+359 878 292 513

КОЛИЙФ КАПКИ ЗА БЕБЕТА Х 7 МЛ.

Колийф капки за бебета х 7 мл.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Основната съставка в Колийф капки за бебета е естествено съдържащия се в човешкия организъм ензим ЛАКТАЗА.Млякото, млечните продукти, майчината кърма, адаптираните млека съдържат сложна захар, наречена ЛАКТОЗА, която е съставена от простите захари галактоза и глюкоза. ЛАКТАЗАТА е ензим, естествено произвеждан от човешкото тяло, който е необходим за разграждане на сложните млечни захари до прости захари и по този начин подпомога тяхното усвояване от организма.

През първите месеци от своя живот, бебето приема изключително и само млечна храна. Физиологичният временен лактазен дeфицит при кърмачетата може да доведе до напрежение в корема в следствие на останалата неусвоена лактоза, поета с храната, майчината кърма или адаптираното мляко. Това може да доведе до т.нар. "колики" при бебетата. Обикновенно това е период, който започва през първите седмици след раждането и докъм 3-4 месец отшумява.

Период кошмарен, както за родителите, така и за бебето. Период на часове плач.

 

Действие

Капките Колийф са хранителна добавка, която съдържа ензима лактаза, който е естествен за човешкия организъм и подпомага разграждането на лактозата. Добавеният към храната на бебето ензим лактаза подкрепя разграждането на лактозата до прости и лесноусвоими захари - галактоза и глюкоза като по този начин подпомага нейното усвояване от организма, благоприятно повлиява храносмилателните функции на стомашно-чревния тракт и съдейства за избягване на напрежението в стомаха, а оттам и коликите.

Приложение

Препоръчва се добавянето на Колйф капки за бебета при всяко хранене на бебето до 3-4 месечна възраст, след тази възраст признаците на колки отшумяват. След третия месец, или ако коликите не са толкова изразени, добавянето на Колийф капки за бебета към храната може да бъде редуцирано, в началото - като се намали дозировката, а след това само при включването на алтернативни храни и накрая само веднъж дневно, което да предшества пълното изключване на Колйф капки за бебета. Обикновенно това става в края на 4-я месец. Ако признаците на колики се появят отново, може да започнете добавянето на Колийф капки за бебета по обичайната схема.

 

Указание за приложение на Колйф капки за бебета и дозировка: 

Хранителната добавка Колийф капки за бебета се добавя към кърмата или адаптираното мляко при всяко хранене на бебето.

 

Кърмене:

Изцедете, няколко чаени лъжички ( 15 мл.) кърма.

Добавете 4 капки Колийф

Дайте на бебето с лъжичка.

След това кърменето продължава както обичайно.



Състав

ензим лактаза, глицерол, вода

Доза

Дневна дозa:

в зависимост от честотатта на храненията и възрстта на бебето. (0-3 месеца - 7 пъти, 4 месец - 6 пъти дневно)

Кърмене: 0-3 месеца - 28 капки дневно / 4 месец - 24 капки дневно

Изкуствено хранене: 0-3 месеца - 28 капки дневно / 4 месец - 24 капки дневно

Да не се надвишават указаната дозировка

Продължителност на приема: до 4 месечна възрас или затихване на коликите

За информация и поръчки: