+359 878 292 513

РЕМАНТАДИН ТАБЛ. 50 МГ.Х 20

РЕМАНТАДИН ТАБЛ. 50 МГ.Х 20

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

РЕМАНТАДИН ТАБЛЕТКИ

 

Терапевтични показания

Ремантадин се прилага при възрастни и деца в училищна възраст при ранното лечение на грип тип А и профилактично при възрастни в период на епидемии.

Противопоказания

В какви случаи не трябва да приемате Ремантадин®?

Ремантадин не трябва да се употребява при установена свръхчувствителност към лекарствени вещества от групата на адамантина или към помощните вещества.

При остри чернодробни заболявания, остри и хронични бъбречни заболявания, тиреотоксикоза,

при бременност и кърмене.

Фармакологични свойства

Ремантадин има изразена антивирусна активност. Ефективен е cpeщу различни грипни вируси от типа А, а така също има и антитоксично действие при грип, предизвикан от вируси от тип В.

Ремантадин се резорбира добре в стомашно-чревния тракт, достига бързо високи плазмени нива и бързо се метаболизира в черния дроб. При болни с хронични чернодробни заболявания не е необходимо да се намалява дозировката на лекарствения продукт. Реманатадин се излъчва през бъбреците в продължение на 72 часа.

Нежелани лекарствени реакции

Ремантадин обикновено се понася добре. Много рядко се наблюдават тежест, повръщане, намаляване на апетита, сухота в устата, болки в коремната област, безсъние, световъртеж, главоболие, раздразнителност и отпадналост.

Рядко се наблюдават: нарушения на концентрацията, сънливост, повишена възбудимост, депресия, еуфория, нарушения в координацията на движенията (атаксия), затруднения в дишането, кашлица, диария, повишено артериално налягане, сърцебиене, припадъци, промени в обонянието, обриви, шум в ушите. В отделни случаи се наблюдава - сълзене и болки в очите, често уриниране, студени тръпки, запек, изпотявания, стоматит, хипестезия (намалена сетивност).

Ако при приема на Ремантадин се проявяват нежелани лекарствени реакции и особено такива, неописани в листовката, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Специални предпазни мерки при употреба

Ремантадин трябва да се прилага внимателно при пациенти със заболявания на стомашно-чревния тракт, нарушени чернодробни показатели, тежки заболявания на сърдечно-съдовата система, нарушения на сърдечния ритъм и при пациенти в напреднала възраст. При тези случаи се препоръчва намаляване на терапевтичната доза. При указания в анамнезата за епилепсия и провеждана противогърчова терапия при приемане на Ремантадин се повишава рискът от развитие на епилептични припадъци. В тези случаи Ремантадин се приема в дозировка от 100 mg на ден със съпътстваща противогърчова терапия. При появата на пристъпи, приемът на Ремантадин следва да се преустанови.Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене?

Приемът на Ремантадин е противопоказан при бременност и кърмене.

Лекарствени взаимодействия и други форми на взаимодействия

Ацетаминофенът (парацетамол) и ацетил салицилов ата киселина понижават ефективността на Ремантадина. Пациентите, приемащи Ремантадин, трябва да избягват употребата на алкохол, поради опасност от непредвидени реакции на централната нервна система.

Дозировка, начин и продължителност на употреба

Ремантадин се приема с вода след хранене. Приемът трябва да започне при първите симптоми на заболяването. Ефектът на лекарствения продукт е по-силен, ако приемът му започне в течение на първите 48 часа от заболяването.

Лечение при грип: при възрастни през първия ден - по 100 mg (2 таблетки) три пъти дневно, през втория и третия ден - по 100 mg два пъти дневно, през четвъртия и петия ден - по 100mg веднъж дневно. През първия ден от заболяването е възможен прием на 3 таблетки два пъти дневно или 6 таблетки на един прием.

При възрастни пациенти над 64 години препоръчителната дневна доза е 100 мг (2 таблетки) дневно. 
При деца: на възраст от 7 до 10 години Ремантадин се приема по 50 mg два г^ъти дневно, от 11 до 14 години - по 50 mg три пъти дневно. Продължителността на курса на лечение е 5 дни
При профилактика на грипа: при възрастни по 50 mg веднъж дневно до 30 дни.

Предозиране и други грешки при употреба

При съмнение за предозиране незабавно се консултирайте с лекуващия лекар. В случаи на отравяния трябва да се поддържат жизнено важните функции, а Ремантадинът може да бъде частично отстранен чрез хемодиализа. Наблюдавани са случаи на отравяния с аналога на Ремантадина - амантадин с прояви на повишена възбудимост, халюцинации, аритмия. При предозиране със симптоматика от ЦНС ефективно е вътрешното въвеждане на физиостигмин (Physostigminum).

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Трябва да се внимава, ако при прием на Ремантадин, се наблюдава световъртеж, главоболие или други нарушения на функциите на ЦНС.

Специални условия за съхранение

Да се пази от влага! Да се съхранява под +25°С!

Срок на годност

Ремантадин не трябва да се използва след изтичане датата на срока на годност, обозначена върху опаковката!

Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Употребява се по лекарско предписание!

За информация и поръчки: