+359 878 292 513

АНТИАЛЕРЗИН ДР.Х 20

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

АНТИАЛЕРЗИН® 25 mg, обвити таблетки PromethazineЛекарствено вещество в една обвита таблетка: Promethazine hydrochloride 25 mg

Помощни вещества: пшенично нишесте, повидон, колоидален силициев диоксид, талк, магнезиев стеарат, сукроза, титаниев диоксид, макрогол, оцветител 70 Е 104, глицерол .Антиалерзин се предлага в опаковки от 20 бр. обвити таблетки

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АНТИАЛЕРЗИН И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Антиалерзин® оказва мощно антихистаминово действие и потиска алергичните реакции, свързани с отделянето на хистамин в организма. Едновременно с това оказва и изразено влияние върху централната нервна система, което се изразява в успокояване, 'понижаване на телесната температура и др. Потиска повръщането. Прилага се за овладяване симптомите на алергия при:

• Цялогодишен алергичен ринит, сезонен алергичен ринит (сенна хрема, полиноза), алергичен конюнктивит (сезонен и цялогодишен);

• Остра и хронична уртикария (копривна треска);

• .Кожни заболявания със силен сърбеж;

• Лекарствени и хранителни алергии;

• Алергични реакции при ухапвания от насекоми.

? Използва се също така за лечение и предотвратяване неблагоприятните симптоми като световъртеж, гадене и повръщане при пътуване (т.н. болест на пътуването, морска болест), както и в хирургията и анестезиологията като успокояващо средство преди манипулации.

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА АНТИАЛЕРЗИН®

Антиалерзин® не се прилага при:

• свръхчувствителност (алергия) към активното и/или някое от помощните вещества на продукта;

• деца на възраст под 2 години.

• остър пристъп на бронхиална астма

При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:Продуктът се прилага с повишено внимание при деца, възрастни болни и болни със заболявания на белите дробове поради риск от опасно потискане на дишането.Повишено внимание е необходимо и при болни със следните заболявания -болни с епилепсия и припадъци, някои кръвни заболявания, свързани с нарушения в образуването на кръвните клетки, бронхиална астма, закритоъгълна глаукома, аденом на простатата и затруднено уриниране. Този продукт не се прилага при деца с повръщане, за което не е установена точната причина.Приемът на продукта може да доведе до промяна в резултатите от някои лабораторни тестове - някои видове тест за бременност (могат да се отчетат фалшиво положителни или отрицателни резултати), повишени стойности на глюкозата в кръвта). 

 Съдържащият се в продукта Promethazine hydrochloride, поради противоалергичното си действие може да промени резултати при кожно-алергични тестове за доказване на алергия, поради което 3-4 дни преди провеждане на такива тестове е наложително прекратяване на лечението с продукта. Необходимо е да уведомите вашия лекар, че приемате този продукт преди провеждането на тези тестове.

 

 Приложение на Антиалерзин и прием на храни и напитки

Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с Антиалерзин®. По време на лечение с продукта не трябва да се консумира алкохол.

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.Не се препоръчва приложението на лекарствения продукт при бременни жени, поради липса на данни за безопасност при тези категории лица.Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.Не се препоръчва приложението на лекарствения продукт по време на кърмене, поради липса на данни за безопасност в тези случаи.

Шофиране и работа с машини

Съдържащият се в продукта Promethazine hydrochloride може да предизвика ? като нежелани лекарствена реакция сънливост и забавяне на рефлексите, поради което продуктът не се прилага при шофьори и лица, работещи с машини или извършващи дейности изискващи повишено внимание.

Важна информация за някои от съставките на Антиалерзин
 

Лекарственият продукт съдържа пшенично нишесте и може да представлява опасност за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия).

Приложение на други лекарствени продукти

Моля, информирайте своя лекар или фармацевт, ако приемате ши сте приемали други лекарства включително и такива, които не са предписани от лекар!Този продукт може да усили или удължи действието на алкохол и някои лекарства, които потискат централната нервна система (барбитурати, наркотици, някои аналгетици, лекарства за лечение на депресия и др.). Антиалерзин не трябва да се прилага едновременно с МАО-инхибитори, други фенотиазинови продукти.

 

3. КАК СЕ ПРИЕМА АНТИАЛЕРЗИН®

 Винаги пршагайте Антиалерзин® според инструкциите на лекуващия лекар. В зависимост от оплакванията лекарят ще определи необходимата за лечение на Вашето заболяване доза.Препоръчителни дози за възрастни и деца над 14 години.Алергични заболявания - 25 mg (една таблетка) еднократноБолест на пътуването -25 mg (една таблетка) приета 30 min. преди пътуването иповторена при необходимост 8-12 часа след това.

 Като успокояващо средство в хирургиятаВъзрастни - 25 - 50 mg (1-2 таблетки) в часовете преди сън или непосредствено преди манипулацията

Деца - 25 mg (1 таблетка) в часовете преди сън или непосредствено преди манипулациятаАко имате впечатлението, че ефектът от приложението на Антиалерзин е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако сте използвали по-голяма от предписаната дозаПри прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!

Ако приемете Антиалерзин® в дози, значително по-високи от обичайните може да се наблюдават следните симптоми на предозиране: понижаване на кръвното налягане, потискане на дишането, безсъние, кошмари, нарушения в походката и координацията, сухота в устата, разширени зеници. Лечение: промивка на стомаха, предизвикване на повръщане, прилагане на слабителни и симптоматични средства. 'Лечението се извършва в болнична обстановка.При поява на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар! Ако сте пропуднали да приложите Антиалерзин®:Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием без да увеличавате дозата.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както и всеки друг лекарствен продукт, Антиалерзин® може да предизвика нежелани лекарствени реакции.Възможни са следните нежеланите лекарствени реакции

От страна на ЦНС - замаяност, сънливост, главоболие, обърканост, забавяне на реакциите, нарушения в координацията, гърчове, халюцинации, треперене на ръцете, безсъние, нервност, повишение на телесната температура.От страна на сърдечно-съдова система - промени в артериалното налягане, учестяване или забавяне на сърдечната дейност.Алергични реакции - кожни обриви, фоточувствителност, копривна треска, животозастрашаващ оток в областта на лицето и шията.От страна на стомашно-чревен тракт - сухота в устата, гадене, повръщане, жълтеница.От страна на дихателната система - астматичен пристъп, затруднено дишане презноса, потискане на дишането (в някои случаи животозастрашаващо).

Ако забележите нежелани лекарствени реакции, които не са отразени тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар

За информация и поръчки: