+359 878 292 513

АНТАЛЕРГ 0.05% 10 МЛ.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Състав:

Лекарствено вещество:Капките за очи съдържат 0.05% разтвор на azelastine hydrochloride като лекарствено вещество. 1 ml от разтвора съдържа 0.5 mg azelastine hydrochloride. Помощни вещества:Бензалкониев хлорид, хипромелоза, полисорбат 80, натриев хлорид, динатриев едетат, натриев хидроксид, пречистена вода.

 

 

Фармакотерапевтнчеа група:

Други антиалергични продукти

Характеристики: Лекарственото вещество азеластин хидрохлорид антагонизира ефектите на хистамина и на други вещества отделящи се в организма по време на алергична реакция (примерно реакция дължаща се на свръхчувствителност) към полени, прах, животински косми, кърлежи и други алергени.

 

 

Показания:

ANTALERG 0,05% UNIMED PHARMA се използува за лечение на алергични конюнктивити и риноконюнктивига Тези алергии могат да Ви засегнат през определено време на годината или през цялата година. Симптомите са сърбеж, зачервяване на очите и/или сълзене от очите, а понякога и течащ и запушен нос. Продуктът може да се използува от възрастни, младежи и деца над четири години.

 

Противопоказания: The ANTALERG® 0,05% UNIMED PHARMA® не трябва да се употребява в случаи на свръхчувствителност към лекарственото вещество или към някои други компоненти на продукта. Той не трябва да се употребява също така при бактериални, вирусни и инфекции, причинени от гъбички на окото, през първото тримесечие на бременността и кърмене. Прилагането му през второто и третото тримесечие на бременността е възможно само при специални случаи. Препаратът не трябва да се приемат от деца на възраст по-малки от четири години.

 

Нежелани реакции: Лекарственият продукт обикновено се понася добре. Рядко, непосредствено след приложението, може да се наблюдава временно дразнене (парене на очите, зачервяване на конюнктивата, боцкане или чувство за присъствие на чуждо тяло), отминаващо за кратко време. След прилагането на капките може да се наблюдава появата на горчив вкус в устата, който бързо отзвучава след изпиването на безалкохолна напитка. При 1-10% от пациентите се съобщават астма конюнктивит, диспнея, болка в окото, умора, грипоподобни симптоми, фарингит, сърбеж, ринит и временно.замъгляване на зрението.При появата на така описаните нежелани реакции или на други такива без забавяне се консултирате с Вашия лекар.

 

 

Взаимодействия: За сега не са известни взаимодействия с други лекарства. Вашият доктор трябва да бъде информиран за всички лекарствени продукта, които взимате в момента или имате намерение да взимате с или без лекарско предписание. Ако използувате други очни препарати, посъветвайте се с офталмолог за необходимостта от едновременното им използуване. Винаги е препоръчително да имате най-малко 5 минути интервал между приемането на ANTALERG® 0,05% UNIMED PHARMA® и други очни препарати.

 

 

Дозата и продължителността на лечението се определя от лекаря.

Обикновено се започва с прилагането на 1 капка два пъти на ден в кошонктивалната торбичка. Препоръчително е да се поддържа еднакъв времеви интервал между отделните приложения (най-малко 10-12 часа). При тежки случаи, дозата може да се повиши до 1 капка 4 пъти дневно във всяко око. Лечението продължава до изчезването на симптомите.

 

о Шофирането на кола, работа с машини или на високо място е позволено най.малко 5минути след прилагането на капките, о Ако сте забравили да приемете една доза, приложете я в окото непосредствено след като се сетили и след това следвайте режима на приемане. © Ако се налага да се носят меки лещи, те трябва да се махнат преди приложение на продукта. След него е добре да се изчака 15 минути преди повторно поставяне на лещите.

 

о Препаратът съдържа бензалкониев хлорид като консервиращ агент, който може да предизвика очно дразнене , реакция на свръхчувствителност и да промени цвета на меките контактни лещи.

 

о При спазване на предписаната доза, свръхдозирането е практически изключено. В случай на неволно приемане на продукта от дете, обърнете се към Вашия лекар.

 

 

Предупреждение: Лекарственият продукт не трябва да се употребява след срока на годност означен на опаковката. Отворената опаковка може да се използва до 28 дни след първото отваряне. След всяко прилагане, затворете незабавно бутилката. Да се държи далеч от деца!

 

Съхранява се при температура под 25°С, да не се държи в хладилник, да се пази от светлина.Опаковка: 1 х 5 мл разтвор

 

 

Инструкции за употреба: След отваряне лекарството е готово за външно приложение. Отвинтва се предпазното капаче, чрез слабо завъртване обратно на часовниковата стрелка, бутилката се обръща обратно и чрез натискане на капкомера се отмерват и накапват определените брой капки в конюнктивалната торбичка. При накапването не трябва да се докосват окото или веждите. След това се изисква капачето да се завинти обратно добре, за предпазване от евентуално замърсяване. Бутилката се съхранява във вертикално положение.


За информация и поръчки: