+359 878 292 513

АЦЕТОКАУСТИН СОЛ.5 МЛ.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ACETOCAUSTIN® / АЦЕТОКАУСТИН®

Разтвор  за приложение върху кожата
Активно вещество: монохлороцетна киселина
Активното вещество е монохлороцетна киселина 100 mg разтвор за приложение върху кожата, съдържа 50 mg монохлороцетна киселина.
Допълнителна съставка- дестилирана вода.
 

Ацетокаустин се предлага в опаковка от 1,0 мл, разтвор за приложение  върху кожата.                        Ацетокаустан се прилага за обгаряне на обикновени брадавици (Verrucae vulgaris).

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЦЕТОКАУСТИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
Ацетокаустин е вещество, предназначено за третиране на брадавици.

2. КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАМ ПРЕДИ ДА ПРИЛОЖА АЦЕТОКАУСТИН?
Ацетокаустин да не се прилага:
- ако имате свръхчувствителност към монохлороцетна киселина
- върху лицето (разтворът да не попада върху очите, лигавицата наноса и устата)
- в зоната на гениталиите
- върху възпалени или наранени брадавици
- непосредствено след изрязване на брадавицата със скалпел или електрокоагулатор, след крио хирургия, подкожно инжектиране  на блеомицин, както и лазез терапия. (Това е особено важно, когато кожата е зачервена  или възпалена. В този случай е необходимо да се изчака поне 4 седмици, докато зачервяването и възпалението са напълно отшумели. Едва тогава може да се започне с прилагане на Ацетокаустин.)
- като терапия на стрии или сенилни /старчески/ брадавици
- пациенти, при които е известна  склонност към образуване на цикатрикси /келоиди/

Ацетокаустин да се прилага със специално внимание, когато:
- са налице съмнения по отношение на диагнозата ( тоест измененията на кожата не се определят категорично като брадавици)
- има имунна недостатъчност

Ацетокаустин да не се прилага без лекарско наблюдение:
- при пациенти с диабет, полиневропатия, периферна съдова болест  или заболявания, съпроводени от нарушен кръвоток и/или нарушена чувствителност,

Прилагането на Ацетокаустин да се извърши от лекар или специално обучен персонал. Ацетокаустин да не се прилага:
- по време на бременност  /въпреки, че не е известно ембруитоксично действие/
- при  жени, при които не може със сигурност да се изключи бременност
- по време на кърмене

 

3. КАК ДА ПРИЛАГАМ АЦЕТОКАУСТИН?
Ако Вашият лекар не е препоръчал нещо различно, нанасайте веднъж седмично малко количество от разтвора на Ацетокаустин с шпатулата върху брадавицата.

Средната продължителност на третиране е 5 седмици.

Моля, свържете се с Вашия лекуващ лекар или фармацевт, ако смятате, че ефектът на Ацетокаустин е прекалено силен или слабо изразен.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ 
Преди третиране здравата кожа около брадавицата трябва да се защити с плътен, добре покриващ крем (например вазелин или цинкова паста), за да се защити ст разяждащото действие на Ацетокаустин. Тази защита може да предотврати нежелано разпропранение на разтвора по евентуални пукнатини на кожата, което е възможно да а случи дори при прецизно нанасяне, ако пукнатините са без предварителна защита. Бижута, например пръстени, в близост до третираната зона, трябва предварително да се странят, тъй като е възможен оток /виж "Нежелани  реакции"/.

След това с шпатула само върху брадавицата се нанася малко количество Ацетокаустин.
Тъй като Ацетокаустин притежава мощно разяждащо действие, трябва да се нанесе само върху брадавицата и да се остави да засъхне. Максималната третирана площ да не надвишава 2 см., това е приблизително площ с размер 1,4 см х 1,4 см, Ако в третираната зона се намират повече от една брадавица, нанесете разтвора само върху едната брадавица и изчакайте, за да проверите дали не се наблюдава някаква реакция. Не след дълго, клетките разрушени от разяждащото действие на Ацетокаустин ще придобият белезникав цвят.
Ако в зависимост от размера и вида на брадавицата е необходимо неколкократно третиране, засегнатата зона трябва да се измие с топла вода преди последващо нанасяне на разтвора. Мъртва тъкан не трябва да се отстранява механично преди приложение на разтвора на Ацетокаустин, защото и най-малкото нараняване на целостта на кожата може да причини възпаление.   

При отваряне на флакона е важно да знаете:
Ацетокаустин се съхранява във флакон със защита срещу отваряне от деца.

Отваря се по следния начин:
Отворете флакона като едновременно натискате и завъртате капачката, Вземете флакона и го поставете въху твърда подложка, устойчива на разяждащи разтвори. Да не се допуска контакт с  текстил, дрехи или покривки за маса.

След това извадете капачката, с монтираната в нея шпатула. Пробно нанесете разтвора на Ацетокаустин с шпатулата върху бял лист хартия.

Ако кожните участъци с брадавици са много тънки, Ацетокаустин трябва да се прилага на по-големи интервали и да се контролира по-често, тъй като Ацетокаустин може да предизвика образуване на белези.

Средната продължителност на третиране е 5 седмици

За информация и поръчки: