14 Етерични масла, които трябва да изпитате – част 2

Препоръчваме ви:

8. Етерично масло от черен пипер – за по-лесно отказване на тютюнопушене

Едно проучване показва, че пушачите, които са правили инхалации с това масло са имали  в пъти по-малко проблеми с абстиненцията, от колкото останалите. Усещането при вдишване имитира вдишването, като при пушене, което така липсва на пушачите.

Поръчайте тук

9. Масло от сладък портокал против тревожност

В едно проучване, се споменава че това масло подпомага подобряването на организма, след прекаран стрес и тревожност. Доказано е, че и останалите масла от цитросови плодове, както и бергамота също подпомагат успокояването на духа.

Поръчай тук

10. Масло от розмарин за по-добро фокусиране на работа

Това растение може да подобри концентрацията, бързината и точността, сочи проучване на английски университет. Друго скорошно изследване показва, че може  да подпомогне освен всичко друго и паметта.

Поръчай тук

11.  Маслото от чаено дърво се бори с инфекциите

Противогъбично, антисептично и антибактериално действие, това масло е толкова силно, че може да се бори дори и с най-упоритите бактерии. Можете да добавите към козметичните си продукти, за да се пребори успешно и с акнето, пърхoта и раздразненията по кожата и скалпа.

Поръчай тук

 

12.  Мента за облекчаване на главоболие

В едно проучване се доказва ефекта на това масло, при смесването му с алкохол и втриването му в слепоочията. В друго изследване пък, се твърди че е чудодеен ефекта при смесването на етерично масло от мента и евкалипт, също с алкохол. Така се намаляват болките в мускулите след тежки тренировки.

Поръчай тук

13. Лавандула

Облекчава успешно ужилвания и ухапвания от насекоми. Няколко капки лавандулово масло, заедно с равни части розово масло и масло от сладък бадем, може да предотврати неприятните менструални болки, когато се втрият в кожата на корема.

Поръчай тук

 

14. Масло от облепиха

Масло обхваща противовъзпалителни, регенериращи и биостимулиращи действия и затова се използа при изгаряния и други увреждания на кожата. То има силен антибактериален ефект и допринася за бързото заздравяване на рани, не оставя никакви следи от белези.

Поръчайте тук

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *