+359 878 292 513

МАГНЕРОТ ТАБЛ.Х 100

МАГНЕРОТ ТАБЛЕТКИ Х 510

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: WOERWAG PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

МАГНЕРОТ

 
Магнерот е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Магнерот се предписва на бременни, при които е установена липсата намагнезий. Махнерот се използва като профилактично средство на преклампсия.
 
Области на приложение:

Лечение на магнезиев дефицит при бременни, заплашващи аборти и преждевременни раждания, както и профилактика на прееклампсия и еклампсия.

За профилактика на сърдечен инфаркт, ритъмни нарушения, ангина пекторис, мускулни крампи, артериосклероза, стенокардия и нарушения в липидната обмяна.

Противопоказания:

Кога не трябва да вземате Магнерот

Лекарството не следва да се употребява при нарушения в бъбречната функция и склонност към образуване на калциево-магнезиево-амониево-фосфатни камъни.

Какво трябва да съблюдавате по време на бременност и кърмене ?

Няма никакви съмнения за прилагането на magnerot® по време на бременността и кърменето.

Какво трябва да се има пред вид при деца и по-възрастни хора ?

Особени предпазни мерки не са необходими.

Предпазни мерки за приложението и предупредителни указания

Какви предпазни мерки трябва да се имат пред вид ?

Заболявания, довели отново до състояния на магнезиев дефицит могат да имат и други причини. В случай, че приемът не покаже никакъв ефект, при сериозни оплаквания би трябвало да потърсите Вашия лекар.

Какво трябва да съблюдавате при участие в уличното движение, при работа с машини, както и при работа без сигурна опора ?

Никакви особени предпазни мерки не са необходими.

Взаимодействия:

Кои други лекарства се повлияват от magnerot® ?

При едновременен прием на желязо трябва да се има в пред вид, че магнезия може да наруши усвояването на желязото. В този случай трябва да се спази интервал от 2 - 3 часа между приема на магнезиевия и желязосъдържащия препарат. Същото важи за приема на тетрациклини и натриев флуорид.Моля да имате пред вид, че тези указания могат да важат и за лекарства приложени малко преди приема на magnerot®.

Кои удоволствия, храни и напитки трябва да избягвате ?

Алкохолът подпомага отделянето на магнезий и затруднява усвояването му (резорбцията) от тялото и следователно би трябвало да се избягва при лечение с magnerot .

Упътване за дозировка, начин и продължителност на приложение:

Следващите указания важат, само в случай, че Вашият лекар не Ви е предписал magnerot по друг начин. Моля придържайте се към предписанията за приложение, в противен случай magnerot® не може да упражни лечебния си ефект!

По колко и колко често трябва да вземате magnerot ?

За запълване на магнезиевите депа да се вземат 3 пъти дневно по 2 таблетки в продължениена една седмица, след което се преминава на 2-3 таблетки дневно.Заместително лечение на магнезиев дефицит при бременни - 1 таблетка дневно.При заплашващи аборти и преждевременни раждания - 1 до 3 пъти по 2 таблетки дневно.За профилактика на прееклампсия и еклампсия (леки форми): 2 до 3 таблетки дневно.

Как и кога трябва да вземате  Магнерот

Таблетките се приемат с малко течност.

Колко дълго трябва да вземате МАГНЕРОТ

Продължителността на приложение е най-малко 6 седмици, magnerot® таблетки може да се приема и продължително време.

Грешки при употреба и предозиране

Какво следва да се направи, ако magnerot е приет в твърде големи количества (преднамерено или непредпазливо предозиране)?

При прием на магнезий й нормална бъбречна функция не се очакват никакви явления на отравяне. Впрочем могат се появят диарични изхождания, които изчезват с намаляване на дозата или спиране приема на препарата.

На какво трябва да обърнете внимание, ако прекъснете или преждевременно прекратите лечението ?

За да се постигне лечебен ефект, magnerot® трябва да се приема възможно най-редовно. Ако прекъснете, или желаете да преустановите преждевременно лечението, моля говорете с Вашия лекар.

Нежелани лекарствени реакции

Какви нежелани реакции могат да възникнат при употребата на magnerot ?

При висока дозировка по време на лечение с магнезий може да се стигне до кашкави изпражнения или диарии, които могат да се овладеят чрез намаляване на дневната доза. Ако наблюдавате върху себе си нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля споделете ги с Вашия лекар или фармацевт

Какви противодействащи мерки трябва да се предприемат при нежелани реакции ?

Ако се появят диарии, дневната доза се редуцира или лекарството временно се спира.Указания и упътвания за срока на годност на лекарствотоДатата, указваща срока на годност е отпечатана върху опаковката. Не употребявайте лекарството след тази дата !

Как трябва да съхранявате magnerot ?

Моля, съхранявайте това лекарство грижливо и на недостъпни за деца места. Само за аптечно разпространение !

За информация на нашите пациенти:

Магнезият участвува в около 300 ензимни реакции. Той е незаменим за жизнено важни процеси, като обмена на въглехидрати, протеини, мазнини и нуклеинови киселини, за мембранната пропускливост на клетките, както и за енергетичните процеси, magnerot® отпуска спазмите и крампите на скелетната мускулатура (крампи в прасците), на съдовете (мигрена), на урогениталния тракт (маточни контракции) и др.

За функцията на сърцето магнезият е от извънредно голямо значение. Той помага на сърдечния мускул да осъществява оптимална помпена функция. В стресови ситуации, при който сърцето е особено застрашено, магнезият предотвратява миокардните увреждания. Магнезият играе значителна роля при профилактиката на сърдечния инфаркт и защита от стресови ситуации.

Магнезиев дефицит може да бъде причинен от недостатъчния му прием, чрез неправилно хранене (твърде много мазнини и белтъци) и небалансирани лечебни диети. Често пъти липсата на магнезий в организма може да се дължи на увеличеното му отделяне, на пример поради консумация на алкохол, слабителни средства, диуретици, при чревни заболявания или употреба на определени медикаменти.По време на бременност и кърмене значително се повишава потребността от магнезий. Ако не се постигне равновесие, може да се стигне до тежки усложнения, например склонност към преждевременно раждане.

Освен магнезий, magnerot® съдържа и оротова киселина.

Тя се съдържа под естествена форма в млякото. При това коластрата (първото мляко след раждането) от овце и кози съдържа най-големи количества оротова киселина. Оротовата киселина освен, че подпомага клетъчния растеж, поема и важни функции в процеса на обмяната на веществата. Дълго време оротовата киселина се считаше за субстанция, която човешкият организъм сам не може да произведе, и поради това се означаваше като витамин В

Допълнително указание:

Вкусът и твърдостта на magnerot® таблетки може да варира. Бихме желали да обърнем внимание, че промяната във вкуса и твърдостта нямат никакво влияние върху активноса и качеството на препарата.

За информация и поръчки: