+359 878 292 513

ЛОРАНО АКУТ ТАБЛ.10 МГ.Х 14

ЛОРАНО АКУТ   14 ТАБЛЕТКИ Х  10 МГ.

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Наименование на лекарствения продукт:

Lorano® akut I

 

Кое е активното вещество?

1 таблетка съдържа: 10 mg Loratadine.

 

Какво друго съдържа Lorano®akut таблетки?

Лактоза, магнезиев стеарат, царевично нишесте, силициев двуокис.

 

Съвет към диабетиците:

1 таблетка съдържа по-малко от 0,01 въглехидратни единици.

 

Фармацевтична форма и съдържание:

Таблетки Оригинални опаковки, съдържащи 7 и 14 таблетки.

 

Кой е отговорен за продажбата на Lorano@akut таблетки?

Hexal AGIndustriestrasse 25D-83607 Hoizkirchen, Germany

 

 

Кой е отговорен за производството на Lorano®akut таблетки?

Salutas Pharma GmbH Otto-von-Guericke-Allee 1 D-39179 Barleben Germany

 

Какво представлява Lorano akut таблетки?

Lorano®akut принадлежи към групата на антиалергичните продукти и осъществява своето действие чрез блокиране на хистаминовите рецептори и чрез потискане на субстанциите, предизвикващивъзпаление.

 

За какво се използва Lorano@akut таблетки ?

Продуктът се прилага при краткотрайно симптоматично лечение на:

- алергичен ринит със симптоми като кихане, хрема, назално дразнене, сърбеж и парене на очите

- хронична уртикария (копривна треска) със симптоматичен кожен сърбеж, зачервяване и мехурчета

- атопична екзема (невродермит) със симптоматичен сърбеж и зачервяване на кожата

 

Кога не трябва да приемате Lorano@akut таблетки?

Lorano®akut не трябва да се прилага при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта и при деца под 6 години. Поради съдържанието на лактоза този продукт не е подходящ за пациенти, страдащи от рядко наследствено заболяване -галактозна непоносимост, от генетичен дефицит на лактоза или глюкозо-галактозна малабсорбция.В какви случаи можете да използвате Lorano@akut таблетки само след консултация с лекар?При определени случаи този продукт трябва да се прилага само при особено внимание. Моля консултирайте се с Вашия лекуващ лекар. Това се отнася също и за наскоро прекарани заболявания.Продуктът трябва да се прилага много внимателно при деца с тежки нарушения на бъбречната и чернодробна функция. Особено при пациенти с тежки чернодробни нарушения се налага намаляване на дозата.

 

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Lorano®akut таблетки или могат да бъдат повлияни от препарата?

Кетоконазол, еритромицин или циметидин При клинични проучвания при доброволци при едновременно приложен лоратадин с кетоконазол, еритромицин или циметидин не са наблюдавани отрицателни клинични ефекти за пациента. Това се отнася особено за ЕКГ.Няма налични данни за други лекарствени продукти, които потискат метаболитните процеси в черния дроб. Поради тази причина такива лекарствени продукти трябва да се прилагат внимателно с Lorano akut.Моля имайте предвид, че тези дани могат да се отнасят и за наскоро приети продукти.

 

Какви храни и подправки трябва да избягвате?

Храна

Ако Lorano®akut се приема заедно с храна, преминаването на активната съставка в кръвта може да бъде забавено, но това не повлиява ефикасността.

Алкохол

Ефектът на алкохола не се засилва при прием на Lorano®akut.

 

С какво трябва да се съобразяват децата и възрастните пациенти при приложение на Lorano®akut таблетки?

Приложение при деца

Няма налични данни по отношение на поносимостта и ефикасността на Lorano®akut при деца под 6 години. Поради това лечението с Lorano®akut не се препоръчва при тази възрастова група.

Приложение при пациенти в напреднала възраст и при пациенти с нарушена чернодробна/бъбречна функция.

При пациенти в напреднала възраст и при пациенти с нарушена чернодробна/бъбречна функция могат да се наблюдават нежелани лекарствени реакции от страна на ЦНС (напр. сънливост).

 

Какви специални предпазни мерки трябва да се вземат при бременност и кърмене?

Lorano@akut трябва да се приема при бременност само при препоръките на лекар, тъй като не е достатъчен опитът по отношение на бременни жени. Опити с животни не са показали увреждания.Лоратадин преминава в майчиното мляко. Не се очаква количеството на активната съставка, която достига до детето да причини'някакви увреждания.

 

С какво да се съобразявате при шофиране или при работа с машини или в несигурно положение (напр. изкачване по стълби)?

Влиянието на лоратадин върху способността за шофиране -време за реакция, зрителна острота, внимание и поведение при управление са сравними с тези при плацебо. Чувствителни лица, при които лекарственият продукт може да причини необичайни реакции, трябва първо да проверят как реагират на продукта преди да шофират, преди работа с машини или преди извършване на други дейности, изискващи концентрация.

 

Дозировка, начин и продължителност на приложение:

Ако няма друго предписание на Lorano@akut от Вашия лекар, се препоръчва следната дозировка. Моля придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай Lorano@akut няма да действа правилно.В каква доза и колко често можете да приемате таблетки? Възрастни и подрастващи над 12 години1 таблетка от Lorano@akut веднъж дневно (съответства на 10 mg лоратадин)

Деца от 6 до 12 години с телесно тегло над 30 kg1 таблетка от Lorano®akut веднъж дневно (съответства на 10 mg лоратадин)

Деца от 6 до 12 години с телесно тегло под 30 kg1/2 таблетка от Lorano®akut веднъж дневно (съответства на 5 mg ( лоратадин)

При тежки чернодробни заболявания се препоръчва лечението да се започне с Ут. таблетка от Lorano®akut на ден (съответства на 5 mg лоратадин) или 1 таблетка от Lorano®akut на два дни (съответства на 10 mg лоратадин). След това тази доза може да бъде повишена постепенно.

 

Кога и как можете да приемате Lorano®akut таблетки?

Таблетките трябва да се приемат без да се сдъвкват с малко течност.

 

Колко дълго можете да приемате таблетки?

Лекуващият лекар определя продължителността на приложение. Тя зависи от протичането на клиничната картина и не трябва да надвишава 6 месеца.За уртикария са налице данни само до 4 седмици. Продължителността на приложение при деца между 6 и 12 години е 2 седмици.

 

Какво трябва да предприемете, ако Lorano®akut таблетки е бил приет в много големи количества (преднамерено или неумишлено предозиране)?

До сега не са известни сериозни проблеми като резултат от неумишлено предозиране. Ако неумишлено сте приели много таблетки от Lorano®akut, моля незабавно информирайте Вашия лекар.

 

Симптоми

При предозиране са били наблюдавани безсъние, учестен сърдечен ритъм и главоболие.Приемът на еднократна доза от 160 mg не предизвиква значими нежелани лекарствени реакции.

 

Терапия: Ако е необходимо интоксикацията трябва да се третира според симптомите: трябва да се предизвика повръщане, дори и да е имало предишно спонтанно повръщане. Добър резултат може да бъде постигнат със сироп от ипекакуана.При пациенти в безсъзнание не трябва да се предизвиква повръщане. Трябва да се вземат предпазни мерки срещу аспирация, особено при деца. След повръщане лекарственият продукт, останал в стомаха може да се абсорбира чрез приложение на разтворен във вода активен въглен. Ако повръщането е без резултат или е противопоказано, трябва да се направи стомашна промивка като използвате физиологичен разтвор от натриев хлорид, особено при деца. При възрастни може да се използва също вода от чешмата. Необходимо е да се отдели колкото е възможно по-голямо количество преди следващо вливане.Солевите лаксативи забавят чревната абсорбция на вода чрез осмоза и поради това са подходящи за бързото разреждане на чревното съдържимо.Лоратадин не може да бъде отстранен от кръвта чрез хемодиализа. Не известно в каква степен може да се елиминира чрез перитонеална диализа.След лечение в спешно отделение пациентът трява да остане известно време под наблюдение.

 

Какво трябва да направите, ако сте приели по-малко от предписаната доза Lorano@akut таблетки или сте пропуснали приема на продукта?

При следващия прием не трябва да удвоявате дозата, а да продължите лечението както е предписано.Какво трябва да знаете, ако сте прекъснали лечението или сте го прекратили преждевременно?Моля консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

 

Какви нежелани реакции може да предизвика приложението на Lorano@akut таблетки?

Рядко може да се наблюдава сухота в устата.Рядко са били съобщени следните нежелани лекарствени реакции: главоболие, умора, безсъние, стомашно-чревни смущения (гадене и гастрит), както и алергични реакции като зачервяване с усещане за парене.В отделни случаи са били съобщени косопад, нарушения в чернодробната функция, алергични кожни реакции (екзантема, пруритус), както и тежки алергични реакции и сърдечна аритмия. По правило повишаване на апетита не се наблюдава по-често, отколкото при плацебо.

 

Какви мерки трябва да бъдат взети във връзка с нежеланите лекарствени реакции?

Моля информирайте Вашия лекар, ако възникнат такива реакции, за да може той да прецени степента и тежестта им и ако е необходимо да предприеме съответни мерки.

 

Инструкции за съхранение:

Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката. Да не се употребява след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.

 

Как трябва да се съхранява таблетки?

Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява на недостъпни за деца места!

За информация и поръчки: