+359 878 292 513

МЕДОКЛОР КАПС.250 МГ.Х 16

МЕДОКЛОР КАПСУЛИ 250 МГ Х 16

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: Medochemie LTD

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: J01DC04


Описание

МЕДОКЛОР

 

Медоклор е лекарство отпускащо с по лекарско предписание. Медоклор се използва за лечеието на бъбрични инфекции. Медоклор се използва за лечението на сиптоми на пневмония.

Медоклор се използва за лечение на бактериални инфекции на ушите, носа и гърлото, бронхит и пневмония, кожни инфекции и инфекции на меките тъкани, цистит и бъбречни инфекции.

Преди да започнете лечение с Медоклор

Преди да започнете лечение с Медоклор трябва да уведомите Вашия лекар, ако нещо от следното се отнася до Вас:

• Имали сте алергични реакции (обрив, сърбеж, отоци, хриптящо и затруднено дишане) към антибиотици, като пеницилини или цефалоспорини;

• сте бременна, или смятате че, може да сте бременна;

• кърмите Вашето дете;

• имате бъбречно заболяване или сте на диализа;

• имали сте вид тежка диария, наричана колит.

Уведомете Вашия лекар, ако приемате някой от тези лекарствени продукти:

• лекарствени продукти, за намаляване на кръвосъсирването (антикоагуланти), като варфарин;

• probenecid.

Добре е, да уведомите Вашия лекар за всеки друг лекарствен продукт, който употребявате, включително и тези, които си купувате без рецепта.

Какво трябва да правите,, в случай на бременност и кърмене?

Информирайте лекаря, ако сте бременна или имате съмнения, че сте бременна. В случай че сте бременна, не трябва да приемате този лекарствен продукт, освен ако лекуващият лекар не Ви е посъветвалМоже да кърмите, по време на лечение с Медоклор, само след преценка от лекаря на съотношението полза/риск.

Влияе ли Медоклор върху способността за шофиране или работа с машини?

Не са наблюдавани ефекти на Medoclor върху способността за шофиране и работа с машини.

ЛЕЧЕНИЕ С МЕДОКЛОР

Капсулите Медоклор трябва да се поглъщат цели с малко вода. Те трябва да се приемат поне един час преди нахранване и поне две часа след хранене. Не трябва да се вземат антиациди в рамките на един час преди или след дозата Медоклор.

Лекарят ще Ви каже кога и колко капсули Медоклор да приемате. Винаги спазвайте указанията му. Те трябва да бъдат записани и върху опаковката. Винаги ги прочитайте и ги следвайте. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Обичайната доза за възрастни е или една капсула от 250 mg три пъти дневно или една капсула от 500 mg три пъти дневно. Тя зависи от това от какво се лекувате, и колко сериозно е заболяването. Вашият лекар ще Ви информира от какво се лекувате.

Капсулите от 500 mg обикновено не се използват от деца, по-големите деца могат да вземат една капсула от 250 mg, три пъти дневно.

Много важно е, да приемате капсулите толкова продължително, колкото Ви е казал лекарят. Обикновено това е седем до четиринадесет дни. Не спирайте да ги приемате, когато се почувствате по-добре, защото може да се влошите отново.

Ако забравите да вземете доза, приемете я когато си спомните и продължете както преди. Не приемайте две дози по едно и също време.

Ако сте взели повече капсули от необходимото, веднага кажете на Вашия лекар или фармацевт. Ако това не е възможно, идете в най-близката болница. Винаги носете опаковката със себе си, за да се знае какво сте приели.

Ако имате диабет, кажете на Вашия лекар че приемате Медоклор, ако ще Ви се прави изследване за глюкоза в урината, тъй като Медоклор може да взаимодейства с някои тестове. Ако имате нужда от изследвания на кръвта, първо кажете на Вашия лекар, че приемате Медоклор.Подобно на всички лекарствени продукти, някои хора понякога имат нежелани реакции от Медоклор. Това са така наречените странични ефекти.

След лечение с Медоклор

Ако получите зачервяване на кожата , с или без сърбеж, или получите болка в ставите, главоболие, чувство за слабост или внезапно, засилващо се затрудняване на дишането, спрете приема на капсулите и веднага кажете на Вашия лекар.

Ако получите:

• диария, която може да бъде с кръв или слуз;

• вагинално течение или вагинален сърбеж;

• гадене или повръщане;

• затруднено заспиване, замаяност

Ако са тежки, или Ви тревожат, кажете на Вашия лекар или фармацевт.

Някои пациенти понякога стават нервни, объркани, сънливи или имат халюцинации.Изследванията за чернодробна и бъбречна функция, и някои други кръвни изследвания понякога се променят временно. Кажете на Вашия лекар или фармацевт, те ще могат да Ви посъветват.Не се тревожете от този списък с възможни реакции. При Вас може да не се появи нито една.Ако се появят други нежелани реакции, които според Вас се дължат на Медоклор, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Как да съхранявате Вашето лекарство

Съхранявайте капсулите на сухо място, при температура под 25°С, защитени от светлина, в недостъпни за деца места.

Съхранявайте ги в оригиналната опаковка.

Не използвайте лекарствения продукт след изтичане срока на годност. Той е отпечатан върху блистерите и върху картонената кутия, в която се намират капсулите.

Допълнителна информация

В тази листовка не е посочена пълната информация за Медоклор. Ако искате да знаете повече, или да получите допълнителна информация, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

ПОМНЕТЕ: Вашият лекар е предписал това лекарство за ВАС, НИКОГА НЕ ГО ДАВАЙТЕ НА ДРУГ.

За информация и поръчки: