Естествени лекове срещу пърхота – част втора

Препоръчваме ви:

Причините за пърхота за всевъзможни, може да се крият в сухата кожа на скалпа, да се дължи на стреса или на неправилното хранене, дори на определено заболяване, а появили се веднъж трудно се можем да се отървем. Ето няколко напълно естествени лека, с които ще кажете сбогом на неприятните бели прашинки по яката.

4. Оцет

Всеизвестен  факта, че оцетът освен в чинията, е чудесен лек за пърхота. Но за да ви помогне наистина трябва да използвате натурален оцет. Съдържащият се в него потасиум премахва сърбежа, причинен от пърхот. Ако масажирате, докато нанасяте върху скалпа, помагате за кръвообращението и карате косата да расте по-здрава и силна. Ако не искате да нанасяте чист оцет върху скалпа, може да измиете косата си със смесен оцет във вода, за една кана вода се добавя едва супена лъжица оцет.

5 Сода за хляб

Тя е много полезна за скалпа, ако смесите шампоана си с една чаена лъжичка сода за хляб, и я нанесете върху скалпа, ще се учудите колко бързи ви е напуснал неприятният пърхот.

6. Алое вера

Не само премахва пърхота, но също така възстановява кожата по скалпа. Кожата на главата става гладка и здрава и предотвратява понататъшна поява на пърхот. Алое вера има както атибактериален, така и противогъбичен ефект, но за да се отървете от пърхота, трябва да го използвате ежедневно.

7. Нийм

Полезната билка помага при пърхот, но също така и при косопад. Благодарение на нейните антисептични, антибактериални и противогъбчни свойства, тя действа като антибиотик.

За да си приготвите лек с нийм трябва да сварите листа за 30 минути и да си направите паста от тях, след това нанесете на косата и оставете да действа за половин час, преди да изплакнете.

8. Ябълки

Те са много полезни и за външно нанасяне, освен за похапване. Смесете малко ябълков сок с вода и нанесете върху главата, оставете да действа 10 минути преди да изплакнете. След това измийте с шампоан и се радвайте на резултата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *