+359 878 292 513

БИСАКОДИЛ СУПОЗ.10 МГ.Х 6

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

КАКВО СЪДЪРЖА БИЗАКОДИЛ СОФАРМА?
Всяка супозитория съдържа лекарствено вещество bisacodyl 5 или 10 mg. 
Помощни вещества: Миглиол 812, Естарам W35, Естарам W15.


ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА
Супозитории от 5 или 10 mg, по 6 супозитории в блистер от двупластно ПВХ/ПЕ фолио, по 1 блистер в картонена кутия заедно с листовка.


ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ
СОФАРМА АД
София 1220, ул. "Илиенско шосе" 16, България


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БИЗАКОДИЛ СОФАРМА?
Бизакодил под формата на супозитории е слабителен, очистителен лекарствен продукт. Бизакодил стимулира перисталтиката на дебелото черво, чрез пряко действие върху окончанията на чревната лигавица.


ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА БИЗАКОДИЛ СОФАРМА?
Продуктът се прилага за краткотрайно симптоматично лечение на констипация (запек) при отслабен тонус и перисталтика на дебелото черво, за очистване на червата преди хирургични или диагностични процедури.
 

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ БИЗАКОДИЛ СОФАРМА?

Не трябва да прилагате вземате Бизакодил в следните случаи: 
Бизакодил не трябва да се прилага при: свръхчувствителност към активното вещество или някоя от помощните съставки, остър хирургичен корем (силна болка при остър възпалителен процес на коремен орган), кървене от ректума черво (фисури, рагади, хемороиди), остри ентероколити, чревна непроходимост, дехидратация (обезводняване), карцином на дебелото черво.
 


ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С БИЗАКОДИЛ СОФАРМА
Уведомете лекуващия си лекар, ако имате някакво хронично заболяване, ако сте свръхчувствителни към други лекарства или храни или ако вземате други лекарства.

  • Продуктът трябва да се прилага с внимание при пациенти в напреднала възраст, при болни със сърдечно-съдови заболявания (ниско кръвно налягане, хронична сърдечна недостатъчност), изтощени и болни с висока температура.
  • Бизакодил трябва да се прилага с внимание при диагностично неизяснена коремна болка, гадене и повръщане.
  • Неопределен стомашно-чревен дискомфорт с продължителност повече от две седмици изисква предварителна консултация с лекар преди употреба на Бизакодил.
  • Прилагането на по-високи дози може да доведе до развитие на коремна божа, секреция на слуз и значителна загуба на вода.
  • Продължителното и необосновано приложение на продукта трябва да се избягва.
  • Продуктът се употребява в случаи, когато предприетите хигиенно-диетични мерки (храна, богата на зеленчуци и плодове и повишена двигателна активност) не са показали ефективност.
  • Предлаганите дозови форми не са подходящи за деца под 6-годишна възраст. 


Бременност и кърмене
Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземете някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар.

Бременност
Бизакодил не трябва да се употребява по време на бременност, особено през първото тримесечие, освен в случаите когато ползата за майката от употребата му превишава риска за плода.

Кърмене
Не се препоръчва приложението му по време на кърмене. При необходимост от лечение на майката с бизакодил, е необходима консултация с лекар. Влияние върху способността за шофиране и работа с машини Бизакодил не повлиява неблагоприятно вниманието и бързината на реакциите.


КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С БИЗАКОДИЛ СОФАРМА?
Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта.

Уведомете лекуващия лекар ако приемате сърдечни глюкозиди (лекарство за лечение на сърдечна недостатъчност), диуретици (лекарства за обезводняване), глюкокортикоиди (хормонални продукти), локални анестетици, опиати.


НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА   
Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да прилагате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявай лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре.Опитайте се да прилагате лекарството по едно и също време всеки ден.

Бизакодил супозитории се прилага ректално. Действието му обикновенно настъпва 30 минути след прилагане. Продължителността на лечение с продукта не трябва да бъде повече от 7 дни.

Възрастни и деца над 10-години
По 1 супозитория отЮ mg дневно, приложена ректално.

Деца от 6 до 10-години
По 1 супозитория от 5 mg дневно, приложена ректално.

Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, моля консултирайте се с лекуващия си лекар.


Ако приложите повече Бизакодил отколкото трябва
Може да се наблюдават коремни колики, диария със загуба на голямо количество течности и електролити (мускулна слабост, ниско кръвно налягане, нарушение на сърдечната дейност).

Ако сте приложили по-голяма доза от предписаната, посъветвайте се с лекуващия си лекар.


НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Бизакодил може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция

Нежеланите реакции са предимно от страна на стомашно-чревния тракт: коремни болки и колики (срещат се по-често при лица с тежка констипация, прилагали продължително време продукта); гадене и общ коремен дискомфорт; диария с различна интензивност, което от своя страна може да доведе до развитие на нарушения във водно-електролитния баланс; в редки случаи атония (отслабване до липса на тонус) на дебелите черва ; зачервяване, сърбеж, възпаление в аналната област; остър проктит (възпаление на правото черво); прояви на свръхчувствителтост.

Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.


СЪХРАНЕНИЕ
На защитено от светлина място, при температура под 25°С. Съхранявайте супозиториите в оригиналната опаковка.
Съхранявайте супозиториите на сигурно място, където децата не могат да ги видят и достигнат.
Не трябва да се използва след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.


НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ
Без лекарско предписание.

За информация и поръчки: