+359 878 292 513

КЛАБАКС ТАБЛ.500 МГ.Х 10

КЛАБАКС ТАБЛЕТКИ  500 МГ. Х 10

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: RANBAXY

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: J01FA09


Описание

KLABAX (CLARITHROMYCIN) TABLETS 250 mg и 500 mg

КЛАБАКС (Кларитромицин) таблетки 250 мг и 500 мг

 

Вашият лекар може да Ви е предписвал Кпаритромицин преди.но то да е било на друга фирма и да е изглеждало по- различно. На която и фирма да е това лекарство, то ще е със същия ефект. Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да приемате Вашето лекарство. Тя съдържа кратка информация за Вашето лекарство. Листовката не замества разговора с Вашия лекар или фармацевт. Ако имате някакви въпроси, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт. Тази листовка важи само за Клабакс таблетки 250 мг и 500 мг.

 

Кое е предписаното лекарство?

Вашето лекарство се нарича Клабакс таблетки 250 мг, 500 мг (clarithromycin). Лекарственото вещество е clarithromycin. Clarithromycin е антибактериален агент, принадлежащ към група антибиотици, наречени макролиди. Антибактериалните продукти помагат на тялото да се бори с инфекциите. Clarithromycin действа чрез разрушаване на определени бактерии, които причиняват инфекция. .

Таблетките също така съдържат следните помощни вещества: натрий кроскармелоза, микрокристална целулоза, повидон, стеаринова киселина, ф магнезиев стеарат.пречистена вода, пречистен талк, колоидален силиконов диоксид, пропилен гликол.

 

Как се доставя Клабакс ?

Клабакс таблетки 250 мг се доставят в блистерни ленти по 4 тaблeтки, пакетирани в картонени кутии по 12 табпетки. Клабакс таблетки 500 мг се доставят в блистерни ленти по 10 таблетки, пакетирани в картонени кутии по 10 таблетки.

Клабакс се произвежда от Ranbaxy Laboratories Limited, Industrial Area- 3, Dewas 455001, India. Собственик на разрешението за употреба на Клабакс са:RanbaxyLaboratories Limited, Devika Towers, Nehru Place, New Delhi- 100019 India

За какво се използва Клабакс?

Клабакс се използват при инфекции на дихателните пътища (като остър и хроничен обострен бронхит и пневмония); инфекции на синусите и фаринкса; инфекции на кожата; инфекция, причинена от Helicobacter pylori - вид бактерии, свързани с язва на дванадесетопръстника, като се комбинира с определени лекарствени продукти, намаляващи киселинната секреция.

Преди да приемете това лекарство

Уверете се, че за Вас е безопасно да приемате Клабакс. Прочетете следните въпроси внимателно.

• Имали ли сте преди алергична реакция към clarithromycin, други макролиди като еритромицин или азитромицин, или към някое от помощните вещества" на таблетките? (Алергичната реакция може да включва обрив, сърбеж,, подуване на лицето, устните или ръцете/ краката, или затруднения в дишането)

• Мислите ли, че е възможно да сте бременна?

• Кърмите ли в момента?

• Имате ли бъбречно / чернодробно заболяване?

• Приемате ли някакви други лекарства и по- специално някое от изброените по- долу?

- производни на ерготамина като ergotamine таблетки или инхалатори (за мигрена)

- terfenadine и astemizole(3a сенна хрема и алергии), cisapride(3a стомашни разстройства),.pimozide (за психични заболявания)

- warfarin или други антикоагуланти (разреждащи кръвта)

- theophylline(помага за дишането при астма)

- digoxin (лекарство за сърдечна недостатъчност)

- carbamazepine (за епилепсия)

- simvastatin или iovastin (за намаляване на високите холестерол)

- zidovudine (за лечение на HIV -вирус на придобитата имунна недостатъчост- инфекция)

Clarithromycin не взаимодейства с хапчетата против забременяване.Ако отговорите с "ДА" на поне един от въпросите по- горе или не сте сигурни, кажете на Вашия лекар или фармацевт.Ако са Ви казали, че имате нужда от кръвни тестове, първо предупредете Вашия лекар, че приемате това лекарство.

 

Кога, как и по колко Клабакс да приемате?

Приемайте Вашето лекарство, както е. предписал Вашият лекар. Проверете указанието по колко и колко пъти да се приема. Моля прочетете внимателно листовката. Вашият фармацевт или лекар може да помогне, ако не сте сигурни.Клабакс се доставя под формата на таблетки. Приемайте ги с вода, с или без храна.Разпределете дозите на равномерни интервали през деня. Примерно, ако Ви е изписано да приемате лекарството два пъти дневно, тогава приемете дозите в 8:00 и 20:00 часа. Не е нормално нужно да разпределяте приема на дозите, така че да взимате лекарството в полунощ, освен ако Вашият лекар не Ви е казал да го правите.

Дозировката за различните групи пациенти е различна. Информацията по-долу дава обичайните дози на този лекарствен продукт. Дозирането при вас може да е различно,ако страдате от бъбречно заболяване. Ако Ви е предписана различна дозировка, не я променяйте, освен по лекарско предписание.Обичайната доза при възрастни и деца над 12 години е 250 мг два пъти на ден за 7 дни. При тежки инфекции дозата е 500 мг два пъти дневно за не повече от 14 дни.

Деца под 12 годишна възраст: 7.5 мг на килограм телесна маса всеки 12 часа.

За лечение на инфекция, причинена om Helicobacter pylori, свързана с язва на дванадесетопръстника (възрастни):

Съществуват няколко ефективни лечебни комбинации, използвани за лечение на инфекция с Helicobacter pylori , в които Клабакс таблетки се приемат съвместно с едно или две други лекарства. Вашият лекар ще реши, коя от комбинациите е най- подходяща за Вас.Трябва да приемате лекарството толкова време, колкото ви е казал Вашият лекар. Това обичайно е период от 7-до 14 дни. Важно е да не спрете приема, когато се почувствате по-добре, тъй като инфекцията в този случай може да се поднови.Ако пропуснете прием, вземете дозата възможно най-скоро. Ако сте пропуснали няколко дози, уведомете Вашия лекар.Не вземайте повече лекарство, отколкото Ви е казал Вашият лекар. Ако сте взели прекалено много, обърнете се към най-близкото Спешно отделение, като вземете лекарството с Вас или незабавно уведомете Вашия лекар.

 

Какви нежелани реакции могат да се появят при лечение с Клабакс?

Не приемайте никое друго лекарство (включително и онези, които купувате без рецепта) без да се посъветвате с Вашия лекар. Както при всички останали лекарствени продукти, така и при Clarithromycin могат да се появят нежелани лекарствени реакции при някои пациенти. Clarithromycin таблетки рядко могат да предизвикат алергични реакции. Прекратете приема на лекарството и незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако получите обриви, мехури, сърбеж, недостиг на въздух или треска. В много редки случаи алергията може да доведе до подуване на лицето, устните, езика и/ или гьрлото(с затруднено дишане), припадък и тежки кожни, реакции като мехури, възпаления или язви. Ако получите някоя от изброените по- горе нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар незабавно.

Други нежелани лекарствени реакции, които могат да се появят, но обичайно не се нуждаят от лекарско внимание, освен ако не станат продължителни или обезпокоителни са; гадене, повръщане, стомашна болка, диария, възпаление на устната кухина, оцветяване на зъбите (обикновено обратимо чрез професионално зъбно почистване), главоболие, замаяност. Рядко това лекарство може да предизвика тежка диария (която може да съдържа кръв или слуз) със стомашни спазми. Прекратете приема на лекарството и обезателно незабавно информирайте с Вашия лекар, ако това се случи.Ако почувствате обърканост, смущения в съня, прекомерна възбуда халюцинации, консултирайте се с Вашия лекар възможно най-скоро.

Много рядко пациентите се оплакват от нарушени вкусови възприятия, които обикновено се нормализират след прекратяване на лечението с clarithromycin. Пациентите са съобщавали и за нарушено чуване, което също така се е нормализирало след прекратяване на лечението с clarithromycin.Като другите лекарства от същата категория (макролйди), clarithromycin може също да предизвика чернодробно увреждане, което да се прояви като жълтеница (пожълтяване на кожата и еклерите на очите). В случай, че получите някой от споменатите симптоми, веднага се консултирайте с Вашия лекар.В редки случаи може да се промени броя на някои клетки или други показатели на кръвта, които да доведат до необичайно кървене или повишена склонност към кървене. Ако Ви се случи нещо такова, уведомете Вашия лекар.

Ако получите нежелана лекарствена реакция, която не е спомената в тази листовка или не сте уверени в ефекта на това лекарство,.моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Няма данни Клабакс да оказва някакъв ефект върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Как да съхранявате Вашето лекарство?

Не приемайте Клабакс след изтичане срока на госност

Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка при температура под 25°С, пазете от влага.

 

За информация и поръчки: