+359 878 292 513

АМАРИЛ ТАБЛ.2 МГ.Х 30

АМАРИЛ ТАБЛЕТКИ 2 МГ Х 30

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: SANOFI AVENTIS

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: A10BB12


Описание

АМАРИЛ

 

Амарил е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Амарил е лекарствено средство за заболяването диабет. Амарил спомага за нормализирането на нивото на кръвната захар.

Какво представлява Амарил?

Амарил е от групата лекарства, наречени перорални хипогликемични средства, които се използват за лечение на диабет (заболяване, при което организмът не произвежда достатъчно инсулин за овладяване нивото на кръвната захар). Пероралните хипогликемични средства помагат за овладяване нивата на кръвната захар.Активното вещество във Вашите таблетки Амарил е glimepiride (глимепирид). Амарил се продава в опаковки по 30 таблетки:

1 mg glimepiride.. розови таблетки;

Всяка таблетка съдържа помощните вещества лактоза, натриева скорбяла гликолат, поливидон 25000, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат и оцветителите Е172 (в таблетките от 1, 2 и 3 mg) и Е132 (в таблетките от 2 мг).

Притежател на разрешението за употреба на Амарил е

Aventis Pharma Deutschland GmbH, D-65926 Frankfurt am Main, GermanyАмарил се произвежда от:

Aventis Pharma S.p.A. ,Strada Stalate 17, km 22,67019 Scopito ( AQ), ITALY

За какво се използва Амарил?

Amaryl е показан за лечение на захарен диабет II тип, когато само диетата, физическото натоварване и снижаването на телесното тегло са недостатъчни.

Преди да вземете лекарството си

Съобщили ли сте на своя лекар всичко относно заболяването си, особено ако сте имали проблеми с дишането, силно миришещ дъх, или състояния на обърканост, припадъци, или дори кома вследствие заболяването Ви? Кажете на своя лекар, ако преди сте имали проблеми при приемане на лекарства, особено такива за лечение на повишена кръвна захар, сулфонамидни антибиотици, или ако сте имали нежелани реакции от Амарил. Не вземайте Амарил ако сте бременна, кърмите, имате инсулинозависим диабет (I тип), или имате тежко чернодробно или бъбречно заболяване. Посъветвайте се със своя лекар ако приемате Амарил и смятате да създадете семейство. Хипогликемия означава, че в кръвта няма достатъчно количество захар. Тя може да се развие, ако например:

- пропуснете или забавите хранене или промените диетата си,

- приемете по-голямо от нужното количество Амарил,

- консумирате алкохол,

- извършвате различни по характер, по-интензивни или по-продължителни физически упражнения или работите повече от обикновено,

- имате тежко бъбречно или чернодробно заболяване или някакво друго заболяване - напр. на щитовидната жлеза,

- възстановявате се от травма, операция, температурно състояние или друго заболяване, или от други форми на стрес.

Някои симптоми насочват, че се развива или е налице хипогликемия. Те включват:

- отпадналост,

- главоболие,

- сърцебиене,

- студена пот,

- нервност или треперене,

- раздразнимост,

- гадене,

- пристъпи на глад.

Припомнете на своя лекар ако приемате каквито и да е други лекарства. Някои лекарства, дори такива, които се продават без рецепта могат да повлияят върху действието на Амарил, особено: антибактериални/противогъбични средства (лекарства за лечение на бактериални и гъбични инфекции), орални контрацептиви (таблетки против забременяване), лекарства за налягане, аналгетици (обезболяващи), диуретици (обезводняващи средства), депресия, подагра, язва или епилепсия, или лекарства, предпазващи от увеличено кръвосъсирване. В началото, или при промяна на лечението с Амарил може да почувствате сънливост или замъгляване на зрението; това може да се случи също и ако забравите да вземете лекарството си. Ако това се случи, не шофирайте и не работете с машини.

Как трябва да се взема Амарил?

Вашият лекар ще Ви каже кога и как да вземате лекарството си. Обичайната доза при започване е 1 mg glimepiride дневно, но дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар след всеки 1-2 седмици от лечението. Обикновено Амарил трябва да се приема преди или заедно с първото за деня хранене, като таблетката трябва да се поглъща цяла с малко течност.Ако вземете прекомерно количество Амарил, незабавно съобщете на своя лекар, или веднага отидете до най-близкото спешно болнично заведение.Ако пропуснете доза, никога не удвоявайте следващата доза с цел да наваксате за пропуснатата.

Лекарството може да се използва също и в комбинация с:

- инсулин, ако Вашият диабет не се овладява само с Амарил,

- метформин (друго перорално лекарство за понижаване на кръвната захар), ако диабетът Ви не се овладява достатъчно само с метформин.

Какви нежелани лекарствени реакции могат да възникнат?

Всяко лекарство може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Нежеланите лекарствени реакции при Амарил могат да включват стомашни проблеми (напр. гадене, повръщане, диария), обриви или сърбежи по кожата. Възможно е зрението Ви да се наруши, но това скоро ще се оправи. В редки случаи може да се получи повишаване на чернодробните ензими или влошаване на чернодробната функция. Ако забележите нещо необикновено или неочаквано, или ако тези симптоми са тежки или продължителни, съобщете на своя лекар.Важно е да знаете какви симптоми да очаквате при възникване на хипогликемия (ниска кръвна захар). Поискайте повече информация от своя лекар или фармацевт в случай, че не сте сигурни как да я разпознаете. Симптомите могат да включват студена пот, отпадналост, главоболие, сърцебиене, пристъпи на глад, раздразнимост, нервност или гадене. Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно съобщете на своя лекар.Съобщете на своя лекар ако развивате повече инфекции с възпаления на гърлото или рани в устата, ако по-лесно получавате синини по времето докато вземате това лекарство, или ако изглеждате по-бледи.

За информация и поръчки: