САНАГЕЛ 25 ГР.

САНАГЕЛ 25 ГР.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

САНАГЕЛ ВАГИНАЛЕН ГЕЛ 

 

Какво представлява Санагел и за какво се използва?

Санагел е вагинален гел, който съдържа пречистена вода,карбоксиметилцелулоза, глюкоза, Lactobacilus rhamnosus /млечно-кисела бактерия/, аромати, натриев бензоат, соев пептон и млечна киселина. Санагел служи за овлажняване и грижа за вагиналната лигавица и способства  за съхранението и възстановяването на естествената стойност на рН, както и на еубиозата /също и за укрепване на естествения имунитет/ на вагиналната флора.

Как действа Санагел?

Посредством съдържащия вода гел се осъществява овлажняване ан влагалищната лигавица. Така при сухота на влагалището лесно и надеждно могат да се отстранят проблеми като сърбеж, парене и дискомфорт при интимни отношения.
Благодарение на съдържащите се в продукта живи млечно-кисели бактерии /лактобацили/ и млечна киселина, които са съставни части на естествената вагинална флора, при по-продължителното му приложение здравата вагинална флора се възстановява и запазва.
Лактобацилите, наричани още флора на Дьодерлайн, имат доминиращо участие в естественото съпротивление на влагалището срещу инфекции. Най-важният съпротивителен механизъм е образуването на млечна киселина и свързаното с това понижение на стойността на рН. Стабилното рН на влагалището в киселия диапазон предотвратява растежа на нежелани бактерии и така редуцира опасността от инфекция.
За бързото понижение на стойност  на рН продуктът допълнително е обогатен с млечна киселина. И накрая, съдържащата се в продукта глюкоза се превръща от лактобацилите също в млечна киселина.

На какво трябва да обърнете внимание, преди да използвате Санагел:

При известна свръхчувствителност към някоя от съставките Санагел не бива да се използва. В случай, че след прилагане на продукта Санагел вагиналните оплаквания се засилят или не настъпи подобрение, моля, обърнете се към лекар.
При силно  влошен имунен статус /например HIV-инфекция или проведено имуносупресивно лечение/, Санагел следва да се използва само под лекарско наблюдение, тъй като в противен случай, съществува опасност микроорганизми, които обикновено са безобидни или полезни, да вземат надмощие и да преминат в кръвта.
Продуктът е предвиден за употреба от жени в зряла възраст. Следователно той не е подходящ за кърмачета, бебета и деца. Млади пациентки преди или в пубертета трябва да се консултират с лекар, преди да приложат продукта.
Санагел не оказва влияние върху използването на презервативи като противозачатъчно средство.
Санагел не съдържа никакво убиващо сперматозоидите активно вещество, поради което и не предпазва от нежелана бременност.
При едновременно приложение на средства с антимикробно действие /например антибиотици/, съдържащите се в Санагел млечно-кисели бактерии може да бъдат умъртвени, а физиологичната флора на влагалището - нарушена.
Санагел не съдържа никакви хормони и затова може да се прилага паралелно със заместваща хормонална терапия.

Приложение по време на бременност и кърмене:

Няма причина да се очакват негативни въздействия, причинени от лактобацилите по време на бременност и кърмене. Въпреки това употреба на продукта по време на бременност може да се предприеме единствено след консултация с лекуващия лекар. В случай на употреба на продукта по време на бременност, от съображение за предпазливост не бива да се използва апликатор.

Как се прилага Санагел?

Приложение за овлажняване и грижа за влагалищната лигавица:
При необходимост, в обичайния случай веднъж дневно Санагел се поставя дълбоко във влагалището с помощта на апликатора.
Приложение за възстановяване и запазване на естествената среда във влагалището:
Веднъж дневно, най-добре непосредствено преди лягане, Санагел се поставя дълбоко във влагалището с помощта на апликатора.
Приложението трябва да продължи 8 дни. При необходимост вагиналният гел може да се използва и по-продължително.
По време на менструация приложението на продукта трябва да се преустанови.

Указания за използване на апликаторите:

- При първо отваряне  на тубата пробийте металната мембрана с шипа на винтовата капачка.
-Извадете един апликатор за еднократна употреба от опаковъчното фолио и го затегнете върху винта на тубата.
- С леко притискане на тубата напълнете апликатора, докато буталото достигне горния ограничител.
- Развинтете апликатора от тубата и го въведете възможно най-дълбоко във влагалището /най-добре в легнало положение с леко свити в коленете крака/. 
През това време не натискайте буталото, за да не предизвикано преждевременно изтичане на гела.
- Сега изпразнете апликатора напълно, като упражните лек натиск върху буталото.
- Изтеглете празния апликатор от влагалището и го изхвърлете в контейнера за битова смет.
- За всяко приложение се използва нов апликатор.

Възможни нежелани реакции:

В много редки отделни  случаи за други продукти, съдържащи Lactobacillus rhamnosus, използвани при пациенти със силно увредена имунна система, е било съобщавано за преход в кръвта. Реакции на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта не може да се изключат. Натриевият бензоат може да предизвика леки дразнения на кожата, очите и лигавиците. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт или производителя на Санагел, ако сте съществено засегнат от нежелани реакции или ако наблюдавате при себе си нежелани реакции, които не са посочени в тази листовка.
Състав:

пречистена вода, карбоксиметил целулоза, глюкоза, Lactobacillus rhamnosus, ароматизатор, натриев бензоат, соев пептон и млечна киселина.

За информация и поръчки: