Съвети за сияйна и здрава коса – част първа

Препоръчваме ви:

1. Обърнете внимание на краищата

Освен ако нямате сух скалп, никога не прекалявайте с овлажняващия балсам върху корените на косата си. Обикновено скалпа ви се омазнява всеки ден и ако му добавяте повече масла, косата ви ще започне да изглежда мазна, особено ако не ползвате шампоан всеки ден. За най-добри резултати, нанасяйте балсама в долния край на косата ви или ¾ от нея.

2. Слагайте пяна върху фибите си

Знаете колко е неприятно, когато фибите ви започнат да се изнизват и вие трябва да започнете да си правите прическата отново. Затова използвайте спрей за коса или пяна след като си направите прическа и така няма да се изнизват от косата ви.

3. Заложете на коприната

Ако спите на памучна възглавница се обърнете към коприна или сатен, не само четка помагате на кожата си, но това прави чудеса с косата ви. Памукът дехидратира косата ви и ви я разрошва още повече, особено ако имате къдрици, освен това памукът кара крайщата да цъфтят по-бързо.

4. Масажирайте скалпа

Може да ви изглежда като губене на време да масажирате скалпа си всяка сутрин под душа, но това всъщност стимулира растежа на косата и заздравява корените ви. Освен за здравето на косата ви, това ви зарежда с енергия и намалява стреса и намалява болката, защото увеличава кръвообращението.

5. Използвайте гребен с редки зъбци

Много често хората правят грешката да решат мократа коса с гъсти четки, но след като я измиете правилното нещо е да я срешете с гребен с редки зъбци, защото така няма да дърпате косата си и е по-безопасно да я разплетете от обикновената четка. Ако косата ви се заплита много, я срешете още като нанесете балсама, така по-бързо и безболезнено ще разплетете възлите.

Споделете, ако тези съвети са полезни за вас. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *