+359 878 292 513

ОСТЕНИЛ ПЛЮС АМП.40 МГ.2 МЛ.

Остенил Плюс ампули 40 мг 2 мл

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: Inova Ltd.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ОСТЕНИЛ ПЛЮС амп. 40 мг. / 2 мл. * 1

OSTENIL Plus
Натриев хиалуронат 2.0%. Високоеластичен разтвор за вътреставно инжектиране.
Стерилизиран с автоклав.

Състав:
1 ml изотоничен разтвор (pH 7,3) съдържа 20.0 mg натриев хиалуронат, добит чрез ферментация, натриев хлорид, натриев монохидрогенфосфат, манитол и вода за инжекции.

Индикации:
Болка и ограничена подвижност вследствие на дегенеративни и травматични промени в ставния хрущял на колянна и други стави.

Противопоказания:
OSTENIL Plus не трябва да се използва при пациенти с установена свръхчувствителност към някоя от съставките.

Предупреждение:
Да се внимава при пациенти, алергични към медикаменти.
Да се спазват общите правила за вътреставно инжектиране, включващи мерки за предпазване от инфекции.

OSTENIL Plus би трябва да се инжектира внимателно вътреставно, ако е необходимо под визуален контрол! Да се избягва инжектирането му в кръвоносни съдове или околна тъкан. Тъй като няма данни за действието му при деца, бременни, по време на кърмене и при някои възпалителни заболявания, като ревматоиден артрит и болест на Бехтерев, употребата на OSTENIL®Plus в тези случаи не се препоръчва. Да не се употребява, ако целостта на опаковката или спринцовката е нарушена.
Съхранява се при температура под 25ºС! Да не се употребява след изтичане срока на годност, който е указан върху кутията. Да се пази от деца!

Нежелани реакции:
В третираната става е възможна поява, като вторична реакция, на локална болка, усещане за затопляне, зачервяване и оток. Поставянето на лед върху третираната става за пет до десет минути води до облекчаване на тези симптоми.

Взаимодействие с други препарати:
Няма данни за взаимодействие на OSTENIL Plus с други препарати за вътреставно аплициране. Успоредното приемане на орални аналгетици и противовъзпалителни средства през първите пет дни на терапията с OSTENIL Plus имат благоприятен ефект.

Дозиране и начин на приложение:
OSTENIL Plus се инжектира един път седмично в засегнатата става. Един курс включва 1 до 3 инжекции. Няколко различни стави могат да се третират по едно и също време. Ако е необходимо, курсът може да се повтори. В случаи на вътреставен излив е препоръчително да се редуцира излива чрез аспирация, последвана от компреси с лед и/или вътреставна апликация на кортикостероид. Лечението с OSTENIL®Plus може да се започне след два-три дни.

Съдържанието и външната повърхност на спринцовката са стерилни. Тази стерилност се запазва до нарушаване целостта на опаковката. Спринцовката се изважда от опаковката, след което се отвива капачето на върха на спринцовката и с леко завъртане се поставя подходяща канюла (например 19 или 21 G). Непосредствено преди инжектиране да се изгони въздуха.

Характеристики и начин на действие:
Синовиалната течност, която е вискоеластична поради съдържанието си на хиалуронова киселина, се намира във всички стави, особено в по-големите, носещи тежестта. Тя осигурява нормалното безболково движение, благодарение на свойството си да “смазва” ставите и да "поглъща" ударите. Има трофична функция по отношение на ставния хрущял. При дегенеративните ставни заболявания като остеоартрит, вискоеластичността на ставната течност е значително редуцирана, което намалява нейните “смазващи” и "амортисьорни" функции. В резултат на това се увеличава механичното натоварване на ставата, настъпва разрушаване на ставния хрущял, което е съпроводено с болка и намалена подвижност на засегнатите стави. Вътреставното инжектиране на високо пречистена хиалуронова киселина възстановява вискоеластичните свойства на синовиалната течност. Това подобрява нейната “смазваща”, поемаща натоварването и трофична функция и намалява механичното обременяване на ставите, което от своя страна води до намаляване на локалната болка и повишава подвижността на ставите. Положителният ефект на един терапевтичен курс от 3 вътреставни инжекции с OSTENIL®Plus е с продължителност няколко месеца.

Опаковка:
Една предварително напълнена спринцовка от 40 mg/ 2.0 ml OSTENIL®Plus в стерилна опаковка.

OSTENIL Plus е медицинско изделие.
Да се използва по лекарско предписание.

За информация и поръчки: