+359 878 292 513

НОСКО BABY АСПИРАТОР ЗА НОС

Носко Baby аспиратор за нос

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

АСПИРАТОР ЗА НОС НОСКО БЕБЕ

Прибор за вакуумно почистване на носа
Вакуумният аспиратор за нос Nosko бързо и деликатно премахва секретите от носа, използвайки стандартна домакинска прахосмукачка - поставяте единия край на приставката Nasal Aid в прахосмукачката, а другия край на накрайника - в носа на бебето Ви. Уредът отстранява секретите от носа чрез постоянно и безопасно всмукване от 0.2 бара, независимо от смукателната мощност на прахосмукачката. Процесът е безболезнен и няма никакви странични ефекти.
Избягвайте използване на устройството от деца, които страдат от кръвотечение от носа или хронична хемофилия. Не оставяйте детето без наблюдение.
Вакуумният аспиратор за нос Nosko е клинично тестван и одобрен за използване и осигурява по-кратко време за възстановяване при настинки, като детето е в състояние да приема нормално храна, вода и да спи по-добре.
НЕ Е ПОДХОДЯЩО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ В МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА.

Характеристика:

 • Безопасен всмукващ накрайник;
 • Приборът осигурява постоянна сила на всмукване 0,2 бара - безопасна независимо от мощността на прахосмукачката;
 • Приборът може да се разглоби на 5 части и се почиства изключително лесно под течаща вода;
 • Може да се стерилизира с изваряване или с накисване в стерилизираща течност (всички части на прибора са изработени от температуроустойчив материал);
 • При правилна употреба секретът не може да попадне в тръбичката на прибора, нито в маркуча на прахосмукачката;
 • Правилна употреба: всмукващият накрайник се държи в ръката така, че силиконовата тръбичка да сочи нагоре;
 • Можете да изберете от какъв материал да е изработен приборът - пластмаса или стъкло;
 • Предлага се също пластмасов набор, който съдържа един прибор, два всмукващи накрайника и една четка за почистване;
 • Не съдържа вредни за здравето материали;
 • Високо качество на добра цена;
 • Препоръчва се от педиатри и специалисти уши-нос-гърло.

Частите на прибора за вакуумно почистване на носа
Пластмаса

 • Всмукващ накрайник;
 • Контейнер за секрет (вътрешен цилиндричен контейнер, който може да се отдели от всмукващия накрайник; външен контейнер, към който се прикрепя всмукващият накрайник, а отстрани - силиконовата тръбичка);
 • Силиконова тръбичка (гъвкава);
 • Камбанообразен конектор за прахосмукачка.

Вакуумно почистване на носа - стъпки
1. Предварителна подготовка: Включете прахосмукачката в мрежата (включете кабела в контакта), след което я поставете в близост до мястото, където ще се извършва почистването, така че да можете да я включите с ръка или с крак.
2. Сглобете прибора, като следвате приложеното изображение, и поставете камбанообразния конектор в маркуча на прахосмукачката. Сега остава само да включите прахосмукачката.
3. Капнете физиологични солени капки за нос в двете ноздри на бебето. (Соленият разтвор с концентрация 0,9 % е физиологичен, съставът му е идентичен с този насълзите. Не щипе, не дразни, само овлажнява и разрежда секрета.) След 3 минути отстраняването на навлажнената носна лигавица и разредения секрет може да започне. С капките се разтваря секретът, засъхнал по стените на носната кухина; така вакуумното почистване на носа може да бъде извършено безопасно, без да се наранява лигавицата.
4. Заемете правилно положение на тялото в зависимост от възрастта на детето.
Вакуумно почистване на носа при новородени и кърмачета
4. а.) Повдигаме бебета до полуседеж, като придържаме гърба с лявата предмишница и държим главата изправена в дланта си. Важно е бебето да не е легнало и главата му да не е наклонена назад, защото това ще затрудни отстраняването на секрета. В такива случаи секретът се стича към гърлото. Ако положението на тялото е правилно, секретът се стича към носа, като по този начин се улеснява бързото му и ефикасно отстраняване.
При новородените и кърмачетата все още няма толкова обилен и гъст секрет, за да се налага пълен вакуум, така че не е нужно да се притиска другата ноздра. Това и без друго би било невъзможно при деца на тази възраст, тъй като щом в едната ноздра бъде поставен приборът за вакуумно почистване, а другата ноздра бъде затворена, бебето веднага ще отвори уста.
Вакуумно почистване на носа при малки деца
4. b.) Сложете детето да седне в скута Ви с гръб към Вас. Ако е необходимо, стиснете краката му между вашите крака. Ако има кой да ви помогне, той може да държи ръцете на детето, в случай че то се съпротивлява. Помолете детето да наведе глава напред - това ще подпомогне отстраняването на секрета.
В тази възраст ако детето е в състояние да ви съдейства, може да притиснете другата ноздра с пръсти; това ще доведе до образуване на пълен вакуум и по-бързо почистване на носа. Пълният вакуум води до по-ефикасно и бързо почистване на носа, но не е задължителен. Той може да се постигне, когато детето е в състояние да съдейства. Помолете детето да не отваря уста, докато завършите почистването на носа; така ще приключите по-бързо.

Какво представлява вакуумното почистване на носа: при затварянето на ноздрата в носа се образува вакуум, поради което секретът преминава от средния назален проход в общия назален проход. Така, след като освободим ноздрата, можем да отстраним секрета от общия назален проход. Това е много важно, когато секретът е гъст. Течният секрет се стича от само себе си от средния в общия назален проход, откъдето с помощта на прибора за вакуумно почистване на носа може да се отстрани лесно без пълен вакуум. Преди вакуумното почистване на носа във всички възрасти е задължително използването на капки за нос!

5. Включете прахосмукачката. Благодарение на конструкцията си приборът за вакуумно почистване на носа има постоянна сила на всмукване 0,2 бара, която е напълно безопасна дори при почистване на носната кухина на новородено.
6. Поставете всмукващия накрайник в ноздрата.
Поставяне на прибора в ноздрата и правилна употреба
Хванете всмукващия накрайник с дясната ръка, така че силиконовата тръбичка да сочи нагоре. Това е важно, за да се предотврати стичането на секрет към тръбичката. Така приборът ще остане чист и ще трябва да измиете само всмукващия накрайник и контейнерът, но не и силиконовата тръбичка. Поставете всмукващия накрайник в ноздрата толкова дълбоко, колкото позволява конусовидният връх. Не е необходимо да вкарвате прибора много дълбоко и да натискате, тъй като това не влияе на ефективността. Дръжте всмукващия накрайник наклонен надолу и настрани, така че да можете да отстраните секрета без остатък. Един непрекъснат курс на почистване не бива да продължава повече от 5 секунди. Ако това не е достатъчно, 5-секундните курсове трябва да се редуват с 3-5-секундни почивки. Почистването продължава, докато контейнерът не спре да се пълни със секрет.
7. Махнете прибора от ноздрата.
8. Изключете прахосмукачката.
9. Ако е необходимо, изтрийте капките за нос или секрета, събрал се около носа, с мека носна кърпа.
10. Ако е необходимо, нанесете около носа на бебето тънък слой крем Sudocrem, за да предотвратите зачервяването или дразненето, които секретът може да причини. 
11. Откачете прибора от прахосмукачката.
12. Разглобете всмукващия накрайник и го измийте под течаща вода. Ако е необходимо, може да го изварите или да го стерилизирате по друг начин (напр. като го накиснете в стерилизираща течност). При почистване свалете всмукващия накрайник от контейнера. За по-ефикасно почистване може да разглобите и всмукващия накрайник. Приборът за вакуумно почистване на носа може да се разглоби на 5 части, което до голяма степен улеснява почистването и повишава стерилността на прибора.
13. След като частите на прибора изсъхнат, ги оставете на чисто място, така че следващия път да можете да ги използвате веднага.

Приборът за вакуумно почистване на носа е тестван от Института за болнична техника и развитие на качеството на медицинските изделия.

 

За информация и поръчки: