+359 878 292 513

ЛУТАМАКС ДУО КАПС.20 МГ.Х 20

ЛУТАМАКС ДУО КАПС.20 МГ.Х 20

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Lutamax duo на Pharmaselect е хранителна добавка със специално разработена формула, за да подпомагане на естествените защитни механизми на Вашите очи. Тези механизми могат да бъдат намалени особено при болестта възрастово-зависима макулна дегенерация.

ЛУТАМАКС ДУО съдържа изключително необходимите подхранващи субстанции Лутеин, Зеаксантин и Омега-3-мастни киселини DHA /ДХА, докозахексаенова киселина/ и ЕРА /ЕПА, ейкозапентаенова киселина/. Всички тези съставки имат естествен произход и изключително висока чистота, необходима за производството на добавката.

Лутеин и Зеаксантин са естествени защитни фактори и участват при изграждането на зрителните клетки на ретината. Там те филтрират особено богатата на енергия синя светлина и чрез това предпазват зрителните клетки от светлинни увреждания. Лутеинът освен това има и функцията наестествени "слънчеви очила" за очите. Омега-3 мастните киселини DHA и ЕРА са необходими за правилното функциониране на зрителните клетки и повишават съпротивителните сили на окото срещу вредни въздействия на свободните радикали.

Възрастово-зависима макулна дегенерация

Възрастово-зависимата макулна дегенерация е едно от най-честите очни заболявания в западните индустриални държави и често води до тежка загуба на зрението. При възрастово-зависима макулна дегенерация с течение на времето все повече се уврежда macula lutea - мястото на най-остро зрение. Зрителните клетки умират, така че заболяването може да доведе до пълна слепота. Само в Австрия в момента повече от 100 000 души страдат от МД.

Точните причини, предизвикващи МД, и до днес не са напълно изяснени. Вероятно отговорни за възникването на МД са оксидативни процеси, отлагането на отпадни продукти в ретината и нарушения в обмяната на веществата.

Когато бъде диагностицирана МД, е много важно да предпазим очите от вредни влияния и също така да ги снабдим възможно най-добре с протективни вещества.
 

ЕФЕКТИ НА ЛУТЕИН И ЗЕАКСАНТИН:
Лутеин и Зеаксантин са растителни вещества, които човешкият организъм не може да синтезира сам. Зеаксантинът е друга форма /= изоформа/ на Лутеин и естествено се съдържа във всички плодове и зеленчуци, които съдържат Лутеин. В Лутамакс Дуо се съдържа високо пречистен екстракт от турта, съдържащ естествени примеси от Лутеин и почти 5-10 % Зеаксантин.

ЛУТЕИН И ЗЕАКСАНТИН ИМАТ ДВОЙНА ЗАЩИТНА ФУНКЦИЯ ЗА РЕТИНАТА:

1. И двете субстанции имат свойството да филтрират богатия на енергия син светлинен спектър. Благодарение на това е възможно вредата от тази част на светлинния спектър да бъде намалена и да достига с понижен интензитет до зрителните клетки, като по този начин да бъде намалена и опасността от увреждане на чувствителните фоторецептори.

2. Лутеин и Зеаксантин намаляват вредата от "свободните радикали", образувани в организма под действие на УВ лъчи, и те от своя страна се натрупват таргетно в зрителните клетки.

Лутеин и Зеаксантин имат и още един позитивен ефект. Те намаляват нежеланата хроматична аберация /разпръскване/ на светлината, постъпваща в окото. Благодарение на този положителен ефект човек може да вижда предметите съвсем отчетливо.

Дори и при пациенти, при които лутеинът не води до ясно изразено подобряване на остротата на зрението , подхранването на ретината с веществото осъществява по-добра защита от вредната синя светлина. Поради това лутеин трябва да се приема през всички фази на заболяването, дори и при най-късната фаза на възрастово-зависима МД.

ПРИЕМ НА ЛУТЕИН И ЗЕАКСАНТИН:
Човешкият организъм е устроен да приема и двете ценни протективни вещества - Лутеин и Зеаксантин чрез храната. За съжаление хората в Европа приемат много недостатъчни количества Лутеин и Зеаксантин чрез обичайната си храна.

Изследванията за необходимите дозировки показаха, че човек трябва да приема най-малко 10 мг Лутеин дневно, за да може да поддържа стойностите на Лутеин в ретината на необходимите нива. С начална доза от 20 мг Лутеин на ден може да бъдат постигнати необходимите нива на насищане, дори е препоръчително за първите 3-6 месеца дозата от 20 мг/ден Лутеин да бъде запазена. По този начин отново ще бъдат възстановени собствените запаси на тялото и ще се способства за по-добро снабдяване на очите с Лутеин.

Именно поради това Лутамакс Дуо е достъпен в две концентрации - 10 и 20 мг.

Чрез Лутамакс Дуо се постига желан и контролиран приток на високопречистен Лутеин и Зеаксантин в необходимата дозировка.

ДЕЙСТВИЕ И ДОЗИРОВКА НА ОМЕГА-3-МАСТНИТЕ КИСЕЛИНИ

При множество научни изследвания беше доказано, че Омега-3-мастните киселини могат да намалят значително риска от развитие на възрастово-зависима макулна дегенерация. По-новите изследвания показват нещо повече - DHA и EPA могат много често да намалят драстично опастността от развитие на късните форми на възрастово-зависима макулна дегенерация при положение, че човек ги приема регулярно. Това е особено важно, защото именно при късната форма на възрастово-зависима макулна дегенерация се достига до ясна и необратима загуба на зрението .

Днес знаем, че двете Омега-3-мастни киселини DHA и EPA са изключително мажни компоненти за правилното функциониране на зрителните рецептори. Нещо повече, от тук нататък има ясни индикации, че Омега-3-мастните киселини потискат опасното прорастване на нови кръвоносни съдове в ретината и по този начин намаляват риска от развитие на така наречената "влажна" възрастово-зависима макулна дегенерация. При този тип макулна дегенерация се стига до кръвоизливи в ретината, които водят до бърза и ясно изразена загуба на зрение в течение на само няколко дни.

В Централна Европа средно дневният прием на Омега-3-мастни киселини възлиза на 150-200 мг дневно. Дори се препоръчва средно дневен прием от около 500 мг дневно, Лутамакс дуо може да покрие недостигащата средно дневна нужда от около 330 мг.

За информация и поръчки: