния метаболизъм, улеснявайки преноса им в организма. Спомагат за поддържане на нормални нива на LDL-холестерола (лошия холестерол) и HDL-холестерола (добрия холестерол). Фосфолипидите, също така, стабилизират производството на жлъчен сок, който подпомага естественото разграждане на мазнини в тънките черва.
    Листа на артишок (Folia Cynarae scolymi) - богати на инулин (въглехидрат) и цинарин (растително горчиво вещество, което е уникално по химичен състав и е налично в природата единствено в артишока). Те съдържат също и минералите калий, калций, желязо, фосфор и цинк, както и пълна гама от витамини, сред които витамин А и витамин B1. Този зеленчук, които вирее предимно по Средиземноморието, съдържа също целулоза, каротен, кафеилхинни киселини, хлорогенна киселина, лутеолин - 7 гликозид, флавоноиди и горчиви сесквитерпенови лактони. Екстрактът от листа на артишок благоприятства естествения процес на прочистване на черния дроб от токсини, както и нормалната преработка на мазнини в организма. Благодарение на цинарина, растението подпомага регенерацията на чернодробната тъкан и поддържа нормални нива на холестерол. Богатите на биофлавоноида цинарин листа на артишок благоприятстват перисталтиката, производството на жлъчен сок и предпазват клетките в организма, тъй като цинаринът е мощен антиоксидант. Листата на артишок подобряват състоянието и функцията на стомашно-чревния тракт и предпазват черния дроб при продължителна експозиция с лекарства, химикали и алкохол.
    Корен и надземна част на цикория (Radix / Herba Cichorii intybi) - с богато съдържание на инулин, холин, фруктоза, гликозиди, каротин, левулин, левулоза, интибин, нитрати и калиев сулфат. Корените на синьото цвете съдържат също и витамините от група В: В1, В2, В3 и С; минералите натрий, калий, калций, магнезий, желязо и фосфор; органични киселини; дъбилни белтъчни вещества; цикореинови киселини; захари; пектин и смоли. Билката благоприятства обменните процеси и кръвооросяването в черния дроб, както и нормалната му детоксикираща функция; подпомага жлъчната секреция, което допринася за ефективна функция на черния дроб и жлъчния мехур. Инулинът подпомага обменните процеси в организма и води до естествено отслабване чрез разграждане на мазнините в тялото. Високото му съдържание в корените на растението подпомага нормалната функция на храносмилателната система, подобрява здравето на стомашната и чревната лигавица и засилва стомашната секреция. Екстрактът от корени на цикория подпомага разтварянето на камъни, образувани в бъбреците.
    Витамините от група В благоприятстват нормалния процес на превръщане на мазнините и въглехидратите в енергия, което допълнително тонизира организма.
        Витамин B2 (Riboflavin) - не се акумулира и трябва да се набавя редовно чрез пълноценни храни и хранителни добавки Той, в комбинация с други вещества, спомага за асимилиране на въглехидратите, мазнините и протеините. Рибофлавинът играе съществена роля при активирането на витамин В6, благоприятства естествения процес на формиране на антитела и червени кръвни телца, като притежава също и антиоксидантно действие.
        Витамин В6 (Pyridoxine Hydrochloride) - спомага за нормалния процес на асимилация на мазнини, белтъчини и аминокиселини и благоприятства изчистването на излишната вода от организма посредством урината. Пиридоксинът действа оптимално в комбинация с витамина В2.

Състав:
Съдържание на 1 саше (3,0 гр.):

    Сух екстракт от корен на глухарче (Radix Taraxaci officinalis) - 75 mg;
    Силибин* - фосфолипиден комплекс - 180 mg;
    Силибин (Silybin) извлечен от семена на бял трън (Semen Silybi Mariani) - 100 mg;
    Сух екстракт от листа на артишок (Folia Cynaraer Scolymi) - 100 mg;
    Сух екстракт от корен и надземна част на цикория (Radix / Herba Cihorii intybi) - 400 mg;
    Витамин В2 (Riboflavin) - 3 mg;
    Витамин B6 (Pyridoxine Hydrochloride) - 3 mg.

Корените на глухарчето и цикорията, както и семената на белия трън, са събрани от билки, отгледани в България. Листата на артишока са набрани от растение, отгледано във Франция.

Други съставки: Естествен подсладител: Сух екстракт от листа на стевия (Stevia rebaudiana Bertoni); пълнители: манитол и декстроза; естествени ароматизатори: ментово масло (Oleum Menthae piperitae / arvensis) и лимонено масло (Oleum Citri limonis).

Начин на употреба:
Съдържанието на едно саше се разтваря в чаша топла, но не гореща вода и се приема два пъти дневно (сутрин и вечер). В зависимост от предпочитанията, сашето може да се разтвори и в студена вода.

Препоръчвана доза за дневен прием:

    Възрастни: по 2 сашета дневно.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Приемайте Хепацея 20 дни, след което прекъснете употребата на хранителната добавка за 10 дни.
Този начин на прием може да продължи 6 месеца за по-пълен и траен благотворен ефект.
Хепацея не замества здравословното, разнообразно и балансирано хранене.

Съхранение:
На сухо място, недостъпно за деца, при температура от 15 до 25 С.
Да се съхранява на място, което е .

Опаковка: 14 сашета х 3,0 гр.

Произведено за: Инбиотех ООД от Панацея 2001 СД България.

 

За информация и поръчки: