+359 878 292 513

"БАЛСАМ ""СПАСИТЕЛЬ"""

БАЛСАМ СПАСИТЕЛЬ

Тегло: 30.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Защо Спасатель® форте е необходим за всяка домашна аптечка?

В живота на всеки от нас внезапно и често се случват различни видове увреждания на повърхността на кожата. Къде и кога ще се случи това, не знаем — в кухнята, на плажа, на работа, в работилницата, на полето, в планината, след посещение в козметичния салон… Възможностите са още повече, когато става дума за деца.

Затова винаги под ръка трябва да имаме средство, което бързо, ефикасно и без болка ще помогне в такива ситуации.

Как действа Спасатель® форте?

Механизмът на уникалното ранозаздравяващо действие на балсам Спасатель®форте е основан на неговата способност да възстановява защитните свойства на увредените тъкани и да стимулира естествените регенерационни процеси. Това рязко ускорява зарастването, предотвратява появата на белези, инфекции и интоксикации. При изгаряния възстановяването на епидермиса става едновременно по цялата засегната повърхност, веднага след изграждането на основните слоеве на кожата. Мощното бактериостатично действие на включените в балсама природни вещества и мобилизирането на естествения имунен отговор в местата на апликация осигуряват бързо изчистване на раната. Балсамът намалява усещането за болка по пътя на възстановяване на серотонин-брадикининовия баланс в увредените тъкани.

С други думи, балсамът активира защитните сили на човешкия организъм в засегнатия участък на кожата.

 

Кога да използваме Спасатель® форте?

Балсам Спасатель® е високоефективно средство за третиране на рани, изгаряния, травми и остри възпаления на кожата. Ускорява заздравяването и предотвратява появата на белези:

  • при всички видове рани
  • при всички видове изгаряния, в това число и слънчеви изгаряния
  • при измръзване и студова алергия
  • при химични поражения на кожата
  • при натъртвания и хематоми
  • при разтегнати сухожилия
  • при фисури и хемороиди
  • при обриви и подсичане
  • при зачервена и раздразнена кожа /след бръснене, епилация или по друга причина/
  • при възпалена и акнерична кожа
  • при болка, оток и сърбеж при ужилване или ухапване от насекоми или животни
  • за предпазване от напукване, загрубяване и изпръхване и др.
  • за защита на кожата от слънце и студ

Какъв е съставът на Спасатель® форте?

Ефикасността на балсама Спасатель® се основава на щателно подбрана и балансирана комбинация от изцяло натурални и пречистени природни компоненти, които активизират защитните сили на човешкия организъм в мястото на увреждане: специално извлечени от млякото мазнини, масло от ракитник, пчелен восък, терпентиново масло, витамин Е, етерични масла от лавандула, роза и чаено дърво и натурален бизаболол — активният компонент на маслото от лайка. Балсамът не съдържа консерванти, ароматизатори, спирт, хормони и антибиотици.

Lactis lipida са специално приготвени мазнини, получени от краве мляко, които омекотяват, обновяват и правят кожата еластична. Възстановяват естествения липиден слой, предотвратяват загубата на вода и защитават от негативното въздействие на външни фактори.

Oleum Hippophae Rhamnoides /масло от ракитник/ се добива от зрелите плодове на растения, отглеждани в екологично чисти райони в Сибир. В маслото се съдържат повече от сто необходими за човешкия организъм витамини, микроелементи, ненаситени мастни киселини, органични киселини, дъбилни вещества. Ускорява регенерацията и увеличава интензивността на възстановителните процеси. Регулира по уникален начин естествените физиологически процеси в кожата и така осигурява бързото й обновление. Неутрализира свободните радикали, намалява лющенето.

Oleum Terebinthinae /терпентин/ се получава от иглолистни дървета. Съдържа етерични масла, които засилват кръвоснабдяването в намазаните участъци. По този начин по-бързо и пълно се усвояват всички съставки на балсама.

Tocopherol Acetate /витамин Е/ неутрализира свободните радикали, възникващи както в резултат от естествените процеси в кожата, така и под въздействие на слънчевите лъчи и замърсения въздух. Действа синергетически съвместно с млечните липиди, възстановявайки и укрепвайки защитните свойства на кожата.

Oleum Malaleuca Alternifolia /масло от чаено дърво/ е един от най-силните природни антисептици с мощно антибактериално и антимикотично действие, като при това не нарушава естествената флора от полезни микроорганизми на кожата. Отстранява сърбежа и обривите, премахва пъпките и отоците. Има обезболяващо действие при изгаряния.

Oleum Lavandulae /масло от лавандула/ възстановява биологическото равновесие на кожата. Почиства, тонизира и обновява, успокоява възпалената и раздразнена кожа. Използва се при лечение на обриви, невродермити, херпеси. Възпрепятства образуването на белези. Маслото от чаено дърво и маслото от лавандула взаимно подсилват действието си /синергизъм/.

Oleum Rosaе /розово масло/ притежава бактерицидно, гранулиращо и епителизиращо действие при рани и изгаряния.

 

За информация и поръчки: