+359 878 292 513

ИЗОПТИН РЕТАРД 240 МГ.Х 50

ИЗОПТИН РЕТАРД 240 МГ. Х 50

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C08DA01


Описание

На какво действа Isoptin® 240 mg?

Isoptin ® 240 mg се използва за лечение на:

• исхемична болест на сърцето, поради недостатъчно снабдяване на сърдечния мускул с кислород (проявяваща се най-често със симптома болка в гърдите);

• лечение на нарушения в сърдечния ритъм, т.нар. аритмия;

• хипертония (високо кръвно налягане).

Попитайте лекаря си, ако искате да знаете защо Ви е предписан продукта.

 

 

Преди да приемете Isoptin  240 mg

Кога не трябва да се лекувате с Isoptin ® 240 mg

• ако сте имали алергична реакция към продукт, съдържащ верапамил или към някое от помощните вещества на продукта;

• ако имате определени сърдечни заболявания (например застойна сърдечна недостатъчност, много ниска сърдечна честота, нерегулярна сърдечна дейност или заболяване на сърдечния мускул).

• Ниско кръвно налягане (хипотония).

 

Преди да започнете приема на Isoptin ®2 40 mg Кажете на Вашия лекар, ако имате или сте имали:

• някакви други сърдечни проблеми;

• заболявания на кръвоносните съдове, инсулт;

• чернодробни или бъбречни проблеми;

• заболявания, свързани с нарушено невромускулно провеждане (миастения гравис, синдром на Lambert-Eaton, напреднала мускулна дистрофия на Duchenne);

• сте бременна или планирате забременяване.

• кърмите.

Ако не сте казали на лекаря за нещо от по-горе посочените, кажете му го, преди да започнете приема.

 

 

Прием на други лекарствени продукти

Кажете на Вашия лекар, ако приемате някакви други лекарствени продукти, дори и тези, които не са Ви назначени от лекар.

 

Лекарствените продукти могат да взаимодействат едни с други. Те включват:

• Други лекарствени продукти за лечение на високо кръвно налягане или други заболявания на сърцето;

• Статини - за понижаване на холестерола в кръвта;

• Дигоксин - продукт, използван за лечение на сърдечна недостатьчност;

• Отводняващи таблетки или диуретици;

• Литий - продукт, използван често за лечение на промени в настроението и някои : видове депресия;

• Фенобарбитал - продукт за лечение на епилепсия и нарушения в съня;

• Циклоспорин - продукт за профилактика на отхвърляне на трансплантата или за лечение на определени проблеми с имунната система;

• Карбамзепин и фенотоин - продукти за лечение на епилепсия;

• Рифампицин - антибиотик, използван в лечението на туберкулоза;

• Мидазолам - седативен продукт;

• Теофилин - продукт за лечение на астма.

Тези лекарствени продукти могат да бъдат повлияни от Isoptin ® 40 mg или могат да повлияят на неговото действие. Вие може да се нуждаете от различна доза за лечение или от различно лечение. Вашият лекар ще Ви даде съвет за това.

Ако сте на лечение с Isoptin трябва да избягвате храни и напитки, съдържащи грейпфрут. Те могат да повишат плазмените нива на verapamil.

Едновременният прием с алкохол води до забавено разграждане на ethanol и повишаване на нивото му в плазмата, което води до усилване ефектите на алкохола от verapamil.

 

Влияе ли продукта върху бременността и кърменето

Не се препоръчва използването на verapamil през първите шест на бременността. Той не трябва да се използва и през последните три месеца, освен ако не е задължително необходимо и очакваният благоприятен ефект не е значително по-голям от възможните рискове за майката и плода.Verapamil не трябва да се прилага по време на кърмене, тъй като се излъчва в кърмата. Вашият лекар ще Ви посъветва как трябва да постъпите в тези случаи.

 

Влияе ли продукта върху способността за шофиране и работа с машини

В зависимост от индивидуалния отговор, Isoptin може да забави реакциите до степен да наруши способността за шофиране, управляване на машини или работа при опасни условия. Това важи особено за началото на лечението, при повишаване на дозата, при смяна на терапията с друг лекарствен продукт и при едновременна употреба на алкохол.

 

 

Някои от нежеланите реакции на Isoptin ® 240 mg

Подобно на другите продукти, Isoptin ® 40 mg може да доведе до нежелани реакции при някои хора. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.

Кажете на лекаря, ако забележите някоя от следните най-чести реакции и тя Ви тревожи:

• Гадене, подуване на корема, запек;

• Световъртеж или замайване;

• Главоболие;

• Уморяемост;

• Зачервяване.

 

Незабавно информирайте лекаря си, ако забележите нещо от следното:

• Болка в гърдите, прилошаване, колапс;

• Бавна, учестена или неритмична сърдечна дейност;

• Задух (понякога с умора, слабост и намалена способност за физически усилия);

• Треска, болка в стомаха, общо неразположение;

• Мехури, обрив, сърбеж или лющене на кожата.

При някои пациенти могат да се появят и други нежелани реакции.Кажете на лекаря, ако забележите нещо, което Ви тревожи .Не се притеснявайте от този списък с реакции. Вие можете да не получите нито една от тях.

 

 

Как се приема Isoptin ®240 mg?

Колко таблетки да приемате

Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки да приемате всеки ден и кога да го правите. Това зависи от заболяването Ви и от това дали приемате други продукти. Средната дневна доза за почти всички показания е между 240 и 360 mg.

При продължителна перорална употреба не трябва да се надвишава дневна доза от 480 mg; надвишаването е възможно за кратко време.

 

Възрастни и подрастващи с тегло над 50 kg:

Исхемична болест на сърцето:

Препоръчителната дневна доза е (120 mg) - 240 mg - 480 mg verapamil, разделена на 3-4 приема, както следва:

1 филмирана таблетка от 40 mg 3 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 120 mg - 160 mg verapamil дневно).

Isoptin® 40 mg е показан за пациенти, които е вероятно да получат задоволителен отговор на ниски дози (т.е. пациенти с чернодробна дисфункция или в напреднала възраст).За пациенти изискващи по-високи дози (като 240 mg - 480 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

 

Хипертония:

Препоръчителната дневна доза е (120 mg) - 240 mg - 360 mg verapamil, разделена на 3 приема, както следва:1 филмирана таблетка от 40 mg 3 пъти дневно (еквивалентно на 120 mg verapamil дневно).Isoptin® 40 mg е показан за пациенти, които е вероятно да получат_задоволителен отговор на ниски дози (т.е. пациенти с чернодробна дисфункция или н напреднала възраст).

За пациенти изискващи по-високи дози (като 240 mg - 360 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

 

Нарушения в сърдечния ритъм:

Препоръчителната дневна доза е (120 mg) - 240 mg - 480 mg verapamil, разделена на 3-4 приема, както следва:

1 филмирана таблетка от 40 mg 3 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 120 mg - 160 mg verapamil дневно).Isoptin® 40 mg е показан за пациенти, които е вероятно да получат задоволителен отговор на ниски дози (т.е. пациенти с чернодробна дисфункция или в напреднала възраст).

За пациенти изискващи по-високи дози (като 240 mg - 480 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

 

Деца:

(само с нарушения в сърдечния ритъм): По-големи деца до 6 години, в предучилищна възраст:Препоръчителната дневна доза е 80 mg - 120 mg verapamil, разделена на 2-3 приема, както следва:1 филмирана таблетка от 40 mg 2 до 3 пъти дневно (еквивалентно на 80 mg - 120 mg verapamil дневно).

 

Деца в училищна възраст, между 6 и 14 години:

Препоръчителната дневна доза е 80 mg - 360 mg verapamil, разделена на 2-4 приема, както следва:1 - 2 филмирани таблетки от 40 mg 2 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 80 mg - 320 mg verapamil дневно).

За пациенти изискващи по-високи дози (като 360 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).Това са обичайните дози на продукта, но Вие трябва да следвате указанията дадени Ви от лекаря.

 

 

Как да се приема

Isoptin филмирани таблетките трябва да се гълтат цели, без да се смучат или дъвчат, с достатъчно количество течност (например чаша вода; да не се приемат със сок от грейпфрут), за предпочитане по време на храна или непосредствено след това.

Isoptin не трябва да се приема в легнало положение.

Verapamil не трябва да се прилага на пациенти с исхемична болест на сърцето и след инфаркт на миокарда, до 7 дни след настъпване на острия миокарден инфаркт.

Няма ограничение за продължителността на приложение.Лечението с verapamil не трябва да се прекъсва рязко след продължителна употреба. Препоръчва се постепенното намаляване на дозата.

 

Ако забравите да приемете Isoptin

Ако е наближило времето за следващата доза, прескочете пропуснатата и вземете следващата. В противен случай, вземете дозата веднага след като си спомните и след това се върнете към нормалния режим за дозиране.Не вземайте две дози, за да наваксате пропуснатата, защото това може да повиши възможността за поява на нежелани реакции.

Ако сте приели повече дози Isoptin (предозиране)

Ако сте приели повече дози можете да имате забавена сърдечна дейност, болка в гърдите, да се чувствате отпаднал или да колабирате, а също и други симптоми. При първите симптоми незабавно се свържете с Вашия лекар или със спешна помощ.

 

 

Как се съхранява Isoptin ?

Да се съхранява при стайна температура.

Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Да не се използва след изтичане на срока на годност, обозначен на картонената опаковка и блистера.За информация и поръчки: