+359 878 292 513

АУГМЕНТИН ТАБЛ.1 ГР.Х 14

АУГМЕНТИН ТАБЛЕТКИ 1 ГР. Х 14

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: J01CR02


Описание

• Тази листовка се отнася само за augmentinфилмирани таблетки. Моля, прочетете я внимателно, преди да започнете приема на лекарството,

• Пазете листовката, докато завършите пълния курс на лечение. Може да пожелаете да я прочетете отново.

• Това лекарство е предназначено само за лицето, на което лекарят го е предписал. Никога не го преотстъпвайте на други хора.

• Трябва да спазвате предписанията на лекуващия лекар и да приемате таблетките според неговите указания. Ако има нещо, което не разбирате, обърнете се към лекуващия лекар.

• Не. спирайте приема на лекарството, преди да сте завършили пълния курс на лечение, дори и да се чувствате по-добре.

• Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

• Това лекарство не трябва да се приема от пациенти, алергични към бета-лактамни антибиотици (пеницилини, цефалоспорини). За повече информация прочетете останалата част от тази листовка.

• Преди да започнете прием на каквото и да е лекарство, трябва да уведомите лекуващия лекар, ако сте бременна (или се съмнявате, че може да сте бременна).

• Както всички лекарства, augmentin понякога може да предизвика нежелани реакции. (Ще намерите повече информация за това по-нататък в листовката).

• Тази листовка не съдържа пълната информация за това лекарство. За повече информация или съвет се обърнете към лекаря.

 

Какво представлява augmentin

augmentin принадлежи към групата на пеницилиновите антибиотици. Съдържа две лекарствени вещества: amoxicillin (амоксицилин), под формата на амоксицилин трихидрат и clavulanic acid (клавуланова киселина), под формата на калиев клавуланат. Комбинацията от двете съставки е известна като co-amoxiclav (ко-амоксиклав).Предлагат се няколко вида augmentin филмирани таблетки с различно количествено съдържание на амоксицилин и клавуланова киселина.

  АGMENTIN филмирани таблетки съдържа и следните помощни вещества: магнезиев стеарат, натриев нишестен гликолат, колоидален силициев диоксид, микрокристална целулоза, титанов диоксид, xидpoкcипpoпилмeтилцeлyлoза, полиетилен гликол и силиконово масло.

Таблетките не съдържат захароза, тартразин или други азо багрила. Таблетките augmentin са филмирани, бели на цвят и с овална форма.

 

Кой произвежда лекарството и притежава разрешение за употребата му в България

augmentin film-coated tablets се произвеждат от SmithKline Beecham Pharmaceuticals, Worthing, West Sussex, BN 14 8QH, UK. Притежател на разрешението за употреба е Beecham Group pic, 980, Great West Road, Brentford, Middlesex, TW8 9GS, UK, представляван в България от GlaxoSmithKline Export Ltd. c адрес: София, кв.Иван Вазов, ул.Димитър Манов бл.Ю.

 

За какво се използва augmentin

augmentin се използва за лечение на инфекции, причинени от различни видове бактерии. Тези инфекции могат да засегнат белите дробове (бронхит или пневмония), сливиците (тонзилит), синусите (синуит), ушите (отит на средното ухо), пикочо-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит, инфекции на женската полова система), кожата, костите (остеомиелит) и ставите.

 

Преди да започнете приема на лекарството

- Не трябва да приемате това лекарство, ако сте алергични към бета-лактамни антибиотици (пеницилини и цефалоспорини). Ако сте имали прояви на алергия (напр. обрив) след прием наантибиотик, трябва да уведомите лекуващия лекар преди да започнете приема на augmentin.Ако по време на лечението с augmentin забележите поява на кожен обрив, спрете приема на лекарството и незабавно уведомете лекуващия лекар.

Ако страдате от заболяването инфекциозна мононуклеоза (вирусно заболяване, протичащо с висока температура, подути и болезнени лимфни възли и в някои случаи възпалено гърло и увеличен черен дроб) и ви е предписан augmentin, незабавно се консултирайте с лекуващия лекар.В случай че имате проблеми с бъбреците или черния дроб, не започвайте приема на лекарството преди да сте уведомили за това лекуващия лекар. Може да се наложи промяна в дозировката или предписване на друго лекарство.Някои лекарства, прилагани успоредно с augmentin, могат да доведат до нежелани реакции. Уведомете лекуващия лекар, в случай че приемате следните лекарства:

Allopurinol (алопуринол)Probenecid (пробенецид).

Уведомете лекуващия лекар и ако приемате противозачатъчни лекарства. Както и при други антибиотици може да се наложи да предприемате допълнителни мерки срещу забременяване.Информирайте лекаря, ако сте бременна или имате съмнения, че сте бременна. В случай, че сте бременна не трябва да приемате това лекарство, освен ако лекуващият лекар не ви е посъветвал друго.Можете да кърмите по време на лечението с augmentin. Как трябва да се приема augmentin таблеткиАко имате някакви въпроси относно лекарството и дозировката му, посъветвайте се с лекаря.Важно е таблетките augmentin да се поглъщат цели.

Препоръчително е таблетките да се приемат в началото на храненето.augmentin осъществява действието си и в случаите, в които е приет на гладно.Не спирайте приема на лекарството преди завършването на пълния курс на лечение, дори когато се чувствате по-добре.

Какво да направите в случай, че приемете повече от предписаното

Малко вероятно е да възникнат някакви проблеми при предозиране с това лекарство. Ако сте приели по-голям брой таблетки от определения от лекуващия лекар, изпийте голямо количество вода и уведомете лекаря.

Какво да направите в случай, че пропуснете прием

Ако сте пропуснали приема на таблетката, приемете я веднага щом се сетите. След това продължете приема както преди, но не приемайте две дози една след друга в рамките на един час.

 

Нежелани лекарствени реакции

Нежеланите лекарствени реакции по време на лечението с AUGMENTJN обикновено са леки. При малък брой пациенти лекарството може да" причини диария (няколко редки изпражнения на ден). Понякога може да се появи стомашно разстройство, гадене или повръщане. Тези симптоми обикновено са слабо изразени и могат да бъдат избегнати с прием на таблетките в началото на. храненето. В случай че симптомите продължат или станат по-тежки, консултирайте се с лекуващия лекар.При някои хора по време на лечение с антибиотици може да се появи обрив по кожата. Уведомете незабавно лекуващия лекар, ако по време на лечението сaugmentin се появи кожен обрив или сърбеж.В много редки случаи приемът на augmentin може да бъде свързан с подуване на лицето и затруднение в дишането. Тези симптоми може да са проява на по-сериозна алергична реакция, изискваща спешна медицинска намеса. Ако забележите поява на тези симптоми, преустановете приема на лекарството и незабавно уведомете лекуващия лекар или се обадете на Бърза помощ.При някои хора лечението с augmentin може да доведе до кандидоза (гъбична инфекция на влагалището, устната кухина или кожата). Лекуващият лекар може да ви предпише лекарства за лечение на кандидозата.Много рядко по време на лечение с това лекарство е наблюдавано възпаление на бъбреците.Лекарството може да образува кристали в урината (обикновено видими само под микроскоп), водещи до помътняване на урината или затруднение (дискомфорт) при уриниране. За да се намали вероятността от поява на тези симптоми, приемайте много течности.При някои хора може да се появи главоболие и/или замаяност, а много рядко - повишена активност или гърчове. Тези реакции са обратими и изчезват след края на лечението.В много редки случаи augmentin може да доведе до поява на сериозни нежелани реакции.

Уведомете незабавно лекуващия лекар, ако забележите появата на някой от следните симптоми:

• Тежка диария, която може да е кървава.

• Тъмно оцветяване на урината и/или обезцветяване на изпражненията.

• Пожълтяване на кожата и бялата част на очите.

Тези симптоми са наблюдавани главно при мъже и пациенти в напреднала възраст, приемали augmentin дълго време. Те може да се проявят до няколко седмици след края на лечението и обикновено са обратими. В случай, че се налага да ви бъде направено изследване на кръвта, и уведомете лекаря, чеприемате augmentin. Това е важно, тъй като augmentinможе да доведе до краткотрайни промени в броя на кръвните клетки (обратимо намаляване на броя на белите кръвни клетки, обратимо намаляване на броя на тромбоцитите (кръвни клетки, участващи в процесите на кръвосъсирване) и в много редки случаи - обратимо намаляване на броя на червените кръвни клетки).Уведомете лекаря си и за всяка друга смущаваща ви реакция, която може и да не е описана в тази листовка.

Как се съхранява augmentin

• Да се съхранява при температура под 25°С, в оригиналната опаковка, на сухо място.

• Съхранявайте augmentin, както и всяко друго лекарство на място, недостъпно за деца.

• Не използвайте лекарството след датата на изтичане на срока на годност, посочена върхуaugmentin (АУГМЕНТИН) е запазена търговска марка на GlaxoSmithKline Group of companiesопаковката.


 

За информация и поръчки: