+359 878 292 513

ГЕНГИГЕЛ СОЛ.150 МЛ.

ГЕНГИГЕЛ СОЛ.150 МЛ.

Тегло: 150.00 гр.

Вижте още продукти от: Medis GmbH, Австрия, в сътрудничество с PROBIOTICA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


ГЕНГИГЕЛ ВОДА ЗА УСТА 150 мл
В резултат на своето филмообразуващо действие, възстановява здравината на венците и успокоява възпалените тъкани в устната кухина
GENGIGEL® в медицинско изделие, осигуряващо оптимална адхезия (прилепване) към и защита на гингивалната лигавица. Неговите свойства произтичат от използването на различни полимери, калибрирани да осигуряват отлични механични свойства и биосъвместимост. Неговият състав се характеризира с наличието на хиалуронова киселина с високо молекулно тегло (HMW), която е подобна на естествената хиалуронова киселина, намираща се в гингивалната тъкан.
Хиалуроновата киселина с HMW е особено концентрирана в най-външните слоеве на здравата гингивална тъкан, където допринася както за бариерната функция, така и за якостта на опън на пародонталния лигамент.
При пародонтално заболяване и други тъканни травми (възпалителни заболявания, гингивални джобове, рани и др.) потребността на тъканите от хиалуронова киселина се увеличава значително (с до около 200% в сравнение с основните стойности), като по този начин се доказва нейната полза за поддържане на здрави венци.

Дефицитът на хиалуронова киселина, който възниква при тези състояния, пречи на тъканта да:

възстанови нормалния баланс на свободната вода (като последствие от неговото нарушаване настъпва оток, а компресията причинява увеличаване на болката);
активира на миграцията на фиброцитите (клетки, подпомагащи заздравяването на тъканите), вследствие на което процесът на заздравяване се забавя. Следователно, липсата на подходяща хиалуронова киселина HMW е причина възпалителното състояние да продължи.
Клиничните проучвания показват, че наличието на екзогенна хиалуронова киселина с характеристики, подобни на тези на естествено срещащия се компонент, подпомага улесняването на естествения процес на заздравяване и възстановяване на тъканите,
Затова GENGIGEL® е иновативен продукт, осигуряващ дълго действаща, произведена по биотехнологичен път хиалуронова киселина, с високо молекулно тегло. Прилагането на хиалуронова киселина осигурява периодонтална тъкан/флуиден баланс с подсилени оздравителни и възстановителни функции, като предотвратява дефицита на естествената гингивална хиалуронова киселина с НMW и повишава нейните ефекти. Хиалуроновата киселина не води до никакви локални или системни фармакологични ефекти върху лигавицата. GENGIGEL® осигурява максимална адхезия, като по този начин позволява на хиалуроновата киселина (която противен случай би се елиминирала чрез постоянно слюноотделяне) да остане in situ.
GENGIGEL® е изключително безопасен, няма противопоказания или нежелани реакции и може да се използва без ограничение от деца, бременни жени и възрастни хора. Профилът на безопасност на GENGIGEL е особено подходящ, когато употребата на противовъзпалителни средства е противопоказана. Благодарение на свойствата на ксилитола, естествен подсладител, който не причинява кариес или значими вариации в нивото на кръвната захар, продуктът може да е подходящ за диабетици. Не са известни лекарствени взаимодействия.

Показания:
Възпалителни заболявания (гингивит, кървене на венците, отдръпване на венците, гингивални джобове) и други травматични състояния (по-специално язви устата, рани, причинени от подвижни протези или ортодонтични приспособления, почистване, абразии, екстракции на зъби, след хирургична възстановяване и др.), и онези болестни състояния, при които гингивалната мукоза изисква повишени концентрации на хиалуронова киселина.

Инструкции за употреба:
Вода за уста: изплакнете с 10 ml (една доза) за 1-2 минути. Сместа е готова за употреба, не се разрежда. Включена е мерителна чашка 0373.

Не са съобщавани проблеми при случайно поглъщане на продукта.

Състав:
Sodium Hyaluronate, Aqua, Xylitol, Alcohol, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Dichlorobenzyl Alcohol, Cartomer (Polycarbophil), Aroma, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Acid Blue 9 (CI 42090).

Противопоказания:
Употребата на GENGIGEL® е противопоказана в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките му.

Предпазни мерки и предупреждения:
Не използвайте продукта, ако е видимо повреден.
Да се съхранява при стайна температура, между 5°С и 40°С.
Пазете от директни източници на топлина.
Да не се използва след изтичане на срока на годност
Преди да затворите контейнера след употреба, отстранете всички остатъци от продукта.
Продукт само за лична употреба.
Да се пази от достъпа на деца.
Ако симптомите продължат, консултирайте се медицински специалист.

Опаковка:
150 мл

Производител:
RICERFARMA, Италия

 

За информация и поръчки: