+359 878 292 513

БРОМХЕКСИН АМП. 0.2 % 2 МЛ. Х 10

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

 Моля прочетете внимателно тази листовка. Тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар.

 Лекарствено вещество: Bromhexine hydrochloride

 ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

Бромхексин под формата на инжекционен разтвор втечнява бронхиалния секрет на белия дроб и улеснява изхрачването му.

 ПОКАЗАНИЯ

В кои случаи може да се прилага Бромхексин?Бромхексин е показан за лечение на тежки случаи на затруднено отделяне на секрети от белия дроб, а също така преди и след хирургични интервенции за предотвратяване на белодробните следоперативни усложнения, свързани с трудно отделяне на секрети.

 

 ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага продукта?

Не се прилага при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта,- при бременност и кърмене.

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Кога Бромхексин може да се прилага с повишено внимание?

 Болните с неефективно отхрачване на храчки и/или потиснат кашличен рефлекс изискват внимание при лечение с Бромхексин, поради възможност от натрупване и застой на значително количество бронхиален секрет в лумена на бронхите и намаляване на вентилацията.

 При пациенти с тежки заболявания на бъбречния и чернодробен паренхим е необходимо да бъде намалена дозировката или увеличени интервалите, при които се приема продукта, в зависимост от степента на функционалното нарушение.Бромхексин не трябва да бъде смесван с алкални или киселинни разтвори, защото може да се получи помътняване.

 Какви други лекарствени продукти повлияват действието на Бромхексин?

Бромхексин не се прилага едновременно с лекарствени продукти потискащи кашлицата, както по централен, така и по периферен механизъм (кодеин, кодтерпин, диолан, глаувент, антитусин). В тези случаи съществува опасност от натрупването в бронхите и изпълването им с голямо количество бронхиален секрет.

 Едновременното прилагане с антибиотици води до по-доброто им проникване в белодробната тъкан и значително повишаване концентрацията на антибиотика в бронхиалния секрет.

 Трябва да информирате Вашия лекуващ лекар в случай на каквото и да било съпътстващо лечение с други лекарствени продукти, с оглед да бъде избегнато евентуално взаимодействие между тях.

 

 ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА

Бромхексин се прилага по 1 ампула интрамускулно или бавно интравенозно 2-3 пъти дневно. Продуктът може да бъде приложен и под формата на интравенозна инфузия заедно с глюкоза, левулоза или разтвор на Рингер. ПродължителНОСтта на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от вида на заболяването и изразеността на клиничната симптоматика, като при първа възможност се минава към перорална форма.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИКакви нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Бромхексин?Нежелани реакции се наблюдават най-често от страна на стомашно-чревния тракт - сухота в устата, повишено слюноотделяне, запек. Съобщени са случаи на хрема, смущения в уринирането, транзиторно повишаване стойностите на серумните ензими аминотрансферази, кожни реакции на свръхчувствителност след прилагане на Бромхексин.

 За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.

За информация и поръчки: