+359 878 292 513

ВИТАМИН С + ЦИНК ТАБЛ.ЕФЕРВ. Х 20 /ВЬОРВАГ/

Витамин С + цинк таблетки еффеверсцентни х 20

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: WOERWAG PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Хранителна добавка с цинк и витамин С.
Витамините и минералите са жизненоважни хранителни вещества за нашия организъм. Те са необходими за нормалното протичане на повечето процеси в организма и са от изключително значение за растежа и развитието му.

Цинкът участва активно в обмяната на веществата и засилва биосинтеза на белтъчините. Той отговаря за нормално протичане на процесите на предаване на генната информация, участва в реализиране на хормоналните функции и влияе върху производството и действието на инсулина в организма. Тъй като цинкът е жизненонеобходим за растежа и размножаването на всяка клетка, снабдяването на организма с достатъчно цинк е важно за състоянието на кожата, косата и ноктите.

Витамин С е от изключително значение за строежа, детоксикацията и защита на клетката. Ако тялото разполага с достатъчно количество Витамин С, много по-лесно ще се освободи от чужди за него вещества, например тежки метали. Не на последно място Витамин С участва в образуването на колагена, най-важната нишковидна градивна част на кожата, костите, хрущялите, ставите, кръвоносните съдове и зъбите.

Микроелементът Цинк и Витамин С - мощна комбинация за  силна имунна система
Природата е заложила в нашия организъм функционирането на предпазна система, чрез която той да се защити от влиянието на околната среда. Днес, когато сме изложен и на агресивни токсични въздействия и повишено замърсяване на въздуха, съхраняването на нашите защитни сили е от особена важност. Стабилната имунна система е предпоставка за оптимален физически и духовен статус. За повечето от нас оплаквания като умора и отпуснатост, са почти нормални симптоми, а укрепвайки имунната система и съпротивителните сили, трайно и резултатно ще се предпазим от подобни състояния. Съпротивителните ни сили действат безотказно, щом заедно с храната сме доставили в организма си достатъчно Витамин С и Цинк.

Витамин С: Мимозата сред витамините
Дори когато приемаме големи количества пресни плодове и зеленчуци, не можем да покрием необходимата дневна доза, защото Витамин С е чувствителен на светлина, въздух и високи температури. При по-продължително съхранение, той се разгражда, а при готвено дори се разрушава.

Вегетарианците имат проблем с набавянето на Цинк!
За необходимата дневна доза Цинк трябва да се консумира достатъчно количество месо, риба, млечни продукти и яйца. Отказвайки такава храна в менюто си, вегетарианците и по-специално веганите могат да изпаднат в цинков дефицит. Ето защо балансираното хранене е от особена важност при набавяне на Цинк и Витамин С. Но поради липса на свободно време, от някакви убеждения или страх от по-голяма консумация на месо, повечето хора не се хранят по този начин. Като следствие от това, постепенно настъпва недостиг на жизненоважни хранителни вещества и по-специално на Цинк и Витамин С.

Ситуации, в които има повишена потребност от витамини
Има периоди, в които нашето тяло се нуждае от повече Цинк и Витамин С - когато се намира в процес на повишена дееспособност, особено в период на растеж, в стресови ситуации или по време на кърмене, при физическо натоварване, пушене или консумация на алкохол, при сериозни наранявания. Щом се намесят и някои външни фактори трябва да се набавят допълнителни количества. По време на грипна епидемия, когато нашите съпротивителни сили са атакувани агресивно, е изключително важно да се добави достатъчно количества Цинк и Витамин С.
Затова се препоръчва дневен прием на Цинк и Витамин С по една таблетка в допълнение към нормалното хранене.
С една разтворима таблетка Цинк 10 + С доставяте на вашето тяло 10 мг Цинк и 120 мг Витамин С, като допълнение към приетото количество с обичайното хранене. Уникално разработената комбинация от този незаменим микроелемент с витамин С укрепва Вашите естествени защитни сили и стимулира Вашето здраве.

Препоръчителна доза: Дневно се приема по една таблетка.

Важно указание: Да не се превишава препоръчителната доза! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място недостъпно за деца!
 

За информация и поръчки: