+359 878 292 513

АДИФАРМ-ВИТАМИН С 100 МГ.Х 40

Адифарм Витамин С 100 МГ. Х 40

Тегло: 30.00 гр.

Вижте още продукти от: АДИФАРМ

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Витамин C 100mg.

Съвет за силна имунна система
Хранете се здравословно
Лекарствените гъби като шийтаке, майтаке и рейки съдържат сложни въглехидрати, които са наречени бета-глюкани, които усилват имунната активност срещу инфекции и рак и намаляват алергиите. Ако искате да имате нормално работеща имунна система, задължително трябва да изключите захарта от диетата. Много изследвания са доказали, че сладките сокове и храни увреждат имунната функция.
 

Повишава защитните сили на организма! 

СЪСТАВ

Всяка таблетка съдържа витамин C (Аscorbic acid, ) 100 mg и помощни вещества: микрокристална целулоза РН 102, магнезиев стеарат, оцветител. 

СВОЙСТВА

Витамин С е необходим за нормалното функциониране на организма. Той се включва в осъществяване на много функции на организма, вкл. метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините, при заздравяване на рани и укрепване стените на кръвоносните съдове. На тъканно ниво голяма част от ролята на аскорбиновата киселина е свързана с образуването на колаген, матрицата на зъбите и костите и вътреклетъчния слой на капилярите. Участва в процесите на кръвосъсирване. Включва се и в синтеза на вит. В12. Стимулира синтеза на специфичните противомикробни антитоксини, повишава редица фактори имащи значение за имунните процеси.Човешкият организъм не може да синтезира витамин С и затова си го доставя отвън - чрез храната или като добавка към храната. Дневната нужда от витамин С за здрав човек е 60-80 mg. Тютюнопушенето намалява нивото на витамин С (обикновено една цигара изразходва 20 mg витамин С) и изисква приемането на допълнителни количества. Обикновено излишните количества витамин С се изхвърлят чрез урината. 

ПОКАЗАНИЯ

Витамин С се използва за обезпечаване повишената необходимост от аскорбинова киселина в период на растеж, възстановяване след прекарано тежко заболяване, в зимния период при повишен риск от вирусни и бактериални инфекции, понижен имунитет, физически и психически натоварвания, както и при тютюнопушене. 

НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

При приемане продължително време на много високи дози (над 2 g дневно) може да се потисне освобождаването на инсулин от панкреаса. Може да се създадат условия и за образуване на уратни, оксалатни и цистеинови бъбречни камъни.

Не се препоръчва приема на излишни количества от витамина по време на нормално протичаща бременност и периода на кърмене. Витамин С се отделя с майчината кърма. 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Препоръчва прием от 100 mg до 600 mg дневно (по 1-2 таблетки, 3 пъти дневно) след хранене; за деца - от 50 mg до 100 mg дневно (половин до една таблетка дневно) съобразно възрастта от 6 до 17 години. 

ОПАКОВКА

Таблетки по 100 mg, опаковани в два блистера по 20 броя, поставени в картонена кутия с листовка 

СРОК НА ГОДНОСТ

2 / две / години от датата на производство

За информация и поръчки: