АЛЕРГОДИЛ КОЛИР 0.05% 6 МЛ.

Тегло: 250.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Алергодил® капки за очи съдържа 0.05% разтвор на azelastine hydrochloride като лекарствено вещество. Всяка капка съдържа 0,015 mg azelastine hydrochloride.

Помощни вещества:

Бензалкониев хлорид, динатриев едетат, хипромелоза, сорбитол, натриев хидроксид и вода.

Лекарствена форма и количество в една опаковка:

Капки за очи.

Алергодил® капки за очи е светъл, стерилен, прозрачен воден разтвор в полиетиленов флакон, снабден с капкомер. Флаконът съдържа 6 ml капки за очи.

Име и адрес на производителите на лекарствения продукт

Viatris GmbH & Co. KG Weismiillerstrafce 45 60314 Frankfurt am Main Germany

Фармакотерапевтична група

Антиалергичен лекарствен продукт.

Как действа вашето лекарство?

Алергодил® капки за очи съдържа антихистаминово вещество, наречено azelastine hydrochloride. Това вещество предотвратява действието на хистамина и на други субстанции, произвеждани от организма, които се образуват като част от алергичната реакция към полени (както при сенна хрема) или към други алергени като козина на котки и кучета или домашен прах.

Терапевтични показания

Алергодил® капки за очи се използва за лечението на алергични конюнктивити и алергични рино конюнкгивити. Тези алергии могат да Ви засегнат само в определено време на годината (например алергията към полени, наричана сенна хрема) или през цялата година (напр. алергия към козина на кучета, и котки, към домашен прах). Симптомите са зачервени очи, сърбеж и/или сълзене от очите, а понякога и течащ, смъдящ и запушен нос. Алергодил® капки за очи би трябвало да помогне при тези симптоми.

Противопоказания    

В какви случаи не трябва да приемате Алергодил капки за очи?

• ако някога сте имали алергична реакция към лекарственото вещество  azelastine hydrochloride, към бензалкониев хлорид (консервант) или  към което и да е друго от гореспоменатите помощни вещества.

В какви случаи едва след консултация с Вашия лекар можете да приемате Алергодил капки за очи?

Важни за отбелязване факти, преди да започнете да прилагате този лекарствен продукт:

•    Бременна ли сте?

•    Кърмите ли?

Ако отговорът на някой от тези въпроси е да, Вие трябва да уведомите Вашия лекар - той може да реши да промени лечението Ви.

Специални предупреждения за употреба

Не се препоръчва употребата на Алергодил® капки за очи, когато носите контактни лещи.
Алергодил® капки за очи не се препоръчва за лечението на инфекции.
Алергодил® капки за очи съдържа консервант - бензалкониев хлорид, към който Вие може да сте алергични.

Алергодил® капки за очи трябва да се прилага само в очите. Да не се пие! Алергодил® капки за очи не трябва да бъде прилаган при деца под 4 годишна възраст!

Лекарствени взаимодействия и други форми на взаимодействия

Не е известно Алергодил® капки за очи да взаимодейства с други лекарствени продукти.

Какво да направите, ако се консултирате с друг лекар или постъпите в болница?

Ако се консултирате с друг лекар или постъпите в болница за лечение, информирайте Вашия лекар за всички лекарствени продукти, които приемате, включително и Алергодил® капки за очи.

Какви хранителни продукти и напитки трябва да избягвате?

Не е известно Алергодил® капки за очи да взаимодейства с някой вид храна или напитка.

Дозировка, начин и продължителност на приложение Как да прилагате Вашето лекарство?

За да можете да поставите правилно Алергодил® капки за очи е препоръчително да застанете пред огледалото, за да можете да виждате какво правите първите няколко пъти. Измийте ръцете си и след това:

1.    Внимателно изтрийте с кърпичка около очите си, за да премахнете всяка влага

2.    Развийте горната част на флакона и проверете дали капкомерът е чист.

3.    Внимателно издърпайте долния клепач надолу  

4.    Внимателно поставете една капка в средата на долния си клепач.  Внимавайте капкомерът да не докосва очите Ви.

5.    Опуснете долния си клепач и леко притиснете вътрешния ъгъл на окото си към носа. След това, както държите пръста си притиснат към носа, бавно премигнете няколко пъти, за да разнесете капката по повърхността на окото.

6.    Повторете тази процедура с другото око.

Поставяйте по една капка във всяко око сутрин и вечер. При по-тежки случаи Вашият лекар може да Ви предпише по една капка във всяко око 4 пъти дневно. Винаги използвайте Алергодил® капки за очи, както са Ви били предписани от Вашия лекар.

Предозиране и други грешки при употреба

Какво трябва да се прави, ако пропуснете да приложете лекарството си? Ако пропуснете да поставите Вашите капки за очи, приложете ги, когато се сетите за това. След това поставете следващата доза в обичайното време.

Какво трябва да се прави при предозиране?

Ако поставите прекалено много Алергодил® капки за очи в очите си, най-вероятно няма да имате никакви проблеми. Ако сте притеснени се посъветвайте с Вашия лекар. При поглъщане на Алергодил® капки за очи, рискът от предозиране е малък, тъй като капките съдържат малко количество лекарствено вещество. Въпреки това ако някой, особено дете, случайно изпие Алергодил® капки за очи, свържете се незабавно с Вашия лекар или с най-близкото отделение за спешна помощ.

Нежелани лекарствени реакции

Подобно на много други лекарства, Алергодил® капки за очи може да предизвика някои нежелани лекарствени реакции. Обикновено те не са сериозни. При някои пациенти може да се появи леко възпаление в очите след поставянето на Алергодил® капки за очи, което не продължава дълго. Можете да усетите горчив вкус в устата, който би трябвало да изчезне бързо, особено ако приемете сладка напитка. Ако забележете други проблеми, уведомете Вашия лекар.

Съхранявайте Алергодил® капки за очи на място, недостъпно за деца. В противен случай вашите капки могат да им навредят.

Срок на годност

Веднъж отворили вашия флакон Алергодил® капки за очи, не използвайте капките по-дълго от 4 седмици, дори и ако след този срок във флакона има все още останало лекарство. Занесете флакона си обратно на Вашия фармацевт, който ще постъпи най-правилно с останалия в него разтвор и поискайте нова рецепта от Вашия лекар.

За информация и поръчки: