+359 878 292 513

КОНТРАКТУБЕКС ЛЕПЕНКА 12СМ/3 Х 21

Контрактубекс лепенка 12 см/3 х 21

Тегло: 250.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Контрактубекс - предотвратява грубите белези
Контрактубекс - марка на Merz Pharmaceuticals, Германия, е всепризнат в борбата с белезите и успешно ги лекува вече дълги години. С Overnight Intensive Patch Контрактубекс предлага новаторски продукт, разработен специално за лечението на скорошни следхирургични белези.

Как възникват белезите?
Всяко нараняване на кожата създава рана (напр. нанасяне на хирургичен разрез или повреди като порезни, прободни, рани от ухапвания или изгаряния). Повърхностните наранявания на горния - слой на кожата - епидермиса, заздравяват без образуване на белези. Когато обаче бъде засегнат по-дълбокият слой на кожата - дермата, се образува белег. Това се дължи на развитието на съединителна тъкан в близост до разреза. В идеалния случай полученият белег е гладък, плосък и се слива с околната кожа. В много случаи обаче образуването на белези може да е прекомерно, тъй като се изгражда твърде много съединителна тъкан. Това прекомерно производство на съединителна тъкан може да бъде предизвикано от различни фактори, включително нарушено водно равновесие в засегнатата кожна зона, което води до засилена загуба на вода от тъканта на белега - трансепидермална загуба на вода.

Защо е важно лечението да започне веднага щом раната заздравее или шевовете бъдат снети?
Две до три седмици след нанасянето на разреза повърхността на раната се затваря от новообразувана тъкан, докато процесът на заздравяване в по-дълбоките слоеве на кожата отнема месеци (фаза на премоделиране). Ранното лечение на скорошните белези през тази фаза може да повлияе положително върху процеса на заздравяване и да предотврати процеса на образуване на прекалено много тъкан на белега, която образува хипертрофични белези или келоиди.

Какво представлява Контрактубекс Overnight Intensive Patch и за какво се използва?
Контрактубекс Overnight Intensive Patch представлява новаторски продукт с двоен начин на действие, който предлага ефективно лечение на скорошни белези след затваряне на раната. Приложението на пластирите в продължение на най-малко три месеца предотвратява образуването на изпъкнали белези и такива с променен цвят. Пластирът също така предпазва чувствителната зона на белега и спомага за облекчаване на сърбежа, паренето и усещането за опън, които често съпътстват процеса на образуване на белези. Хипоалергичният пластир е лек, тънък, гъвкав и е подходящ за всички части на тялото. За да се постигнат възможно най-добри резултати - едва видим, незабележим белег, приложението трябва да бъде започнато веднага щом раната заздравее или шевовете бъдат снети. Пластирът може също така да бъде прилаган за заравняване, избледняване и заглаждане на по-стари белези, включително хипертрофични такива и келоиди.

Как действа Контрактубекс Overnight Intensive Patch?
Двуслойният строеж на Контрактубекс Overnight IntensivePatch предлага двоен начин на действие, който води до регулиране на процеса на образуване на белези чрез предотвратяване на появата на груби белези и същевременно подобрява гладкостта, цвета и мекотата на новообразуваната тъкан.

1. Покривен ефект: Мекият микропорест изолиращ слой е разработен специално за намаляване на трансепидермалната загуба на вода от тъканта на белега, за да се гарантира поддържането на балансирана, задържаща влагата атмосфера във вътрешната част на засегнатата кожна зона. Освен това мекият порест материал предпазва чувствителната тъкан на белега.

2. Освобождаване на съставки: В освобождаващата активни вещества матрица в лепливия спой са включени цепалин и алантоин - добре познатите съставки на Контрактубекс. Щом пластирът бъде поставен върху кожата, тези вещества се освобождават постепенно в продължение на няколко часа.
Двойният начин на действие регулира процеса на образуване на белега, като предотвратява грубите белези и прави тъканта на белезите по-мека, по-гладка и по-еластична.

Инструкции за употреба:
- Щателно измийте и подсушете зоната на белега. Уверете се, че раната е напълно затворена и целостта на кожата не е нарушена.
- Отворете опаковката и извадете Overnight Intensive Patch.
- Облепете прозрачното предпазно фолио от лепливата страна на пластира.
- Избягвайте да докосвате лепливата повърхност преди поставянето.
- Поставете пластира, така че белегът да бъде покрит напълно.
- При по - малки белези пластирът може да бъде срязан според размера посредством чисти ножици. Срежете го, преди да отлепите прозрачното предпазно фолио.
- При по - големи белези поставяйте пластири един до друг.
- Оставете пластира на място в продължение на минимум 6 и максимум 12 часа през нощта, когато процесът на възстановяване на кожата е особено активен.
- На сутринта отстранете пластира и го изхвърлете. Той не може да се използва повторно.
- За постигане на най-добри резултати ежедневно поставяйте нов пластир в продължение на минимум 3 месеца.

Внимание:
- Да не се използва върху отворени рани или върху рани с хирургични шевове.
- Да не се използва върху или в близост до лигавична тъкан,
- Да не се използва върху възпалена кожа.
- Не използвайте, ако сте чувствителни към акрилат, цепалин или алантоин.
- Ако възникне постоянно, неприятно усещане или раздразнение, прекратете употребата и се консултирайте с дерматолог или друг лекар.
- Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
- Не използвайте пластира след срока на годност.
- Ако пластирът бъде срязан според размера, неизползваната част трябва да се използва до 14 дни.
- Да не се използва при деца на възраст под 3 години.
 

За информация и поръчки: