+359 878 292 513

КАНДИЗОЛ КАПС.150 МГ.Х 1

Кандизол капсули 150 мг х 1

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: nobel

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Kandizol / Кандизол

 

Какво съдържа Вашето лекарство?Всяка капсула съдържа 150 mg Fluconazole като активно вещество.

Помощни вещества: лактоза, царевично нишесте, аерозил, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфатОцветители: титаниев двуокис, брилянтно синьо и алурно червено

Kandizol може да намерите в опаковка 1 или 2 капсули в блистер.

 

Как действа Kandizol?

Kandizol е противогъбичен медикамент, който се използва за лечението на повърхностни и системни гъбни инфекции. Fluconazole е ефективен спрямо инфекции причинени от Candida, Cryptococcus, Aspergillus и различни дерматофити. Kandizol се резорбира добре при прием през устата, като бионаличността му е 90%. Абсорбцията му не се влияе от храна. Най-висока плазмена концентрация се постига на 0.5 до 1.5 час; времето му на полуживот е 30 часа. Навлизането във вагиналните тъкани е добро. Fluconazole се очиства основно през бъбреците; около 80% от приетата доза се елиминира непроменена чрез урината.

Какво лекува Kandizol?

Kandizol е показан за лечение на дерматомикози като:

* Tinea pedis

* Tinea corporis

* Tinea cruris

* Candidiasis;

* Остра или повтаряща се вагинална Кандидоза.

Кога не трябва да се прилага Kandizol?

Kandizol не трябва да използвате, ако сте свръхчуствителни към препарата или други азолни производни.

Специални предупреждения и предпазни мерки по време на лечение с Kandizol?

Употреба при деца: Сведенията за приложението на Fluconazole при деца под 16 години са ограничени; поради това, употребата не се препоръчва, освен ако антигъбичното лечение е наложително и не съществува подходяща алтернатива. Употреба при бременни: Да се избягва употреба на Fluconazole при бременност и кърмене.При пациенти с тежка бъбречна недостатъчност дозата при многократен прием на Fluconazole трябва да се коригира според клирънс на креатинина. При пациенти с тежки чернодробни заболявания е необходимо внимателно приложение. Необходимо е да се проследява редовно ензимната активност на черния дроб. При повишени стойности на серумните трансаминази лекарят трябва да прецени продължението на терапията. Лекарствения продукт съдържа лактоза и не е подходящ при пациенти с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.

Какви взаимодействия може да има между Kandizol и други лекарства с които се лекувате?

Съществуват данни за взаимодействието на Fluconazole с други лекарствени препарати, но те не са свързани с приложението на еднократна доза при лечение.

Повлиява ли Kandizol на способността за шофиране и работа с машини?

Няма данни Kandizol да повлиява способността за шофиране и работа с машини

Как да приемате Kandizol?

Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия Ви лекар.Препоръчителнити дози са:

Tinea pedis, Tinea corporis, Tinea cruris и Candidiasis: Една доза от 150 mg (1 капсула) Kandizol веднъж седмично. Продължителността на лечението е 2-4 седмици.

Tinea pedis: Може да е необходимо лечение от 6 седмици.

Вагинална кандидоза

Прилага се еднократно единична доза от 150 mg (1 капсула) Kandizol. Приложение при бъбречна недостатъчност: Fluconazole се екскретира предимно чрез урината в непроменено състояние. Не се изисква корекция на единичната доза.

Докато приемате Kandizol:Ако сгрешите и приемете повече от посочената доза, незабавно се свържете с лекуващия Ви лекар.

 

Какви нежелани реакции може да причини Kandizol?

Най-често наблюдаваните нежелани реакции са: гадене, коремен дискомфорт, диария и флатуленция (газове в стомаха или червата).По-рядко се срещат други странични явления като кожен обрив.В редки случаи, както и при други азолови производни, са описани анафилактични реакции; може да възникнат хематологични промени, напр. левкопения и тромбоцитопения: могат да се появяват и повишена активност на чернодробните ензими и по тежки нарушения на чернодробната функция.

 

За информация и поръчки: