+359 878 292 513

ТАЙЛОЛ СУСП.120 МГ./5 МЛ.100 МЛ.

Тайлол 6 + 120 мг / 100 мл

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: nobel

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ТАЙЛОЛ 6 + 120 МГ / 100 МЛ

 

Paracetamol облекчава болката и понижава високата температура. Неговото болкоуспокояващо действие се осъществява чрез повишаване прага на болката, а температуропонижаващия му ефект се дължи на въздействие върху центъра за регулация на температурата в хипоталамуса (определена част от мозъка).

ПОКАЗАНИЯ

Tylol® 6+ е подходящ за симптоматично лечение на състояния, които се характеризират със слаба до средно силна болка, включително главоболие, невралгия, зъбобол, възпалено гърло, грип. Лекарството се прилага и за понижаване на телесната температура при деца над 6 годишна възраст.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Tyiol® 6+ е противопоказан при пациенти с алергия към Paracetamol или някоя от останалите съставки на продукта и пациенти с тежки чернодробни и бъбречни заболявания.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

При пациенти с чернодробни, бъбречни, сърдечни и белодробни увреждания и предшестваща анемия, приложението трябва да става под лекарско наблюдение. Препоръчително е приложението при бременни и кърмачки да става под лекарско Paracetamol не трябва да се прилага за повече от 3 дни без лекарска консултация. Чернодробната некроза е дозово зависимо усложнение в случай на предозиране с Paracetamol. 12-48 часа след предозирането могат да се повишат чернодробните ензими и да се удължи протромб и новото време, клинични симтоми могат да липсват в 1-вия до 6-тия ден след предозирането. Paracetamol проявява токсичност в случаи на поглъщане на ексцесивно количество надвишаващо 10 д. Едновременното приложение с други Paracetamol-съдържащи продукти може да доведе до предозиране на Paracetamol и трябва да се избягва.

Бременност и кърмене

Tylol® 6+ е предназначен за приложение при деца над 6 годишна възраст. Въпреки това да се има предвид, че приложението на Paracetamol при бременни и кърмачки трябва да става под лекарски контрол.

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

При дози, надвишаващи препоръчаните се потенцира ефекта на продължително прилагани антикоагуланти (противосъсирващи лекарства). Едновременният прием на някои лекарства за лечение на депресия, успокоителни, лекарства за епилепсия, както и големи количества алкохол, увеличава вероятността от поява на нежелани лекарствени реакции, предизвикани от Paracetamol.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Няма данни Tylol® 6+ да повлиява способността за шофиране и работас машини.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Никога не превишавайте посочената доза. Предозирането на Paracetamol може да доведе до увреждане на черния дроб. Ако смятате, че детето е приело повече от препоръчаната доза, незабавно потърсете лекарска помощ, независимо от факта, че то може да се чувства добре. Най-честите симптоми на предозиране се изразяват с гадене, повръщане и коремни болки.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

В терапевтични дози, обикновено Paracetamol се понася добре. В редки случаи може да предизвика алергични реакции, като например обрив и сърбеж. В редки случай при продължителен прием на по-високи дози може да се наблюдават различни промени в кръвната картина.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ.

НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ

ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА СРОКА НА ГОДНОСТ ПОСОЧЕН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА
Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Да се съхранява при температура под 25°С.

Да се пази от светлина и влага.

СЪСТАВ:

Всяка доза от 5 ml Tylol® 6+ съдържа 120 mg Paracetamol (Парацетамол).

Помощни вещества: авицел PC 591, карбокси метил натриева целулоза, рафинирана захар,
глицерол, сорбитол, захарин натрий, лимонена киселина, натриев цитрат, нипагин натрий Е
218, нипазол натрий Е 216, портокалова есенция и пречистена вода.
Оцветител:Е 110

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА

Tylol® 6+ е перорална суспенсия, което може да намерите в шише от 100 ml, в кутията има мерителна лъжичка с вместимост 5 ml.

За информация и поръчки: