+359 878 292 513

НАКЛОФЕН ТАБЛ.50 МГ.Х 20

НАКЛОФЕН ТАБЛЕТКИ 50 МГ Х 20

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: KRKA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: M01AB05


Описание

НАКЛОФЕН

 

Наклофен съдържа веществото диклофенак. Наклофен се отпуска по лекарско предписание. Наклофен има обезболяващо действие.

Какво представлява Naklofen?

Naklofen таблетки съдържат diclofenac, който принадлежи към нестероидните противовъзпалителни лекарства с противовъзпалително, обезболяващо и температуропонижаващо действие. Основният му механизъм на действие-е подтискането на простагландиновата синтеза, Той се използва за лечение на всички форми на ревматични ставни заболявания и за облекчаване на различни видове болки. Таблетките са покрити с киселинно-устойчив филм и не се разтварят, докато не стигнат червата.

За какво се използва Naklofen?

Заболявания, при които се изисква облекчаване на възпалението и болката:

• Възпалителни ревматични заболявания

• Дегенеративен ревматизъм на ставите и гръбначния стълб

• Артрити, причинени от кристали на пикочната киселина (подагра и псевдоподагра)

• Извънставен ревматизъм (периартрит, бурсит, миозит, тендинит, синовит)

• Възпалителни или болезнени състояния на мускулно-скелетния апарат

Като аналгетик, при травми на меките тъкани, при стоматологични процедури, след хирургични интервенции.

2. ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ NAKLOFEN

Уведомете лекуващия си лекар, ако имате някакво хронично заболяване, обменно нарушение, ако сте свръхчувствителни или ако вземате други лекарства.

Кой не трябва да взема Naklofen?

Не трябва да вземате Naklofen:

• ако сте свръхчувствителни към diclofenac или някоя от другите съставки на това лекарство,

• ако имате активна, кървяща или рецидивираща стомашна или дуоденална язва (също и в миналото),

• ако употребата на нестероидни противовъзпалителни лекарства или салицилати са предизвиквали затруднения в дишането (астма), уртикария, или възпаление на лигавицата на носа (ринит).Naklofen не трябва да се дава на деца под 1-годишна възраст.

Предпазни мерки и предупреждения

Трябва да се внимава

• при тежка сърдечна недостатъчност,

- при тежка бъбречна или чернодробна недостатъчност,

- при други стомашно-чревни заболявания, особено възпалителни чревни заболявания (язвен колит или болест на Crohn, тъй като може да възникне рецидив или обостряне на заболяването).

Пациентите, които са имали в миналото заболявания на горните отдели на стомашно-чревния тракт, трябва да се наблюдават внимателно по време на лечението с diclofenac. Приложението на това лекарство трябва да се избягва при нарушения на обмяната на кръвните пигменти (порфирия), което е много рядко нарушение. Трябва да се внимава и при пациенти с епилепсия, нарушения на кръвоспирането и при болни, лекувани с противосъсирващи средства или фибринолитици.Както при другите лекарства, давани на пациенти в напреднала възраст, diclofenac трябва да се прилага в най-ниската ефективна доза.

Прием на Naklofen с храна и напитки

Преглътнете таблетките цели с малко вода по време или непосредствено след хранене.

Бременност

Посъветвайте се с лекуващия си лекар или фармацевта, преди да вземете някакво лекарство.Тъй като безвредността по време на бременност не е напълно установена, лекуващият лекар ще Ви предпише Naklofen само когато потенциалната полза надхвърля потенциалния риск.Приложението на Naklofen през последното тримесечие на бременността не се препоръчва.

Кърмене

Посъветвайте се с лекуващия си лекар или фармацевта, преди да вземете някакво лекарство.Употребата на Naklofen не се препоръчва също и при кърмачки.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма съобщения, че diclofenac значително намалява способността на пациента да шофира и работи с машини.

Какви други лекарства може да взаимодействат с Naklofen?

Кажете на лекуващия си лекар или фармацевта, ако вземате или наскоро сте вземали някакви други лекарства, дори такива, които не са Ви предписани от лекарDiclofenac може да взаимодейства с някои други лекарства, използвани едновременно, и поради това ефектът на едно или друго лекарство може да се намали или засили.

Особено е важно да уведомите лекуващия си лекар или фармацевта, ако вземате следните лекарства:

• антикоагуланти (противосъсирващи средства)

• литий

• сърдечни гликозиди (дигоксин)

• диуретици

• калий-съхраняващи диуретици

• ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни лекарства

• циклоспорин

• метотрексат

• лекарства, които се използват за лечение на високо артериално налягане.

По правило, diclofenac не повлиява действието на пероралните антидиабетни лекарства.

3. КАК ДА СЕ ВЗЕМА NAKLOFEN

Дозировка и метод на приложение

Стриктно спазвайте указанията на лекаря. Не трябва да променяте дозите или да прекъсвате лечението, без преди това да се консултирате с лекуващия си лекар.

Възрастни вземат 100 до 150 mg дневно, в зависимост от тежестта на заболяването (една таблетка от 50 mg 2 или 3 пъти дневно). Обичайната поддържаща доза е 100 mg diclofenac дневно.

Когато лечението се комбинира с други лекарствени форми на Naklofen, трябва да се спазва общата дневна доза.

При деца над 1-годишна възраст дневната доза е 1 mg до 3 mg на килограм телесно тегло. Тя обикновено се разделя на 2 до 3 еднакви приема.

Ако имате чувството, че ефектът на Naklofen е твърде силен или твърде слаб, говорете с лекуващия си лекар или фармацевта.

Ако вземете повече Naklofen, отколкото трябва

Ако сте взели свръхдоза, консултирайте се незабавно с лекуващия си лекар или фармацевтаДози, по-високи от препоръчваните, може да предизвикат гадене, повръщане, болка в епигастриума, замайване, шум в ушите, безпокойство, в по-тежките случаи и хематемеза (повръщане на кръв), мелена (кръв в изпражненията), нарушения на съзнанието, подтискане на дишането и гърчове.

Ако забравите да вземете Naklofen

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената.

Ако забравите да вземете една доза, вземете я веднага след като се сетите. Ако е почти време за следващата доза обаче, просто я вземете и забравете за пропуснатата. Не вземайте повече от 150 mg (три таблетки от 50 mg) за 24 часа.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Както всички лекарства, Naklofen може да има нежелани ефекти.

Обикновено тези таблетки не предизвикват проблеми. Понякога те може обаче да причинят нежелани ефекти у някои хора. Те са леки до умерени и npexодни.

Възможни са стомашно-чревни нежелани ефекти (коремна болка, диария, запек, киселини, гадене, повръщане), но обикновено не се налага прекъсване на лечението.

Продължителното приложение на високи дози може да увеличи риска от стомашно-чревни нежелани ефекти (по изключение може да възникне пептична язва или кървене от стомашно-чревния тракт). Рядко се наблюдават кожен обрив, сърбеж, периферен оток (оток на крайниците), умора, замайване, световъртеж и повишение на чернодробните ензими. Много рядко може да се появят реакции на свръхчувствителност (бронхоспазъм, симптомите на който включват затруднения в дишането, ангиоедем (подуване на главата и врата), анафилактични реакции или фоточувствителност), главоболие, сънливост, безсъние, шум в ушите, левкопения (намаляване на броя на белите кръвни клетки) и тромбоцитопения (намаляване на броя на тромбоцитите). Продължителното приложение на високи дози салицилати и нестероидни противовъзпалителни средства може да предизвика влошаване на бъбречната функция или дори бъбречна недостатъчност. Ако забележите някои нежелани ефекти, дори и ако те не са споменати в тази листовка, моля информирайте лекуващия си лекар или фармацевта.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА NAKLOFEN

Не използвайте след датата на изтичане на срока на годност, отбелязана върху опаковката.

Условия на съхранение

Това лекарство не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязана върху опаковката.

Да се пази от влага.

Да не се съхранява при температури над 25°С.

Да се пази на място, недостъпно за деца

За информация и поръчки: