+359 878 292 513

ИМИГРАН ТАБЛ.50 МГ.Х 2

ИМИГРАН ТАБЛЕТКИ 50 МГ Х 2

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: GLAXO SMITE KLINE

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ИМИГРАН

 

Имигран е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Имигран се използва при симптоми на мигрена. Имигран съдържа веществото суматриптан.

1. Какво представлява IMIGRAN и за какво се използва

Imigran съдържа sumatriptan и е лекарство за лечение на мигрена. Принадлежи към групата на 5HTi рецепторните агонисти.Приема се, че симптомите на мигрената се причиняват от временно разширяване на кръвоносните съдове в мозъка. Imigran проявява действието си като стеснява тези 2. Преди да започнете приема на IMIGRAN

Ако отговорът на някой от следните въпроси е "Да", съобщете за това на лекуващия лекар, преди да започнете прием на лекарството:

? Алергични ли сте към sumatriptan, към някоя от другите съставки на Imigran таблетки или към сулфонамиди

* Страдате ли от неочаквани пристъпи на задух, болка, или стягане в гръдния кош (които могат да обхванат челюстта или горната част на мишниците)

? Имате ли някой от следните здравословни проблеми: сърдечно заболяване, като сърдечна недостатъчност, ангина пекторис (стенокардия) или коронарна тромбоза (миокарден инфаркт), високо кръвно налягане, чернодробно или бъбречно заболяване, епилепсия или мозъчно заболяване

? Приемате ли други лекарства за мигрена, които съдържат ерготамин или негови производни, като ерготамин тартарат и метисергид малеат. Ако приемате такива лекарства, спрете приема им поне 24 часа преди да приемете Imigran таблетки.

? Приемате ли лекарства за лечение на депресия като литий, МАО инхибитори, селективни инхибитори на обратния транспорт на серотонин (SSRI, включително циталопрам, флуоксетин, флувоксамин, пароксетин и сертралин) или инхибитори на обратния транспорт на серотонин и норадреналин (SNRI)

? Приемали ли сте лекарства от групата на МАО инхибиторите през последните две седмици

? Приемате ли лекарства за понижаване на теглото или за лечение на епилепсия

? Приемате ли растителни препарати, съдържащи жълт кантарион {Hypericum perforatum)? Едновременното приложение с Imigran може да повиши риска от поява на нежелани реакции.

? Бременна ли сте или планирате да забременеете

? Кърмите ли? Вашият лекар може да ви посъветва да продължите с лечението, но 12 часа след приема на Imigran не трябва да кърмите

.? Мъж над 40 години ли сте?

? Имате ли рискови фактори за сърдечно заболяване: напр. високо ниво на холестерол в кръвта; захарен диабет; кръвни роднини със сърдечно заболяване; пушите ли; с наднормено тегло ли сте? Имали ли сте инсулт

Вашият лекар ще прецени дали да приемате Imigran.

Непременно уведомете лекаря за всички други лекарства, които приемате в момента, дори за тези, които сте си купили сами, без лекарско предписание.Както и при останалите лекарства за лечение на мигрена, прекалено честата употреба на Imigran може да влоши мигрената или пристъпите на мигрена да станат по-чести.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Imigran може да предизвика сънливост. Преди да шофирате или работите с машини се уверете, че не се чувствате сънливи. Ако се чувствате сънливи, тези дейности трябва да се избягват.

3. Как да приемате Imigran

Приемайте лекарството така, както Ви е предписал лекарят.

• Обичайната доза Imigran при поява на първите симптоми на мигрена е 50 mg (1 таблетка). Тази доза е ефикасна и при прием във всеки от етапите на мигренозния пристъп. При необходимост, при някои пациенти може да се приложи доза от 100 mg (2 таблетки от 50 mg). Винаги спазвайте указанията на лекуващия лекар.

• Ако първата доза не Ви е донесла никакво облекчение, не приемайте повече таблетки за този пристъп, защото е малко вероятно втората доза да Ви помогне. Можете да приемете Imigran таблетки при следващ пристъп на мигрена.

• Ако почувствате облекчение след първата доза, но симптомите се появят отново, може да приемете втора доза, но най-малко 2 часа след като сте приели първата.

• Не приемайте повече от 6 таблетки (300 mg) за 24 часа.

• Препоръчва се да преглъщате таблетките цели с вода. Таблетките да не се дъвчат или чупят.Imigran не трябва да се прилага при деца под 18-годишна възраст.Опитът от приложението на Imigran при пациенти над 65 години е ограничен. Поради тази причина не се препоръчва приложението му при тази група пациенти.

След като сте започнали лечение с Imigran

Ако лекарството не облекчи състоянието ви, може да приемете таблетките, които обикновено облекчават болката ви, ако сте сигурни, че те не съдържат ерготамин или негови производни. Изчакайте поне 6 часа след като сте приели Imigran таблетки преди да приемете лекарства, съдържащи ерготамин или негови производни.

В случай че приемете повече Imigran от предписаното

Важно е да се придържате към предписаната доза. Ако случайно сте приели прекалено голяма доза от лекарството трябва незабавно да уведомите лекуващия лекар или да се обадите на Бърза помощ.

4. Възможни нежелани реакции

Повечето пациенти нямат проблеми при лечението с Imigran, но при малка част от тях може да се наблюдават нежелани лекарствени реакции.Чести нежелани реакции (могат да се появят при между 1 на всеки 10 и I на всеки 100 пациенти, приемащи лекарството):

• Краткотрайно зачервяване на лицето, замайване, чувство за слабост, умора и сънливост (важно е за хора, които шофират или работят с машини).

• Краткотрайно повишаване на кръвното налягане скоро след прием на лекарството

• Гадене или повръщане (когато не са проява на мигренозния пристъп).

• Необичайно усещане за намалена чувствителност или мравучкане, усещане затоплина или студ, болка, тежест или стягане в някоя част от тялото, включително в гръдния кош и гърлото. Ако тези реакции продължат или се влошат (особено болка в гърдите или в сърдечната област, разпространяваща се към ръцете), информирайте незабавно лекуващия лекар, тъй като са съобщавани редки случаи на такъв тип нежелани реакции, дължащи се на инфаркт на миокарда.

Много редки нежелани реакции (могат да се появят при по-малко от 1 на 10 000 пациенти):

• Зрителни нарушения, включващи проблясване, двойно виждане и отслабено зрение. Наблюдавани са случаи на постоянни дефекти в зрението.

• Понижаване на кръвното налягане, водещо до чувство на прималяване, особено при изправяне.

• Забавен или ускорен пулс, палпитации (сърцебиене), смущения в сърдечния ритъм.

• Треперене и неконтролирани движения.

• Скованост на врата.

• Уведомете Вашия лекар, че приемате Imigran в случай, че са Ви назначени кръвни изследвания за проследяване функцията на черния дроб, тъй като резултатите от тях могат да бъдат повлияни от приема на лекарството.Ако забележите някоя от гореизброените нежелани реакции, не спирайте приема на Imigran, а възможно най-бързо се обърнете към лекуващия лекар.

Уведомете незабавно лекуващия лекар, ако наблюдавате някоя от следните много редки нежелани реакции. Спрете приема на Imigran, освен ако лекарят не ви посъветва да продължите лечението.

• Внезапно свиркащо дишане, ускорено биене на сърцето, чувство на стягане в гръдния кош, подуване на клепачите, лицето или устните, обриви по кожата (червени петна или "копривна треска"), които може да са признаци на алергична реакция.

• Припадъци (обикновено при пациенти с епилепсия).

• Възпаление на дебелото черво, което може да се прояви с болка ниско в корема и/или кървава диария.

• Феномен на Рейно - пребледняване или синьо оцветяване на кожата и/или болка в пръстите на ръцете и краката, ушите, носа или челюстта, в резултат на студ или стрес.Ако наблюдавате някаква нежелана реакция, която не е спомената в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

6. Как се съхранява IMIGRAN

Съхранявайте Imigran таблетки при температура под 30°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте лекарството след датата на изтичане на срока на годност, посочена върху опаковката.

ПОМНЕТЕ!

Това лекарство е само за Вас. Никога не го преотстъпвайте на друг човек. То може да му навреди, дори ако неговите симптоми са същите или подобни на Вашите.

Допълнителна информация

Тази листовка не съдържа цялата информация за Imigran. Ако имате някакви въпроси или не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Imigran е запазена търговска марка на GlaxoSmithKHne group of companies.

За информация и поръчки: