+359 878 292 513

ПРОФЕНИД ФЛ.100 МГ.+Р-ТЕЛ Х 6

Профенид флакон 100 мг + разтворител х 6

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: SANOFI AVENTIS

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Действие
Интересни факти при главоболие
Прекалената употреба на спрейове за нос води до постоянно течащ нос и от тук се хронифицира и главоболието, което обхваща като лента главата. По принцип то се повлиява от болкоуспокоителните като аспирин и ибупрофен или взимане на лекарства за мигрена повече от 10 фена в месеца могат да доведат до този вид главоболие, колкото и парадоксално да звучи това. Не предприемайте самолечение, докторът е ви каже кои лекарства да взимате, за да не усложните още повече състоянието си.
 

Има противовъзпалително, противоревматично и болкоуспокояващо действие.

Приложение

Прилага се за лечение на възпалителни ставни заболявания: ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилоартрит и други; дегенеративни ставни заболявания: артрози, спондилози, деформираща спондилартроза, извънставни ревматични заболявания: миозити, фиброзити, лумбаго, полиневрити и други.

Доза

Венозно се прилага като съдържимото на ампулата се разтваря  в 100-150 ml  физиологичен серум. Прилага се бавно венозно за 20 min. в доза 100-300 mg/24h. Венозно се прилага за не повече от 48 h.

Взаимодействия

Потенцира действието на литиевите препарати, непреките антикоагуланти и на другите НПВС. Намалява антихипертензивното действие на В-блокерите. Увеличава токсичността на метотрексата. Увеличава риска от хеморагии при едновременно приложение с пентоксифилин.

Противопоказания

Язвена болест на стомаха и дуоденума и първите три месеца на бременността, лактация, деца под 15 години.

Странични ефекти

Понася се обикновено добре. Рядко може да има диспептични прояви: гадене, повръщане, болки в корема, диария. Рядко се развиват кожни алергични прояви.

За информация и поръчки: