+359 878 292 513

УРСОФАЛК КАПС. 250 МГ.Х 100

УРЗОФАЛК КАПСУЛИ 250 МГ Х 100

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: DR. FALK PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: A05AA02


Описание

УРЗОФАЛК 


ПОКАЗАНИЯ:

-За разтваряне на холестеролови камъни в жлъчния мехур. Жлъчните камъни не трябва да са по-големи от 15 мм, трябва да пропускат рентгеновите лъчи (не дават сянка на рентгеновото изследване) и функцията на жлъчния мехур трябва да е запазена, въпреки жлъчните камъни.

- За лечение на билиарния рефлукс гастрит (възпаление на стомашната лигавица, което седължи на проникването на жлъчни киселини в стомаха).

-За симптоматично лечение на първичната билиарна цироза при условие, че няма декомпенсация на чернодробни функции следствие чернодробна цироза.

Режим на предписване: По лекарско предписание.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Кога не трябва да се взема Ursofalk®

Ursofalk® не трябва да се взема при:

-остро възпаление на жлъчния мехур и жлъчните пътища

-запушване на жлъчния тракт (общия жлъчен проток или този на жлъчния мехур)

Кога можете да вземате Ursofalk® само след консултация с вашия лекар

- когато жлъчният мехур не се изобразява при рентгеновото изследване -когато жлъчните камъни са калцифицирани -когато жлъчният мехур не се съкращава ефективно

-при чести жлъчни кризи

Това също се отнася ако тези състояния са намерени в миналото.

Какво трябва да се знае за употребата по време на бременност и кърмене

Проучванията при животни показват, че урзодезоксихолевата киселина има токсично действие върху зародиша в ранния стадии на бременността. Няма достатъчен опит с използване на лекарството през първото тримесечие на бременността. Жените, които могат да забременяват биха могли да се лекуват с урзодезоксихолева киселина само при условие, че използват по същото време сигурни противозачатъчни средства. Преди започване на лечението трябва да се изключи съществуваща бременност. В интерес на безопасността, Ursofalk® не трябва да се дава през първото тримесечие на бременността. Няма достатъчно данни относно излъчването на урзодезоксихолевата киселина в кърмата. За това Ursofalk® не трябва да се употребява от жени, които кърмят деца,

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Какви предпазни мерки трябва да се предвидят

Ursofelk® капсули трябва да се използват под лекарско наблюдение. Показателите на чернодробната функция като AST(SGOT), ALT(SGPT) и GT трябва да бъдат контролирани от лекуващия лекар през 4 седмици по време на първите 3 месеца от лечението, а след това веднъж в тримесечието.С цел да се прецени ефекта от лечението и да се открие в ранен стадии евентуално калцифициране на камъните се препоръчва да се извърши рентгеново изследване на жлъчния мехур (холецистография) в зависимост от големината на камъните, 6 до 10 месеца от началото на лечението. Извършват се обзорна и прицелна рентгенови снимки в изправено и лежащо положение. Използва се също с успех проследяване с ехографско изследване (ултразвуков мониторинг)

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА.

Кои лекарства влияят върху действието на Ursofalk® или сами се повлияват от негоМоля забележете, че тази информация се отнася също за лекарства, които са били използвани напоследък.Ursofalk® не трябва да се употребява едновременно с йонообменни смоли като холестирамин и др.или ангаациди, съдържащи алуминиев хидроксид или магнезиев трисиликат (лекарства, които свързват стомашната киселина), защото тези лекарства се свързват и с урзодезоксихолевата киселина в червата и намаляват нейното усвояване (абсорбция) и ефективност. Ако се налага лечение с препарат, съдържащ такива вещества, тогава Ursofalk® трябва да се приема 2 часа преди или след другото лекарство.Ursofalk® може да увеличи абсорбцията на циклоспорина (едно лекарство, което подтиска активността на имунната система). Затова при болните, които провеждат лечение с циклоспорин се налага да се контролира неговото ниво в кръвта и при нужда да се коригира дозата.В отделни случаи Ursofalk® може да намали абсорбцията на антибиотика ципрофлоксацин.

УКАЗАНИЯ ЗА ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Прилагайте следващите шструкции, освен ако вашият лекар не ви е дал различно предписание. Следвайте упътванията за употреба грижливо, тъй като в противен случай Ursofalk® не може да действа както трябва.За разтваряне на холестеролови камъни

Приблизително 1 Omg на kg телесно тегло се равняват на

2 капсули Ursofalk® при болни с тегло до 60kg

3 капсули Ursofalk® при болни с тегло до 80kg

4 капсули Ursofalk® при болни с тегло до 100kg

5 капсули Ursofalk® при болни с тегло над 100kg

Капсулите трябва да се поглъщат цели, с малко течност, вечер преди лягане.

За лечение на билиарния жлъчен гастрит

Една капсула Ursofalk® дневно

За симптоматично лечение на първична билиарна цироза

Дневната доза зависи от телесното тегло и варира между 2 и 6 капсули (около 10-15 mg урзодезоксихолева киселина на kg телесно тегло).

Колко време трябва да вземате Ursofalk®

Жлъчните камъни обикновено се разтварят за 6 до 24 месеца. Ако размерите на жлъчния камък (камъни) не се намалят след 12 месеца, лечението не трябва да продължава. Резултатите от лечението трябва да се мониторират (проследяват) през 6 месеца с помощта на ултразвук (ехография) или рентгеновоизследване. Контролните изследвания целят също да установят, че камъните не са калцифицирали. В такъв случай лечението трябва да се прекрати.За лечение на билиарния рефлукс гастрит, Ursofalk® обикновено се взема 10-14 дни. Като правило, продължителността на лечението зависи от протичането на заболяването. Същота се определя от лекаря, който ви лекува.В редки случаи в началото на лечението на болни с първична билиарна цироза, симптомите могат да се влошат (напр.сърбежът може да се засили). В тези случаи лечението трябва да продължи с 1 капсула Ursofalk® дневно, като дозата се повишава постепенно с 1 капсула седмично докато достигне предвидената пълна доза.

ГРЕШКИ И ПРЕДОЗИРАНЕ ПРИ УПОТРЕБА

Какво трябва да се направи ако е взет повече Ursofalk ®Обикновено предозирането на урзодезоксихолевата киселина е малко вероятно,тъй като при по-високи дози абсорбирането й в червата се влошава и тя се отделя с изпражненията. Поради специфичните свойства на урзодезоксихолевата киселина в Ursofalk® в случаите с предозиране може да се появи диария. В тези случаи дозата трябва да се намали. Ако диарията продължава трябва да се информира лекуващия лекар. Не са необходими никакви специални мерки. Диарията трябва да се лекува симптоматично с заместване на загубената течност и електролити.

Какво трябва да направите ако еднократно сте взели повече или по-малко Ursofalk®

Не опитвайте да поправите грешката си като вземете по-малко или повече капсули следващия път, а просто продължете лечението си с обичайната доза. Какво се прави ако вие прекъснете лечението или желаете да го завършите предварителноВинаги трябва да се консултирате с вашия лекар, когато прекъснете лечението с Ursofalk® поради нежелана реакция или спиране преди завършването на лечебния курс.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Какви нежелани реакции се наблюдават при лечение с Ursofalk® и какви мерки се препоръчват за да се справим с тях

Информирайте вашия лекар ако получите нежелани реакции и особено ако същите не са описани в тази листовка!Жлъчните камъни могат да се калцифицират по време на лечението с този препарат. В отделни случаи може да се появи уртикария (копривна треска). В редки случаи изпражненията могат да станат кашави. По време на лечение на болни в напреднал стадий на първична чернодробна цироза са наблюдавани отделни случаи на декоомпенсация на цирозата, които са се възстановили след прекъсване на терапията. В отделни случаи се съобщава за силни болки в дясната коремна половина по време на лечение с Ursofalk® на болни с първична билиарна цироза.

СРОК НА ГОДНОСТ

Срокът на годност HaUrsofalk® е отпечатан на блистера и на кутията. Не използвайте лекарството след тази дата!

ВИНАГИ СЪХРАНЯВАЙТЕ URSOFALK® КАПСУЛИТЕ НА МЯСТО НЕДОСТЪПНО ЗА ДЕЦА!4

За информация и поръчки: