+359 878 292 513

ДИМЕНХИДРИНАТ ТАБЛ.Х 30

Дименхидринат таблетки х 30

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: ACTAVIS

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Действие
Полезни факти при астма
Не забравяйте инхалаторите с кортикостероиди, защото те помагат при всяка астма включително и алергичната, но за да подейства все пак му трябват няколко дни.
Домашните животни са много сладки, но опасни що се отнася до хора с алергии и алергична астма. Защото те оставят косми и мъхчета навсякъде, а птиците перата си, това може да провокира симптомите на болестта. Но студенокръвните животни като змиите и костенурките не правят подобни проблеми, ако искате костенурка и имате астма, може да си вземете без домашният любимец да се отрази на здравословното ви състояние.
 

Дименхидринат е мощен антихистаминов антагонист с антихолинергичен и изразен седативен ефект. Основното му действие е обратимо блокиране на хистаминовите H рецептори, което определя ползотворния му ефект при различни алергични реакции. Използува се като средство против повръщане в профилактиката и лечението на болестта на пътуването. Приема се за лечение на световъртеж при болест на Мениер.

Приложение

Симптоматично лечение на:

• повръщане и световъртеж при болест на пътуването, лабиринтни разстройства, радиационна болест;

• алергичнен ринит и конюнктивит, едема на Квинке, уртикария, ужилване от насекоми;

Състав

Активно вещество в 1 таблетка: Dimenhydrinate 50 mg.Помощни вещества: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, безводен колоиден силиций, талк, повидон К-25, магнезиев стеарат.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПРИ СПЕЦИАЛНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТИ

Да се прилага с повишено внимание при пациенти в напреднала възраст. Да се прилага с повишено внимание при пациенти с бронхиална астма; повишено вътреочно налягане; хипертиреоидизъм; сърдечно-съдови заболявания; хипертония.

Не се прилага при бременност и по време на кърмене.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

По време на лечението с Дименхидринат е необходимо да се избягва извършването на дейности, изискващи повишено внимание като шофиране или работа с машини.

ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА

Лекарственият продукт съдържа лактоза, което го прави неподходящ при пациенти с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция. Дименхидринат съдържа пшенично нишесте и може да представлява опасност за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия).

Доза

По лекарско предписание!При възрастни и деца над 12 години :От 50 до 100 mg (1-2 табл.) 2 до 4 пъти дневно.Профилактично: 50 mg 30 минути преди пътуване

Максималната доза не бива да надвишава 400 mg /24 часа. При деца над 5 години:От 25 до 50 mg (1/2 - 1 табл.) 2 до 4 пъти дневно. Профилактично: същата доза 30 минути преди пътуване. Максималната доза при деца не бива да надвишава 300 mg/24 часа Тази лекарствена форма не е подходяща за деца под 5 години.

По 25 таблетки в тъмна стъклена банка в единична картонена кутия.10 таблетки в блистер от PVC/алуминиево фолио, по 3 блистера в единична картонена кутия.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Когато има предозиране незабавно се обърнете към лекар!

Симтоми:

При възрастни: симптоми на депресия на ЦНС (повишена сънливост, кома и конвулсии), холинергични ефекти и екстрапирамидна симптоматика. Следва фаза на дихателна недостатъчност и кардиоваскуларен колапс.При деца доминират симтомите на стимулация на ЦНС (нарушена координация, възбуда, тремор, психози, халюцинации и конвулсии), последвани от дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност и кома. Лечение: Общи мерки за намаляване на резорбцията-продтвмквте на повръщане, промивка на стомаха, активен въглен, слабителни средства. Симптоматично: помощно или изкуствено дишане, антиконвулсанти. Не се прилагат стимулиращи ЦНС средства. За лечение на артериалната хипотония се използуват вазопресори.

Взаимодействия

В случай, че приемате други лекарства, уведомете лекуващия лекар !

Едновремемното приложение на Дименхидринат с атропин, трициклични антидепресанти и МАО-инхибитори увеличава и удължава действието на антихолинергичния ефект на тези лекарствени продукти. Едновременото приложение на Дименхидринат заедно с алкохол или други ЦНС- депресанти (хипнотици, седативни, транквилизатори, анксиолитици) води до взаимно потенциране на седативния им ефект. Приложението на Дименхидринат може да прикрие проявите на увреждане на слуховия анализатор (световъртеж, шум в ушите) при лечение с аминогликозиди или други продукти, които увреждат органите на слуха и равновесието.

Дименхидринат може инхибира хистаминовите реакции на кожата при кожно-алергично тестуване. Необходимо е терапията с продукта да се преустанови най-малко 72 часа преди извършването на теста.

Лекарственият продукт има седативен ефект, по-силно изразен в началото на лечението. Да се прилага с повишено внимание при пациенти с риск от задръжка на урината при хипертрофия на простатата или непроходимост на пикочните пътища, закритоъгълна глаукома, стеноза на пилора. Да се прилага с повишено внимание при пациенти, които са подложени на терапия с МАО- инхибитори или трициклични антидепресанти.

Противопоказания

Свръхчувствителност към активното или някое от помощните вещества на продукта.

Странични ефекти

Централна нервна система: сънливост, световъртеж, повишена раздразнителност, тремор. .

При деца и пациенти в напреднала възраст понякога  доминират симптомите на стимулация на ЦНС (парадоксална реакция)-безсъние, повишена възбудимост, нарушена координация, конвулсии.

Кожа: обриви, потене, увеличена чувствителност към светлина.

Зрение: много рядко- промени в цветоусещането, нарушения на акомодацията, нощното и пространственото виждане.

Сърдечно-съдова система: ниско артериално налягане, повишена сърдечна дейност, нарушения на сърдечния ритъм.

Кръвотворна система: левкопения, неутропения, тромбоцитопения, хемолитична анемия, много рядко- порфирия, агранулоцитоза.

Храносмилателна система: сухота в устата, болки в горната коремна област, гадене, повръщане, диария, запек, липса на апетит.

Пикочо-полова система: смущения в уринирането.

Дихателна система: сухота в носа и гърлото, запушване на носа.

За информация и поръчки: