+359 878 292 513

ПРОСПАН КАПКИ 20 МЛ.

ПРОСПАН КАПКИ 20 МЛ. ПРОСПАН КАПКИ 20 МЛ.

Тегло: 20.00 гр.

Вижте още продукти от: ENGELHARD

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Състав

100 ml разтвор съдържа: 2,0 g Hedera helix folium extractum siccum - сух екстракт от листа на бръшлян (Dried Ivy Leaf Extract) (5-7,5:1). (Извличащ агент: етанол 30 % w/w)

Помощни вещества: Пречистена вода, захарин натрий, етанол 96 %, анасоново масло, масло от копър, ментово масло. 

Какво представлява Проспан?

Капки перорални, разтвор. Бутилки от 20 ml разтвор.
Проспан съдържа сух екстракт от листа на бръшлян, чийто терапевтичен ефект при заболявания на въздухоносните пътища, се дължи на секретолитичните, спазмолитичните и антитусивните свойства на гликозидните сапонини. 

За какво се използва Проспан?

Проспан се използва за симптоматично лечение на хронични възпалителни бронхиални заболявания и при остро възпаление на дихателните пътища, придружено с кашлица. 

Кога не трябва да взимате или да използвате Проспан?

При свръхчувствителност към някоя от съставките. Да не се прилага при деца под 1 година.

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид при употреба на Проспан?

Поради липсата на данни за поносимостта и съдържанието на етанол, по време на бременност и кърмене продуктът не трябва да се употребява без предварителна консултация с лекар. 

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Няма влияние върху способността за шофиране и работа с машини. 

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Проспан или могат да бъдат повлияни?

Досега не са известни прояви на нежелани лекарствени реакции при едновременната употреба на Проспан с други лекарства. Следователно използването на продукта заедно с други лекарства, напр. антибиотици, е безопасно.
Поради съдържанието на етанол този продукт може да промени или засили действието на други лекарства. 

Специални предупреждения

Този продукт съдържа 47 обемни % етанол. Всяка доза (20 капки) съдържа до 0,277 g алкохол. Представлява опасност за страдащите от чернодробни заболявания, алкохолизъм, епилепсия, мозъчни увреждания или заболявания, както и за бременни и деца. Може да промени или засили действието на други лекарства.
При инхалационно приложение на продукта в много редки случаи е възможно развитие на бронхоспазъм. 

Как можете да използвате Проспан?

Възрастни и деца над 10 години приемат 24 капки (50,4 mg dried ivy leaf extract) 3 пъти дневно, деца от 4 до 10 приемат 16 капки (33,6 mg dried ivy leaf extract) 3 пъти дневно и деца от 1 до 4 години приемат 12 капки (25,2 mg dried ivy leaf extract) 3 пъти дневно.
Капките се приемат преди хранене. При деца се препоръчва капките да се приемат с плодов сок.
Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на клиничната картина. Дори и при леки възпаления на респираторния тракт, лечението трябва да продължи най-малко една седмица. За да има терапията траен успех, лечението с Проспан трябва да продължи 2-3 дни след преминаване на симптомите.
При персистиране на оплакванията или поява на задух, треска, както и на гнойна или кървава експекторация, се налага преоценка на лечението.
Инхалационна терапия: Сравнително добър лечебен ефект може да се постигне чрез инхалиране на разтвора като аерозол. Практически всички видове търговски апарати за студено пулверизиране са подходящи за това. Разтворът не трябва да се изпарява или нагрява, тъй като това води до разрушаване на активните растителни съставки, които съдържа. За да се избегнат случайно появили се дразнения, поради съдържанието на алкохол в Проспан Капки, същите могат да се разредят с вода в съотношение 1:2. Инхалационната терапия може да се прилага и при деца над 1 година. Инхалират се 20-25 капки, няколко пъти дневно.
При персистиране на оплакванията или поява на задух, треска, както и на гнойна или кървава експекторация, се налага преоценка на лечението.  

Какво трябва да предприемете, ако сте приели по-голямо количество от Проспан?

Дневният прием на Проспан не трябва да превишава указаното количество или предписаното от лекуващия лекар. Ако се приемат значително високи дози (над три пъти повече от указаното количество), могат да се появят симптоми като гадене, повръщане, диария и възбуда. В такива случаи е необходима консултация с лекар. 

Какви нежелани реакции може да предизвика Проспан?

В редки случаи могат да се проявят реакции на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. 

Съхраняване на Проспан.

Да се съхранява на сухо място, под 25° С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца! 

Срок на годност

Срокът на годност е 4 години.

Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан на опаковката!

 

 

За информация и поръчки: