+359 878 292 513

КРЕОН КАПС.25 000 Х 20

КРЕОН КАПС.25 000 Х 20

Тегло: 150.00 гр.

Вижте още продукти от: SOLVAY PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: A09AA02


Описание

Кгеоn 25 ООО/Креон 25 000(капсули)

 

Коя е активната съставка на креон 25 000?

1 капсула Креон 25 000 съдържа 300 мг панкреатин от свински панкреас (задстомашна жлеза), отговорящ на следните панкреасни ензими:

Ензими                Фармакопейни единици на капсула

Липаза                25 000 единици      

Амилаза               18 000 единици

Протеаза             1 000 единици

Креон 25 000 съдържа и други ензими в малки количества.

Какво представлява Креон 25 000?

Креон 25 000 се отнася към групата на високо-дозовите панкреасни ензимни заместители. Активната съставка се съдържа в твърди желатинови капсули, пълни с малки кафеникаво оцветени гранули, наречени минимикросфери. Минимикросферите на Креон 25 000 съдържат смес от естествените ензими, необходими за нормалното храносмилане.

За какво се използва Креон 25 000?

Панкреасните ензимни заместители, чийто представител е Креон, се използват от хора, чийто организъм не образува достатъчно ензими за разграждане на храната. Това може да се дължи на нарушена функция на панкреаса, на стомашно-чревно заболяване, вследствие операция на стомашно-чревния тракт. Креон нормализира затрудненото храносмилане, тъй като активното вещество (панкреатин) съдържа ензими, произвеждани от задстомашната жлеза (липаза, амилаза, протеаза и др.) във високи концентрации. Така мазнините, белтъчините и въглехидратите се разграждат и усвояват от организма.

Как действа Креон?

Когато капсулата се погълне с основното хранене или закуската, тя се разтваря в стомаха и освобождава минимикросфери, които се смесват и придвижват заедно с храната.Панкреасните ензими в Креон се активират с навлизането на стомашното съдържимо в дванадесетопръстника. Това позволява разграждането на храната да се осъществява, така както изисква нормалното храносмилане.

Кога не трябва да вземате Креон?

• При свръхчувствителност към панкреатин от свински произход

Какво трябва да имате предвид по време па бременност и кърмене?

Ако сте бременна или кърмите, следвайте общите правила - консултирайте се с лекар! Вашият лекар ще прецени дали можете да вземате Креон!

Какво трябва да знаете при шофиране и работа с машини?

Креон не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Подходящ ли е Креон за диабетици?

Да

Какви нежелани реакции може да предизвика Креон?

Като повечето лекарства Креон може да предизвика нежелани реакции. Процентът на нежелани реакции, свързани с Креон, е много нисък (В редки случаи, при пациенти приемащи прекомерно високи дози, се наблюдава повишаване на стойностите на урея в кръвта и урината.Някои панкреасни ензимни препарати, приложени във високи дози на деца с муковисцидоза, причиняват стесняване на дебелото черво, изискващо оперативна намеса. Това не е наблюдавано при деца, лекувани с Креон.Въпреки това, при появата на необичайни коремни симптоми, се консултирайте с лекар!Ако смятате, че сте получили нежелани реакции, свързани с Вашето лекарство, уведомете Вашия лекар!

НЕ НАДВИШАВАЙТЕ УКАЗАНАТА ДОЗИРОВКА!

Кои други лекарствени средства оказват влияние върху ефекта на Креон?

Няма съобщения за взаимодействия с други лекарства или други форми на взаимодействия.

В каква доза и колко често можете да приемате креон 25 000?

Дозировката се определя от индивидуалните нужди, от тежестта на заболяването и състава на храната.За повече информация, консултирайте се с лекар!

НЕ НАДВИШАВАЙТЕ УКАЗАНАТА ДОЗИРОВКА!

Важно!

При предозиране трябва да приемате голямо количество вода и незабавно да се свържете с лекар!

Как да приемате Креон?

Вземайте капсулите с всяко хранене. Ако лекарят Ви посъветва да увеличите броя на капсулите и все още имате мазни изпражнения или коремни болки, свържете се отново с него!

Капсулите трябва да се гълтат с достатъчно течност (напр. 100 мл) по време на хранене! Препоръчва се половината или една трета от предписания ви брой капсули, „ да се приема в началото на храненето, а останалата част - по време на самото хранене! Ако Ви е трудно да поглъщате капсулите цели, можете да ги отворите и да смесите  гранулите с кашава храна. Не смесвайте гранулите с храни с кисел вкус (напр. плодови сокове).

Ако смесвате гранулите с храна, важно е да погълнете сместа незабавно, без да я дъвчете.Приемайте обилно течности всеки ден, докато взимате лекарството си!Ако забравите да вземете лекарството си, изчакайте до следващото хранене и вземете обичайния брой капсули. Не се опитвайте да наваксвате капсули, които сте пропуснали!Трябва да продължавате да взимате лекарството си толкова дълго, колкото Ви е посъветвал Вашия лекар!

Как трябва да съхранявате Креон 25 000?

1. На недостъпни за деца места!

2. При температура под 20° С!

Специално предупреждение!

Да не се употребява след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Какво още съдържа Креон?

Макрогол 4000, течен парафин, метилхидроксипропил целулозен фталат, диметикон 1000, дибутил фталат, железен окис Е 172, титанов двуокис Е 171, желатин.

В какви опаковки се предлага Креон 25 000?

Кгеоп® 25 000, опаковки по 20 и 100 капсули

Производител

Solvay Pharmaceuticals, ГерманияSolvay Pharma - България 1680 Софияул. Хайдушка гора № 48А

За информация и поръчки: