+359 878 292 513

НОРВАСК ТАБЛ.5 МГ.Х 30

НОРВАСК ТАБЛЕТКИ 5 МГ Х 30

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: Pfizer Italia

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C08CA01


Описание

НОРВАСК

 

Норвакс е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Норвакс се използва в случите на хипертония. Норвакс оказва разширяващо действие върху кръвоносните съдове.

За какво се използва НОРВАСК

НОРВАСК се използва за лечение на повишено кръвно налягане (хипертония), като се прилага самостоятелно или при необходимост с други лекарства за понижаване на кръвното налягане. Прилага се и при лечение на стенокардия (различни форми на исхемична болест на сърцето, при която се нарушава кръвоснабдяването на сърцето, в резултат на което възниква болкаПри пациенти с високо кръвно налягане НОРВАСК действа, като разширява кръвоносните съдове така, че кръвта преминава през тях по-лесно. При пациенти със стенокардия НОРВАСК действа, като подобрява кръвоснабдяването на сърдечния мускул, който така получава повече кислород и като резултат се предотвратява гръдната болка. НОРВАСК не осигурява бързо облекчение на гръдната болка при стенокардия

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НОРВАСК

НОРВАСК не трябва да се използва, ако имате:

? Алергия към НОРВАСК или други калциеви антагонисти, наречени дихидропиридини. Това може да се изразява в болка, зачервяване на кожата или затруднения в дишането.

* Алергия към някое от помощните вещества на лекарството.

Ако отговорът на някои от въпросите по-долу е ДА, уведомете Вашия лекар преди да приемете НОРВАСК:

? Прекарали ли сте скоро сърдечен удар или имате хипертонична криза?

? Имате ли чернодробно заболяване?

? Бременна ли сте? Кърмите ли? Ако сте жена в детеродна възраст, препоръчителна е ефективна контрацепция.

? Под 18 години ли сте?

Вашият лекар може би все още желае да приемате таблетките.Клиничният опит показва, че е малко вероятно НОРВАСК да наруши способността Ви за шофиране и работа с машини.

КАК ДА ПРИЕМАТЕ НОРВАСК

Обичайната доза НОРВАСК за стенокардия и високо кръвно налягане е една таблетка от 5 мг дневно. По преценка на Вашия лекар дозата може да бъде увеличена до две таблетки от 5 мг дневно или една таблетка от 10 мг дневно.Приемайте таблетките, както е посочено от Вашия лекар. Най-добре е да приемате таблетките по едно и също време всеки ден с чаша вода. Продължавайте да приемате таблетките всеки ден. Те могат да Ви помогнат да се чувствате по-добре. Не чакайте таблетките да се свършат, за да посетите Вашия лекар. Вашият лекар може да пожелае да Ви предпише още таблетки НОРВАСК.Ако все още не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Какво ще се случи, ако приемете твърде много таблетки

Ако приемете твърде много таблетки, може да се почувствате зле. Ако няколко таблетки бъдат приети наведнъж, това може да е опасно. Уведомете незабавно Вашия лекар или идете до най-близкото спешно отделение.

Какво ще стане, ако пропуснете таблетка

Не се тревожете. Ако забравите да вземете една таблетка, оставете напълно тази доза. Вземете следващата си доза по същото време.

ПРИЧИНЯВА ЛИ НОРВАСК НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

НОРВАСК, както всички лекарства, може да причини някои нежелани лекарствени реакции. Най-чести са: зачервяване, уморяемост, оток (например оток на глезените), замаяност, главоболие, коремни болки, гадене, сърцебиене (по-бързо и неравномерно биене на сърцето), сънливост.Уведомете Вашия лекар, ако тези ефекти Ви причиняват проблеми или продължават повече от една седмица.

Следните състояния са наблюдавани при пациенти, приемали НОРВАСК, но могат да са резултат от лекуваното заболяване: сърдечен удар (миокарден инфаркт), неравномерно биене на сърцето (аритмия) и гръдна болка.

Всички лекарства могат да причинят алергични реакции. Следните случаи се наблюдават рядко при пациенти, които се лекуват с НОРВАСК: сърбеж по кожата, обрив, оток на ларинкса и състояние, наречено еритема мултиформе (зачервени петна върху кожата). Тежки алергични реакции са изключително редки и понякога животозастрашаващи. Всяко внезапна поява на хъркане, затруднение в дишането, подуване на клепачите, лицето или устните, обрив или сърбеж (особено по цялото тяло) трябва да бъде незабавно съобщена на Вашия лекар.Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако забележите някаква друга нежелана реакция.

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО

Съхранявайте Вашето лекарство при температура под 30°С.

Пазете всички лекарства на недостъпно за деца място!

Грижете се за Вашето лекарство! Това лекарство е предназначено лично за ВАС. НЕ ТРЯБВА да го давате на други. То може да не е подходящо за тях, дори и ако симптомите на заболяването им са сходни с Вашите.

Не приемайте лекарството след датата на изтичане срока на годност, обозначена върху опаковката.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Информацията в тази листовка е само за НОРВАСК. Тази листовка не съдържа цялата информация за това лекарство. Ако имате някакви въпроси или не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

За информация и поръчки: