+359 878 292 513

ФАРМАТЕКС ВАГ.КРЕМ

ФАРМАТЕКС ВАГ.КРЕМ

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: INNOTECH INTERNATIONAL

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ФАРМАТЕКС ВАГИНАЛЕН КРЕМ

 

Фарматекс представлява противизачатъчно средство под формата на вагинален крем. Фарматекс редуцира вероятността за забременяване. Ефективността на фарматекс зависи от задължителното спазване на праволаат за употреба.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФАРМАТЕКС ВАГИНАЛЕН КРЕМ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Името на Вашето лекарство е Фарматекс вагинален крем. Този лекарствен продукт се използва като локално противозачатъчно средство. Той значително намалява възможността за забременяване, без напълно да я елиминира, ето защо неговата ефикасност зависи от строгото спазване на правилата за употреба, Фарматекс вагинален крем може да се използва от всяка жена в детеродна възраст, особено подходящ е за жени, на които временно или постоянно е противопоказано приемането на противозачатъчни таблетки или вътрематочни предпазни средства: спирали, диафрагми и др.,

Фарматекс вагинален крем може да се използва и:

- след раждане, при кърмене или в периода около менопаузата,
- инцидентно, в случай, че е пропуснат прием на противозачатъчна таблетка - в този случай двата метода на контрацепция трябва да се комбинират до края на цикъла,
- като допълнително средство при употребата на вътрематочни локални противозачатъчни средства (спирала), особено ако са приемани редовно лекарства като нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФАРМАТЕКС ВАГИНАЛЕН КРЕМ

Не приемайте Фарматекс вагинален крем и информирайте Вашия лекар ако:

Сте алергични (свръхчувствителни) към бензалкониев хлорид или някое от помощните вещества.
Да не се прилага в комбинация с други лекарства за вагинално приложение: - лекарствени продукти за вагинално приложение (за лекуване на гъбички, трихомонас, херпес, антибактериални лекарствени продукти, антисептици или локални естрогени) и сапун, освен по лекарско предписание..
Ако смятате, че някои от тези условия се отнася за Вас, или имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди лечението с Фарматекс вагинален крем.

Обърнете специално внимание при употребата на Фарматекс вагинален крем

- не употребявайте за измиване след полов акт сапун, защото сапуна неутрализира ефекта на средството, което убива сперматозоидите.
- може да се измиете ВЪНШНО с ЧИСТА вода. Изчакайте най-малко 2 часа преди да приложите вагинална промивка.
- Фарматекс вагиналем крем трябва да се използва независимо от етапа на Вашия менструален цикъл.
- Фарматекс вагинален крем може да се използва от всяка жена в детеродна възраст, особено подходящ е за жени, на които временно или постоянно е противопоказано приемането на противозачатъчни таблетки или вътрематочни предпазни средства: спирали, диафрагми и др.,
- не употребявайте този лекарствен продукт при наличие на увреждане на лигавицата на гениталиите или ако се наблюдава такава след приложението на продукта,
- ако се прилага друго вагинално лечение, изчакайте то да завърши преди употребата на този лекарствен продукт.

Прием на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без
рецепта.
Употребата на други лекарствени продукти за локално лечение може да доведе до инактивиране на спермицидната (убиваща сперматозоидите) локална контрацепция.

Бременност и кърмене

Няма данни за вредни ефекти при употребата на продукта по време на бременност и кърмене, и затова лекарственият продукт може да бъде прилаган.
Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате някакво друго лекарство.

Шофиране и работа с машини

Няма описано влияние на този лекарствен продукт върху способността за шофирането или работа с машини.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФАРМАТЕКС ВАГИНАЛЕН КРЕМ

Винаги взимайте Фарматекс вагинален крем точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Как да приемате това лекарство

За вагинално приложение. Фарматекс вагинален крем трябва винаги да се прилага преди полов акт, независимо от периода на цикъла. Поставете дозировъчния апликатор на края на тубата. Напълнете го до отбелязания знак без да допускате да се образуват въздушни мехурчета. Разделете тубата от апликатора. Поставете апликатора колкото е възможно по-дълбоко във вагината, най-добре е да сте в легнало положение. Бавно натиснете буталото на апликатора за да се освободи крема във вагината. Извадете апликатора. Защитното противозачатъчно действие е незабавно и продължава най-малко 10 часа.

Преди повторен полов акт поставете нова доза от вагиналния крем.

Не употребявайте за измиване след полов акт сапун, защото сапуна неутрализира ефекта на средството, което убива сперматозоидите.
Вагиналната промивка, може да бъде направена най-малко 2 часа след половия акт.

Какво количество да приемате?

Един дозов апликатор напълнен до отбелязания знак преди всеки полов акт.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Фарматекс вагинален крем може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получавам. Възможни са алергични реакции, локална непоносимост, чувство за парене и дразнене.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФАРМАТЕКС ВАГИНАЛЕН КРЕМ

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка.
Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Фарматекс вагинален крем

• Всяка туба съдържа 72 гр крем. Съдържанието на активното вещество в 100 гр крем е 1,2 гр бензалкониев хлорид (под формата на 50% воден разтвор на бензалкониев хлорид 2,4 гр).

• Другите съставки са : лимонена киселина, етилен гликол стеарат, натриев хидрогенфосфат додекахидрат, лавандулово етерично масло, пречистена вода.

Как изглежда Фарматекс вагинален крем и какво съдържа опаковката

Този лекарствен продукт се предлага под формата на вагинален крем.
Крема е поставен в алуминиева туба с дозиращ апликатор (полиетилен с висока плътност).

Упътване за правилна употреба:

1. Схема на Вашата анатомия
2. Най-добре  поставете дозировъчния апликатор в лежащо положение
3. Поставете  апликатора,   колкото  можете  по-  дълбоко  във вагината.

Гамата на ФАРМАТЕКС включва още:

ФАРМАТЕКС вагинални капсули

ФАРМАТЕКС песари

ФАРМАТЕКС вагинални таблетки

Притежател на разрешението за употреба - Франция

 

За информация и поръчки: