+359 878 292 513

КАРДУРА ТАБЛ.2 МГ.Х 30

КАРДУРА ТАБЛЕТКИ  2 МГ. Х 30

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: Pfizer Italia

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C02CA04


Описание

Какво съдържа Вашето лекарство?

Таблетките са бели и се предлагат в три концентрации:

Таблетки от 1 mg - кръгли двойно изпъкнали, на едната им страна е изписано CN1, а на другата - Pfizer;

Таблетки от 2 mg - елипсовидни таблетки, с резка по средата, на едната им страна е изписано CN2, а на другата - Pfizer;

 

Таблетки от 4 mg ромбоидни таблетки с резка по средата, на едната им страна е изписано CN4, а на другата - Pfizer.

Всяка таблетка съдържа доксазоцин мезилат.

Всяка таблетка съдържа и следните неактивни помощни вещества: лактоза, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, натриев лаурил сулфат и натриево нишесте гликолат.

Какво лекарство е КАРДУРА?

КАРДУРА е лекарство, принадлежащо към групата на така наречените алфа-блокери. Използва се за лечение на високо кръвно налягане, или на симптомите, дължащи се на увеличение на простатата при мъжете.

За какво се прилага Вашето лекарство?

При пациентите приемащи КАРДУРА за високо кръвно налягане (хипертония ), лекарството упражнява своя ефект като разширява кръвоносните съдове и така кръвта преминава по-лесно през тях. Това води до намаляване на кръвно налягане. Освен ефекта върху кръвното налягане, КАРДУРА има и понижаващ ефект върху кръвните линиди (общ холестерол ).При пациенти с увеличение на простатата, КАРДУРА се приема за лечение на симптомите на трудното или често уриниране. Тези симптоми са често срещани при пациенти с увеличение на простатата. КАРДУРА оказва своя ефект като отпуска мускулатурата около изхода на пикочния мехур и мускулатурата на простатата и така урината преминава по-лесно.

Преди да започнете да употребявате КАРДУРА:

• Имали ли сте алергична реакция към КАРДУРА в миналото? - Тя може да се е проявила като сърбеж, зачервяване на кожата или трудно дишане.

• Кърмите ли?

• На възраст под 16 години ли сте ?

Ако отговорът на някой от тези въпроси е да, то незабавно уведомете Вашия лекар, тъй като таблетките може да не са подходящи за Вас.

• Ако сте бременни или се опитвате да забременеете, информирайте Вашия лекар за това преди да започнете да употребявате таблетките.

• Ако имате заболявания на черния дроб, информирайте Вашия лекар за това преди да започнете да употребявате таблетките.

• Ако употребявате и други лекарства, информирайте Вашия лекар за това преди да започнете да вземате таблетките.

В много нисък процент от пациентите, КАРДУРА, както и всички други лекарства от тази група, може да причини така наречената "ортостатизъм" и/или "синкоп". Това са състояния, дължащи се на внезапно спадане на кръвното налягане при рязко изправяне или промяна в положението на тялото. Само в редки случаи КАРДУРА причинява внезапна краткотрайна загуба на съзнание -"синкоп". За да избегнете възникването на тези състояния, приемайте КАРДУРА с чаша вода, в седнало положение и изчакайте известно време преди да се изправите. Ако почувствате замайване, виене на свят, причерняване пред очите, легнете като поставите главата си на ниско. След преминаване на симптомите информирайте Вашия лекар за това. Също така внимавайте при шофиране или работа с опасни машини. Таблетките може да повлияят способността Ви за шофиране или за безопасно боравене с машини, особено в началото на лечението.

 

Как да употребявате Вашето лекарство?

Обикновено дозата на КАРДУРА е една таблетка дневно. Ако приемате КАРДУРА за първи път, обичайната доза е Img дневно. Началната доза е ниска, за да се намали до минимум рискът за рязко спадане на кръвното налягане и причинените от това замайване, виене на свят или краткотрайна загуба на съзнание. След това обичайната доза е 2 до 4 mg дневно. При определени условия, тя може да бъде увеличена до максимална доза от 8 mg дневно, при лечение на увеличение простатата или до максимална доза от 16 mg дневно, при лечение на високо кръвно налягане.Приемайте таблетките така, както Ви е казал Вашия лекар! Най-добре е да приемате таблетките си с чаша вода по едно и също време всеки ден.Може да вземате Вашите таблетки преди или след хранене. Продължавайте да вземате таблетките си всеки ден.Ако все още не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Важно е да продължавате да приемате Вашите таблетки. Те ще Ви помогнат да продължите да се чувствате добре.Не променяйте сами дозата и не спирайте приема на таблетките без първо да се консултирате с Вашия лекар.Не чакайте да свършите таблетките, за да посетите Вашия лекар.

 

Какво да правите, ако вземете повече таблетки?

Приемът на твърде много таблетки наведнъж могат да Ви накара да се чувствате зле. Ако изпиете няколко таблетки наведнъж, това може да е опасно за здравето Ви. Обадете се веднага на Вашия лекар или отидете в най-близкото болнично заведение.

Какво да правите ако пропуснете прием на таблетка?

Не се тревожете. Ако пропуснете прием на таблетка, не приемайте въобще дозата. След това продължете по предишната си схема

 

Има ли КАРДУРА нежелани лекарствени реакции?

Вашите таблетки, както и повечето лекарства могат да имат нежелани лекарствени реакции.Нежелани лекарствени реакции, които може да има КАРДУРА:

• прилошаване, особено при рязко изправяне от седнало или легнало положение - ортостатизъм

• синкоп

• замаяност, виене на свят

• главоболие

• лесна уморяемост / сънливост

• слабост

• подуване на краката и подбедриците

• гадене, повръщане, подуване на корема, диария, запек

• запушване на носа и/или хрема (ринит)

Много рядко са наблюдавани и случаи на незадържане на урината или други смущения в уринирането като болезнено уриниране, кръв в урината, по-често уриниране, отделяне на по-големи порции урина, нощно уриниране. Изолирани случаи на болезнена и продължителна ерекция също са докладвани. Тези нежелани лекарствени реакции са обикновено леки и преминават в хода на лечението. Обърнете се към Вашия лекар, ако някоя от тези нежелани лекарствени реакции Ви безпокои или продължава повече от седмица. Наблюдава ни са също така и случаи на: обрив, сърбеж, опадване на косата, промени на кръвното налягане, склонност към кървене, увреждане на черния дроб, жълтеница, кашлица, задух, кръвотечение от носа, сухота в устата, наддаване на тегло, мускулни и ставни болки, мускулна слабост, промени в кожната чувствителност, треперене на ръцете, промени в настроението, депресия, безсъние, нервност, шум в ушите и двойно виждане.

Следните нежелани лекарствени реакции са наблюдавани при пациенти с високо кръвно налягане, лекувани с КАРДУРА, но може и да не са причинени от лекарството: болка в гърдите, чувство на разтуптяване или прескачане на сърцето или забавяне на сърдечната дейност. Обърнете се веднага към Вашия лекар, ако възникне някоя от тези или други нежелани лекарствени реакции. Грижете се за Вашето лекарство.

Това лекарство е за Вас. Не го предоставяйте на други. То може да не е подходящо за тях. Не употребявайте това лекарство след датата обозначена на опаковката.

Къде да го съхранявате?

Пазете всички лекарства на място недостъпно за деца. Съхранявайте го при температура под 30°С.


 

За информация и поръчки: