+359 878 292 513

БРОМХЕКСИН ТАБЛ.8 МГ.Х 20

БРОМХЕКСИН ТАБЛЕТКИ 8 МГ. Х 20

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БРОМХЕКСИН И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Бромхексин представлява синтетичен аналог на активно вещество, съдържащо се в индийското растение Adhatoda vasica. Разгражда мукопротеините в бронхиалния секрет, води до тяхното втечняване и омекотяване като по този начин се улеснява тяхното отхрачване. Стимулира действието на жлезите, разположени в лигавицата на бронхите в резултат на което се постига облекчаване на отхрачването на гъстите бронхиални секрети и дишането. Улеснява проникването на някои антибиотици в храчките и бронхиалния секрет.Бромхексин се използва за лечение на суха и непродуктивна кашлица при следните заболявания на дихателните пътища и белия дроб: трахеобронхит, вкл. еластичен бронхит, пневмонии, хроничен бронхит, белодробна туберкулоза и пневмокониози (заболявания на белия дроб предизвикани от специфични причинители).

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА БРОМХЕКСИН АКТАВИС

 

Бромхексин не се прилага при свръхчувствителност (алергия) към Bromhexin hydrochloride или към някое от помощните вещества;При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

- при пациенти с язвена болест има риск от нарушаване на защитната мукусна бариера на стомашната лигавица;

- прилага се с внимание при пациенти с нарушения в чернодробната функция (наблюдавано е обратимо повишаване на стойностите на някои ензими);

- прилага се с внимание при пациенти с тежка бъбречна недостатъчност, поради възможност от натрупване на продуктите от обмяната на Bromhexine в организма)

 

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Данните от наблюдения върху животни показват отсъствие на увреждащ ефект върху плода и новороденото. Безопасността на Bromhexin в периода на бременността при хора не е доказана, поради което продуктът не се прилага при бременни.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Екскретира се с майчиното мляко. Лечението с продукта трябва да се избягва по време на кърмене, тъй като няма достатъчно данни относно безопасността на продукта при кърмачета, чиито майки приемат продукта.

 

Шофиране и работа с машини

Bromhexin не оказва влияние върху извършването на дейности, изискващи повишено внимание като шофиране или работа с машини.

 

 

Важна информация за някои от съставките на Бромхексин

Лекарственият продукт съдържа пшенично нишесте и може да представлява опасност за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Лекарственият продукт съдържа лактоза, което го прави неподходящ при пациенти с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.

 

Приложение на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.Бромхексин може да се прилага едновременно с антибиотици, лекарства за лечение болестите на сърцето, средства подобряващи проходимостта на дихателните пътища.Бромхексин не трябва да се прилага с продукти потискащи кашлицата, вкл. кодеин-съдържащи лекарства, тъй като те намаляват неговия ефект.

 

КАК СЕ ПРИЕМА БРОМХЕКСИН

Винаги прилагайте Бромхексин според инструкциите на лекуващия лекар.

Препоръчвани дневни дози

Възрастни и деца над 14 години - 8 mg (2 таблетки от 4 mg/l таблетка от 8 mg) - 16 mg (4 таблетки от 4 mg/2 таблетки от 8 mg), три пъти дневно.

Деца между 6 и 14 години - 4 mg (1 таблетка от 4mg ) три пъти дневно.

Деца между 3 и 6 години - 4 mg (1 таблетка от 4 mg) два пъти дневно. Продуктът се прилага през устата с достатъчно количество течност независимо от времето на хранене.При хронични заболявания препоръчителната продължителност на лечението е между 3 до 5 седмици при възрастни и 2 до 3 седмици при деца.

В зависимост от оплакванията лекарят ще определи необходимата за лечение на вашето заболяване доза и продължителността на лечението.

Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Бромхексин е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако сте използвали по-голяма доза Бромхексин от предписаната:

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!Няма съобщени случаи на предозиране с продукта.

При прием на по-високи дози е необходимо да се евакуира стомашното съдържимо чрез предизвикано повръщане, стомашна сонда и промивка, както и да се прилагат подходящи лекарства принеобходимост.

Ако сте пропуснали да приложите Бромхексин:Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием.

 

За информация и поръчки: