+359 878 292 513

ЗДРАВИТ-ФЕМИНОСТ

ЗДРАВИТ ФЕМИНОСТ

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: Natur Product

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

В преходната възраст между 40 и 50 години жените изживяват в различна степен типичните за климакса симптоми:

  • топли вълни – едни от най-честите оплаквания; появяват се изведнъж, обхващат главата, шията, гръдния кош, предизвикват зачервяване на кожата, следва обилно потене, слабост и сърцебиене; могат да се появяват от 1 – 2 до 20 пъти дневно; нерядко първите признаци на наближаваща менопауза, много преди появата на нарушения в цикъла;
  • смущения в съня – дълбокият сън става повърхностен, жената спи леко и често се буди;
  • нощни изпотявания – повлияват негативно качеството на съня и често причиняват безсъние, раздразнителност и психическо напрежение;
  • главоболие – белег на наближаващ климакс при 30% от жените над 45 години;
  • трудна концентрация – съществен белег на климактериума, който се отдава на хормоналните промени в организма;
  • световъртеж и нарушено равновесие – важни белези които повишават риска от чести травми.

При някои жени продължителността на оплакванията е няколко месеца, при други – години, дори десетилетия. Често те са и първата причина да се посети лекар и да се приложи определен вид лечение. Над 85% от жените в България през климактериума усещат топли вълни; при 75% се наблюдават засилени емоционални реакции в продължение на 1 година, а 25% страдат от тях над 5 години.

Заболеваемостта и смъртността у жените след менопаузата, предизвикани от болести на сърдечно-съдовата система, значително нарастват и достигат стойностите, характерни за мъжете на тази възраст. Те са причина за половината от смъртните случаи на жените в тази група.

До 50-тата година на човешкия живот високо кръвно налягане се наблюдава по-често при мъжете, отколкото при жените, затова пък в по напреднала възраст ситуацията се обръща.

Дилемата естроген

По време на климактериума тялото на жената се променя. Производството на хормоните естроген и прогестерон намалява, месечният цикъл става нередовен. Продължителността на този предменопаузален период е индивидуална и може да продължи до 12 години. Именно преустановяването дейността на яйчниците и дължащите се на това хормонални промени предизвикват оплаквания в климактеричната възраст.

Намаленото производство на естроген е причината за влошаване състоянието на кожата, изтъняване на лигавиците и съединителната тъкан в организма. Ниското ниво на естроген води и до намаляване съдържанието на калий в костите, поради което те стават чупливи.

Съвременната медицина предлага наистина ефикасни решения на този проблем. Недостигът от собствени естрогени може да бъде попълнен чрез приемането на естествени хормони, близки или идентични с произвежданите от яйчниците. Хормонозаместителната терапия (ХЗТ) се основава на приемането на естествени (конвенционални) естрогени и прогестагени в минимални ефективни дози. Посредством ХЗТ се постига намаляване на климактеричните оплаквания, но нерядко успоредно с това възникват други проблеми – напрежение в гърдите, кръвотечения, промени в телесното тегло и др. При конвенционалната естрогенотерапия се наблюдава и увеличение на риска от развиване на рак на гърдата, повишаване на кръвното налягане, нарушения в глюкозния метаболизъм, риск от обостряне на симптомите при някои заболявания (камъни в жлъчката, заболявания на яйчниците и др.) Поради тези причини все повече стават привържениците на новите средства за лечение на климактеричните оплаквания. Най-често това са продукти от растителен произход (фитоестрогени), които имат хормоноподобно действие по отношение на субективната симптоматика, но не повлияват други тъкани и органи – гърди, матка и т.н.

Соята – естествен източник на фитоестрогени

Соята е позната още отпреди 3000 години в Китай, където е култивирана и призната за една от петте свещени билки. Най-важните ? съставки са соевите протеини и изофлавони (фитоестрогени). Соевите протеини могат да играят ролята на пълноценен заместител на белтъчините от животински произход, като качеството им е напълно сравнимо с това на яйцата и месото. Храните, направени от соя, са богати на желязо, витамин В, калций и цинк. В Япония например, където традиционно се консумират ястия, приготвени със соя, само 25% от жените имат типичните за климакса субективни оплаквания. В Европа те са над 85%! Аналогична е ситуацията с остеопорозата. Фитоестрогените в соята са субстанции, които силно наподобяват женските полови хормони. Соевите изофлавони влияят положително върху хормоналните промени по време на климакса. Редица проучвания показват, че определени концентрации от фитоестрогените даидзеин и генистеин, съдържащи се в соевия концентрат, са достатъчно ефективни за преодоляване на топлите вълни, нощните изпотявания и нервното напрежение.

Феминост – разумната алтернатива

Таблетки, съдържащи витамини и минерали – 30 бр. Балансиран продукт за жената, особено подходящ за подпомагане на лечението в климактерична възраст. Този препарат помага при някои типични за менопаузата симптоми – горещи вълни, нощни изпотявания, раздразнителност и депресивни състояния. Соевите изофлавони могат да заменят хормоните в организма по време на менопаузата и да намалят оплакванията, дължащи се на настъпилия хормонален дисбаланс. Препаратът съдържа също така резвератрол – природен антиоксидант от най-висок клас с доказани антиканцерогенни свойства. Използвания тв препарата резвератрол се съдържа в екстракта, извлечен от люспи на червено грозде. Той има кардиопротективен ефект и допълва антитуморния и антиоксидантен потенциал на соята. Безспорно предимство на Феминост е наличието в състава му на цинк – друг мощен антиоксидант, както и на калций, витамин D3 и К1, които противодействат на остеопорозата, т.е. „бягството“ на минералите от костното вещество – процес, често наблюдаван след климактериума. Препоръчва се на жени по време на менопаузата за намаляване на чувството за дискомфорт.

Хранителни вещества Влияе положително на: В 1 таблетка (900 mg) В 2 таблетки Покриване на дневната доза
Белтъчини   90 mg 180 mg  
Мазнини   5 mg 10 mg  
Въглехидрати   390 mg 780 mg  
Соев концентрат Субективни оплаквания, ниво на холестерол 100 mg 200 mg  
Екстракт от люспи на грозде Съдържа резвератрол – антиоксидант 50 mg 100 mg  
Витамин К1 Кръвосъсирване 20 µg 40 µg 70%
Витамин D3 Костна система 2.5 µg 5 µg 100%*
Калций Костна система 120 mg 240 mg 20 – 40%*
Цинк Антиоксидант, ензимен индуктор 5 mg 10 mg 100%

* В зависимост от възрастта и диетата

** Феминост съдържа само 2.13 ккал в една таблетка, или 4.26 ккал дневно

Дозировка: 2 таблетки дневно

За информация и поръчки: