+359 878 292 513

КРЕОН КАПС.10 000 Х 20

КРЕОН КАПС.10 000 Х 20 КРЕОН КАПСУЛИ 10 000 Е Х 20

Тегло: 150.00 гр.

Вижте още продукти от: SOLVAY PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Кгеоn / Креон

10 000 Ph.Eur.U/caps. (Multienzymes)

стомашно-устойчиви капсули, твърди

Креон се отнася към групата на панкреасните ензими. Капсулите Креон са пълни със стомашно-устойчиви минимикросфери, съдържащи смес от естествените ензими, необходими за възстановяване на доброто храносмилане. 

КОЕ Е ЛЕКАРСТВЕНОТО ВЕЩЕСТВО НА КРЕОН?

1 капсула Креон съдържа 150 mg панкреатин от свински панкреас (задстомашна жлеза) в кафяво/прозрачни капсули. Тези твърди желатинови капсули са пълни с малки стомашно-устойчиви минимикросфери, съдържащи панкреасни ензими.

Всяка капсула съдържа:

Ензими Фармакопейни единици (Ph.Eur. Units)

Липаза 10 000

Амилаза 8 000

Протеаза 600

 

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА КРЕОН?

Креон се използва при деца и възрастни, чийто организъм не образува достатъчно ензими за разграждане на храната. Недостатъчното храносмилане може да се дължи на:

- нарушена функция на орган от храносмилателната система (стомах, панкреас, жлъчка, черва)

- нарушено храносмилане след операция на орган от храносмилателната система (стомах, панкреас, жлъчка, черва)

Недостатъчното храносмилане се проявява с оплаквания като газове, подуване, киселини, тежест, болка, чести изхождалия, изпражнения с непълно смлени храни, мазни изпражнения.

 

КАК ДЕЙСТВА КРЕОН?

Креон е създаден така, че максимално да наподобява естествения процес на смилане на храната.Ензимите, които се съдържат в Креон, представляват малки гранули (минимикросфери), поставени в желатинова капсула. След поглъщане  капсулата се разтваря в стомаха и освобождава стотици минимикросфери специално защитени от стомашната киселина. Миникросферите са създадени така, че да осигурят:

• пълно и цялостно смесване със стомашното съдържимо

• едновременно придвижване заедно с храната

• активиране с навлизането на стомашното съдържимо в дванайсетопръстника (мястото, където обичайно се отделят ензимите)

Това позволява разграждането на храната да се осъществи в дванайсетопръстника, така както е при нормалното храносмилане.

 

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА УПОТРЕБЯВАТЕ КРЕОН?

• При свръхчувствителност към продукти от свински произход или някоя от съставките на продукта

Специални предупреждения при лечение!

Не се препоръчва приема на перорални лекарствени форми в началните стадии на остър панкреатит.

КАКВО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ?

Ако сте бременна или кърмите, следвайте общите правила - консултирайте се с лекар! Вашият лекар ще прецени дали можете да взимате Креон.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРИ ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ?

Креон не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е КРЕОН ЗА ДИАБЕТИЦИ?

Да.

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА КРЕОН?

В обобщените данни от клиничните изпитвания, докладваните случаи на нежелани лекарствени реакции с панкреатин са еднакви с тези на плацебо. Нечесто могат да настъпят алергични реакции и реакции на свръхчувствителност на кожата. Има често срещани съобщения за коремни болки, както и не чести за запек, промяна в изпражненията, диария и повръщане/гадене.Някои панкреасни ензимни продукти, приложени във високи дози на пациенти с муковисцидоза, причиняват стесняване на дебелото черво, изискващо оперативна намеса. Това не е наблюдавано при лечение с Креон. Въпреки това, при появата на необичайни коремни симптоми, се консултирайте с лекар!Ако лекарството Ви повлиява по някакъв друг начин, посъветвайте се с Вашия лекар.

КОИ ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ ОКАЗВАТ ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЕФЕКТА НА КРЕОН?

Няма съобщения за взаимодействия с други лекарства или други форми на вз аимодействия.

В КАКВА ДОЗА И КОЛКО ЧЕСТО МОЖЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ КРЕОН?

Дозировка при муковисцидоза

В зависимост от телесното тегло, дозирането на ензимите трябва 000 единици липаза/kg/Ha хранене за деца под 4 годишна възраст и с 500 единици липаза/kg/на хранене за деца над 4 годишна възраст. 

Дозировка при други заболявания

Дозировката се определя от индивидуалните потребности и зависи от степента на нарушеното храносмилане и състава на приеманата храна.Обичайната начална доза е 10 000 - 25 000 Ph.Eur. липазни единици за основно хранене (=1-2 капсули Креон, с активност 10 000 Ph.Eur.U) Възможно е пациентите да се нуждаят от по-високи дози. В обичайната клинична практика се предлага да бъдат давани при всяко хранене по 20 000 -50 000 Ph. Eur. липазни единици (= 2 до 5 капсули Креон, с активност 10 000 Ph.Eur.U).За повече информация, консултирайте се с лекар!

 

 

КАК ДА ПРИЕМАТЕ КРЕОН?

Следвайте предписанието на Вашия лекар!

Взимайте капсулите с всяко хранене. Ако лекарят Ви посъветва да увеличите броя на капсулите и все още имате мазни изпражнения или коремни болки, свържете се отново с него!

Капсулите трябва да се гълтат цели с достатъчно течност (напр. 100 ml), по време на хранене. Препоръчва се половината или една трета от предписания Ви брой капсули, да се приема в началото на храненето, а останалата част - по време на самото хранене.

Ако Ви е трудно да поглъщате капсулите цели, можете да ги отворите и да смесите минимикросферите с кашава храна. Минимикросферите бихте могли също да смесвате и с храни с кисел вкус (напр. плодови сокове). Получената смес трябва да бъде използвана незабавно, без да се съхранява.Капсулите или смесените с храната минимикросфери, трябва да се приемат без да се дъвчат, тъй като може да се наруши защитното покритие на минимикросферите, а някои от ензимите да раздразнят лигавицата на устата. Приемайте обилно течности всеки ден, докато взимате лекарството си! Ако забравите да вземете лекарството си, изчакайте до следващото хранене и вземете обичайния брой капсули.

Не се опитвайте да наваксвате капсули, които сте пропуснали!

Трябва да продължавате да взимате лекарството си толкова дълго, колкото Ви е посъветвал Вашия лекар!Не надвишавайте указаните дозировки!

 

ПРЕДОЗИРАНЕ!

При предозиране трябва да приемете голямо количество вода и незабавно да се свържете с лекар!

 

КАК ТРЯБВА ДА СЪХРАНЯВАТЕ КРЕОН?

1. При температура под 30° С в бутилки от полиетилен висока плътност!

2. При температури под 20° С, в блистери (PVC/PVDC и алуминий)!

3. На места, недостъпни за деца!

Да не се употребява след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. 

 

 

КАКВО ОЩЕ СЪДЪРЖА КРЕОН?

• Съдържание е 1 капсула:

Макрогол 4000, течен парафин, метилхидроксипропилцелулоза фталат, диметикон 1000, дибутил фталат.

• Състав на желатиновата капсулата:

Желатин, червен железен оксид (Е 172), черен железен оксид (Е 172), жълт железен оксид (Е 172), титанов диоксид (Е 171).

 

В КАКВИ ОПАКОВКИ СЕ ПРЕДЛАГА КРЕОН?

Кгеоп®, с активност 10 000 Ph.Eur.U/капсула, в опаковки по 20; х 50; х 100 стомапшо-устойчиви капсули

 

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

Solvay Pharmaceuticals GmbH - GermanyHans-Bockler-Allee 20 D-30173 Hannover СОЛВЕЙ ФАРМА ЕООД 1680 Софияул. "Хайдушка гора" № 48А

За информация и поръчки: